• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Anime

Axel napisał(a):Tam nie ma ani chwili wytchnienia nie to co w japońskich anime gdzie pierdolą filozoficzne monologi przez polowe filmu.

to wszystko zalezy od tego, za jakie anime sie zabierasz. zreszta, jezeli to seria tv, to ilez mozna pierdolic monologow przez 20-30minut? ;)
Odpowiedz

Ja i tak zajebiście Cowboy Bebopa wielbiłem. I wcale nie było tam żadnych pozerskich monologów Mad
Odpowiedz

Acrid napisał(a):
Axel napisał(a):Tam nie ma ani chwili wytchnienia nie to co w japońskich anime gdzie pierdolą filozoficzne monologi przez polowe filmu.

to wszystko zalezy od tego, za jakie anime sie zabierasz. zreszta, jezeli to seria tv, to ilez mozna pierdolic monologow przez 20-30minut? Wink

Axel napisał(a):Film animowany oglądam dla rozrywki i oczekuje tak jak w wypadku TFTM 100% akcji. Jak będę chciał filmu psychologicznego to sobie włączę coś Zanussiego lub Almodóvara. Może jestem tradycjonalista żyjącym w zaścianku ale obraz w którym przeplatają sie walki mechów, nastolatki z ogromnym biustem jak Ewa Sonet Wink i takimi samymi oczyma i filozoficzne gadki jest dla mnie po prostu śmieszny.

Tym chyba uzasadniłem wypowiedz wcześniejszą ?
Odpowiedz

Oglądam teraz Full Metal Alchemist - bardzo mi się podoba ,choć kilka elementów nie zawsze na miejscu (np. to animowane obrażanie sie edwarda za to ,że ktoś go nazwał małym np w scenie w labolatorium nr 5).

Ogolnie im dłużej oglądam tym bardziej fabuła zaczęła mnie wciągać.

A ogólnie to ten Ed to chuj jest dla Winry Tongue.
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

Axel napisał(a):Może jestem tradycjonalista żyjącym w zaścianku ale obraz w którym przeplatają sie walki mechów, nastolatki z ogromnym biustem jak Ewa Sonet i takimi samymi oczyma i filozoficzne gadki jest dla mnie po prostu śmieszny.

Anime to nie tylko Neon Genesis Evangelion, GiTS: SAC czy po prostu gatunek jakim jest mech. Trafiasz po prostu na zle tytuly. Zapewniam, ze kazdy potrafi w tym znalezc cos dla siebie.
Odpowiedz

Obejrz Kino no Tabi i nie pierdol Axel ;]. Albo chociażby Ergo Proxy tam to wogóle niewiadomo o co chodzi przez większość czasu ;].

Są gówniane anime \w innym stylu| i sa dobre anime.

Najgorsze w animsach zwykle sa openinigi i endingi choć zdarzaja sie perełki (jak np w ergo proxy radiohead na końcu) , czy La Comte Monte Christo z pięknym openingiem i endingiem
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

Cytat:Są gówniane anime \w innym stylu| i sa dobre anime.

Na pewno są i nie kłócę sie z tym. Każdy gatunek ma swoje wybitne dzieła, co jednak nie zmieni mojego nastawienia do anime. Po prostu nie przetrawię tego. Jak już animacja to jedynie TF :> a wy choć oglądaliście to ?
Odpowiedz

Neon Genesis Evangelion pobieram je je je
Odpowiedz

raf667 napisał(a):Neon Genesis Evangelion pobieram je je je

NGE jest niezłe to trzeba przyznać. Ja ostatnio nadrobiłam zaległości i obejrzałam 'Death Note' - polecam, rzadko się spotyka teraz tak dobre anime.
A jeszcze jak ktoś jest zainteresowany to obejrzyjcie 'Samurai Champloo'. Do Kenshina to się nie umywa, ale jak ktoś lubi klimaty 'samurajskie' to może sobie oglądnąć, zwłaszcza, że pokazane jest to trochę w innym świetle.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

ja ostatnio X obejrzalem i musze przyznac, ze bardzo niezle...teraz pewnie znowu wybiore cos z kreskowki.fani.pl
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

Hallvard napisał(a):ja ostatnio X obejrzalem i musze przyznac, ze bardzo niezle...teraz pewnie znowu wybiore cos z kreskowki.fani.pl

Basilisk obejrzyj.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Dobra odszczekuje poprzednie wypowiedzi i teraz jestem pełen pokory. Uzależniłem się od Anime i Mangi Big Grin Wink zna ktoś jakiś dobry horror anime ? Klimatem może być do Hellsinga zbliżony Big Grin
Odpowiedz

Ultimate Hellsing [Obrazek: 746ef2babf226859.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości