• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Body Count

pamieta ich ktos jeszcze ?
dla tych co nie znaja to taka smieszna kapela, ktora miala swoje 5 minut w polowie lat 90tych. muzyka bardzo prosta na niezbyt wysokim poziomie a teksty spoleczno-polityczne (pierwszy album zdjety z polek ze wzgledu na kawalek Cop Killer) albo wesole jak np Evil Dick Smile albo jedno i drugie - KKK Bitch...
calosc ogolnie mega wulgarna
teraz ich raczej juz nie slucham, chociaz czasem sobie wlacze zeby powspominac, ale pamietam ze jak mialem 13 lat bardzo mi sie podobali (taki wiek Laughing)
z tego co wiem to grali nawet u nas koncert - born poland... DEAD!! hehe
sluchaliscie ich kiedys? jak tak, to jak wrazenia?
Odpowiedz

No cóż, moje doświadczenie z tą kapelą jest nieco dziwne. Pierwsze kapele metalowe, które zacząłem słuchać, to Metallica i Acid Drinkers (ależ to była dla mnie sieczka!). W siódmej klasie podstawówki pojawił się w mej klasie gość, który słuchał właśnie Body Count. Ocena mojego kumpla względem BC była taka: "oni grają ostrzej, niż to, czego Ty słuchasz" - skandal i tyle! Wink No ale jak usłyszałem, to stwierdziłem, że to kupa i że się nie da tego słuchać.
Później jeszcze kilkakrotnie miałem okazję słuchać twórczości Body Count, ale wrażenia pozostały takie same.
Cóż mogę dodać... chyba tylko tyle: that's not my cup of tea. Smile
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

trzeba przyznac ze ich muzyka jest prymitywna (niestety w zlym znaczeniu tego slowa Smile) ale dla mnie miala zawsze jakis dyskretny urok...
grunt to zeby nie traktowac ich zbyt powaznie no i nie porownywac do Metallici bo nie wytrzymaja zestawienia Smile
Odpowiedz

seelenleib napisał(a):no i nie porownywac do Metallici bo nie wytrzymaja zestawienia Smile

Big Grin Teraz to wiem, ale to było jak miałem ze 13 lat (a więc całem 8 lat temu). Big Grin Big Grin Big Grin
Ostrzejsze niż to, czego JA słucham!? Panie, daj Pan spokój! Wink Taka mniej więcej była moja reakcja (polewka z niej).
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Elvis napisał(a):
seelenleib napisał(a):no i nie porownywac do Metallici bo nie wytrzymaja zestawienia Smile

Big Grin Teraz to wiem, ale to było jak miałem ze 13 lat (a więc całem 8 lat temu). Big Grin Big Grin Big Grin
Ostrzejsze niż to, czego JA słucham!? Panie, daj Pan spokój! Wink Taka mniej więcej była moja reakcja (polewka z niej).

no bo ogolnie wiadomo ze kto slucha ostrzejszej ten lepszy i bardziej sie zna Smile
ale nie jestes sam, ja w tym wieku tez utrzymywalem ze MOJA muzyka jest najmocniejsza (rowniez polewka) Big Grin
Odpowiedz

tak se załatwiłem 3 płytki poza ostatnią i stwierdzam, że dobrzy są
[Obrazek: c8b259e3332eeddf.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości