• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

chce kupić gitarę

Chce od pewnego czasu kupić sobie gitarę elektryczną... Taką żeby była dosyć dobra do grania w domu muzyki ROCK, czy w.g was udaloby mi sie kupic np na allegro jakaś w miarę tanią (do 400zł) i dobrą? Zabardzo nie znam sie jeszcze na tym, ale napiszcie mi co jeszcze trzeba dokupić żeby grać na niej. Prosze o linki, z gory dziex. Wink ^_^
Odpowiedz

Poszukaj albo zapytaj tu
Odpowiedz

no właśnie pytam Włuczykiju
Odpowiedz

nataliaa-15 napisał(a):Chce od pewnego czasu kupić sobie gitarę elektryczną... Taką żeby była dosyć dobra do grania w domu muzyki ROCK, czy w.g was udaloby mi sie kupic np na allegro jakaś w miarę tanią (do 400zł) i dobrą? Zabardzo nie znam sie jeszcze na tym, ale napiszcie mi co jeszcze trzeba dokupić żeby grać na niej. Prosze o linki, z gory dziex. Wink ^_^

Heh zeby grac to juz wiecej nic nie potrzeba Surprised No ale oczywiscie nie chcesz grac na sucho wiec zaopatrz sie w jakis chociaz na poczatek tani piecyk, kabelek i jedziesz. Jak nie masz kasy na piec to mozesz podlaczyc sie nawet do jakiegokolwiek sprzetu jaki masz w chacie. Ja w tej chwili np. zamiast pieca mam glosniczki od kompa Surprised tyle ze mam do tego przesterek i tylko dlatego jeszcze jakos ciagne. A co do gitary to za cztery stowy na allegro raczej nic dobrego nie dostaniesz. Ale na poczatek bedzie w sam raz.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bybloby wplacenie tych 400zl na moje konto, to tyle jesli chodzi o moja propozycje.
A tak na serio to radzilbym dozbierac jeszcze 2 stowy, za 600 mozesz juz cos w miare ciekawego kupic(mowa oczywiscie o sprzecie z najnizszej polki).
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

dokłądnie, jak wystartujesz z 600-700zł to kupisz całkiem fajną gitarke. np Ibaneza albo ESP-LTD bo już od takich cen sie zaczynają, kupienie czegoś za 400 zł to wywalenie kasy w błoto :?
Proponuję przyjżeć sie temu sklepowi, mają troche zawyżone ceny bo przez internet, ale w rzeczywistości wszystkie produkty sątroche tańsze Smile
http://www.musiccenter.pl/
[Obrazek: whysoib5.jpg]
Odpowiedz

Skoro już jesteśmy przy temacie, to czym należy się kierować przy zakupie gitary elektrycznej?? (grałam dotąd na klasycznej ale to niestety nie to, czego naprawdę chcę i zamierzam poczynić taki zakup :])
Alkoholowi mówimy stanowcze i zdecydowane raczej nie!
Odpowiedz

nataliaa-15 napisał(a):jakaś w miarę tanią (do 400zł) i dobrą?

"Dobra" i "tania" wykluczaja sie nawzajem. Uzbieraj jeszcze przynajmniej 600zl jezeli chcesz zaczac grac na powaznie. Do tego piec, conajmniej 300zl. Gitara podlaczona do kompa brzmi jak dzik rzniety w dupsko. Krotko mowiac - na instrumentach sie nie oszczedza.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

hmm ja dalem za swojego Silvertona Master special 620 zł i to w tym przedziale cenowym dobra gitara.Polecam
Odpowiedz

Szyszak napisał(a):
nataliaa-15 napisał(a):jakaś w miarę tanią (do 400zł) i dobrą?

"Dobra" i "tania" wykluczaja sie nawzajem. Uzbieraj jeszcze przynajmniej 600zl jezeli chcesz zaczac grac na powaznie. Do tego piec, conajmniej 300zl. Gitara podlaczona do kompa brzmi jak dzik rzniety w dupsko. Krotko mowiac - na instrumentach sie nie oszczedza.

Przelewa sie. Ona pytala gitarke do czterech stowek byle sobie pograc. Po co jej gitara za 1000 zeta na poczatek? a piec do takich poczatkowych brzekow jest raczej NIE wskazany.
Odpowiedz

Za 400 zł wyrwiesz niezlego akustyka.
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Za 400 zł wyrwiesz niezlego akustyka.

e tam akustyka -nuda na dluzsza mete. niech popyta po znajomych, nie musi miec przeciez nowej gitary, dorzucila by jeszcze ta stowe i cos juz by bylo.
Odpowiedz

"Polecam" [jezeli tak to mozna nazwac] Sky Way SH-5. GItara tania, zadna rewelacja, ale na poczatek wystarcza [ma calkiem niezly humbucker, niezle brzmi. ZNajdziesz ja na TEJ aurkcji, ale mozna poszukac dalej, sa tez cale czarne modele [fajnie sie prezentuja]. Tylko nie licz, ze zagrasz na niej cos rewolucyjnego, to taki prosty model dla amatorow [nie polecam tylko SH-8 i jej odmian - straszne brzmienie, a i humbuckery IMO dziwaczne, bo niby do cieplego grania, a daja dzwiek prawie "garazowy"]
No, ew. jakis Cort albo Ibanez, ale to jzu troche wiekszy wydatek - za to dluzej na nim pograsz [polecam Ibanezy]

CO do wzmacniacza, to Laney HardCore Max [HCM]10 i HCM 15 sa ciekawe i w miare tanie - odpowiednio 225 i 295 zl, tylko tez nie licz na nic rewolucyjnego, dobre, male wzmacniacze. Ew. jakies mini Marshalle [1W Marshall kosztuje 135zl, ale za jakosc nie odpowiadam]
DO tego kabelek - polecam Proele [ja za mojego Proela DieHard 5M dalej kolo 70zl, ale to w Riffie, wiec powinien byc tanszy. No, chyba, ze chcesz kable Monster, bo firma wlasnie wchodzi na POlski rynek - ma opinie najelszpych kabli na swiecie, ale cena moze byc dosc "ciekawa" Wink

Wogule, zobacz TEN SKLEP

Uff, ale zem sie rozpisal Tongue
[Obrazek: beow00lf.png]
Odpowiedz

statekx napisał(a):
Krzychun napisał(a):Za 400 zł wyrwiesz niezlego akustyka.

e tam akustyka -nuda na dluzsza mete

Jak nie umiesz grac to rzeczywiscie nuda.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Chodzilo mu chyba o to, ze elektryk daje wiecej mozliwosci brzmienia Smile Chociaz odpowiedni wzmacniacz do akustyka i tez mozna troche "poszalec", tylko na to trzeba troche wiecej kasy... Smile
[Obrazek: beow00lf.png]
Odpowiedz