• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Behemoth

no słyszałem - koleżanka z Białego opowiadała. IMO była to lekka przesada, bo to juz nie jest brak szacunku dla religii tylko dla człowieka
Odpowiedz

kołek w serce i spalić to korwe na stosie!
Odpowiedz

może i jest przeładowany, ale żeby tak od razu na stos...
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

To jest kurwa wojna i blek metal, a nie rurki z kremem.
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

to nie tak było Surprised
bo życie to nie rurka z kremem ;P namieszales Laughing
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Wersji jest dużo ,ale mi nie o to chodziło.
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

szczegol Surprised
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-3tkZ3UrmDk[/youtube]
Odpowiedz

seelenleib:

to juz nawet ja wiem ze behenot to nie bm tylko kot z ksiazki korwa

mmmm....mocne słowa... pewnie nawet jej nie czytałeś? Laughing

W Biblii Behemoth jest określany jako władcą ciemności, ale też jako wielkiego potwora, którego nie mógł pokonać nikt poza jego twórcą. Uznaje się też, że jest on odpowiednikiem wodnego Lewiatana. W demonologii zaś jest to gruby i głupi demon, którego dziedzinami są obżarstwo i związane z nim uciechy.

Potężny Głos potężnej Ciszy. Soniczny znak bestii. Oddech smoka. Immamentyzacja eschatonu. Rzymski majestat. Muzyczny indywidualizm. Na imię mu Legion.
Jakoś to mi bardziej odpowiada Big Grin
..let me reign as a god among slaves..
Odpowiedz

glebokie jak gardlo jenny jameson
Odpowiedz

superslodka napisał(a):W Biblii Behemoth jest określany jako władcą ciemności, ale też jako wielkiego potwora, którego nie mógł pokonać nikt poza jego twórcą. Uznaje się też, że jest on odpowiednikiem wodnego Lewiatana. W demonologii zaś jest to gruby i głupi demon, którego dziedzinami są obżarstwo i związane z nim uciechy.
A jesteś w stanie przytoczyć w jakich księgach biblii Behemot jest tak opisany, czy powtarzasz pierdoły wyczytane na jakichs przemądrych stronach dla mroczniaków? Rozumiem też że operujesz innymi niż polski przekładami Biblii, skoro przytaczasz nazwę w postaci "Behemoth"? Na jakich opracowaniach z zakresu demonologii (i jakiej demonologii) się opierasz?

EDIT:
[Obrazek: 47278b5b4411f0bb.jpg]

aha, no to juz chyba znam źródło twojej niesamowitej wiedzy, wystarczy porównać.
Odpowiedz

jestem laureatką biblijnego maratonu Archidiecezji Poznańskiej i stąd kurwa wiem.
I oprócz tego "z książki korwa"
Surprised
Odpowiedz

JEBANY KATOL!
hahahahhahahaa

ale tak poważnie, pani poznańska maratonistko biblijna nadal nie odpowiedziałaś na moje pytania
Odpowiedz

JEBANY KATOL!
hahahahhahahaa

- one nie nauczyły się tego same - nie ucz pogardy - ucz tolerancji - Laughing

aaa mam w domu parę książek dotyczących mitologii , między innymi hebrajskiej (ciekawe co Ty na to hrhr), z biblią gorzej ale - jak tak bardzo chcesz odpowiedzi - Biblia (Hiob 40, 15-24), gdzie oznacza zwierzę - (?) hipopotama. Podobno.
Nie posiadam na stanie, żeby zweryfikować Crying or Very Sad
Odpowiedz

czyli powtarzasz głupoty przeczytane gdzie, skoro sama nie masz pojęcia co jest tam napisane?
no i jakim cudem jesteś laureatka maratonu biblijnego? chyba że maraton polegał na jak najdłuższym czytaniu biblii
Odpowiedz