• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Alice In Chains

Ligia napisał(a):nie jestem fanka AIC, ale podoba mi się parę kawałków...m.in.Man in the box, Down in a hole (z unplugged), Love Hate Love i Would....reszta...taka sobie jak dla mnie....wolę Gn'R Big Grin
To prawie tak, jak porównywanie Morbid Angel do Aerosmith..
Odpowiedz

wiem.....ale nie można zamykać się na jeden gatunek muzyki... Smile
Gn'R.....You Could be Mine
Odpowiedz

Basista grupy Velvet Revolver dołączy do reaktywowanej legendy muzyki grunge.

McKagan zagra z Alice In Chains jako drugi gitarzysta 18 maja, podczas otwierającego trasę koncertu w Los Angeles, a także podczas kilku innych wybranych występów, między innymi na Download Festival w Anglii.

Nie wiadomo, czy Duff pojawi się na scenie podczas koncertu Alice In Chains 7 czerwca w katowickim Spodku. Obowiązki wokalisty pełnić wówczas będzie William DuVal.

DuVall jest członkiem koncertowej grupy Jerry'ego Cantrella i frontmanem zespołu Comes With The Fall. Przedstawicielka Alice In Chains, zdradziła także, że podczas występów należy spodziewać się kilku niespodzianek. Wcześniej, Cantrrell zapowiadał, że muzycy chcieliby, aby jak najwięcej osób pojawiło się gościnnie na scenie. Podczas okazjonalnych występów Alice In Chains, za mikrofonem stawali m.in. Phil Anselmo z Pantery i Maynard James Keenan z grupy Tool.
Odpowiedz

Cytat:DuVall jest członkiem koncertowej grupy Jerry'ego Cantrella i frontmanem zespołu Comes With The Fall. Przedstawicielka Alice In Chains, zdradziła także, że podczas występów należy spodziewać się kilku niespodzianek. Wcześniej, Cantrrell zapowiadał, że muzycy chcieliby, aby jak najwięcej osób pojawiło się gościnnie na scenie. Podczas okazjonalnych występów Alice In Chains, za mikrofonem stawali m.in. Phil Anselmo z Pantery i Maynard James Keenan z grupy Tool.
Coraz bardziej kusi mnie koncert w Katowicach Smile
Odpowiedz

nie wiem dlaczego ale jakoś nie mogę przetrawić Alice In Chains... wogóle Evil or Very Mad
Some say the end is near.

Some say we'll see armageddon soon.

I certainly hope we will.

I sure could use a vacation from this

TOOL - AEnema
Odpowiedz

Decades of Rock LIVE 2006 - Philip Anselmo performing Would? -> http://www.youtube.com/watch?v=Niia9PaFsxA
Odpowiedz

A video clip of ALICE IN CHAINS performing the song "Rooster" with COMES WITH THE FALL frontman William DuVall and Ann and from HEART on March 10, 2006 at the taping of the VH1 Classic series "Decades Rock Live!"

http://www.youtube.com/watch?v=eRFn-lcArWE

Dziwne, ze nikt nie skomentowal wystepu Anselmo ;) Mnie tam on w ogole nie pasuje do AiC ;P
Odpowiedz

Acrid napisał(a):Dziwne, ze nikt nie skomentowal wystepu Anselmo Wink Mnie tam on w ogole nie pasuje do AiC ;P
A moim zdaniem, jest OK. Wiadomo, że nie to co oryginał ale podoba mi się.
Odpowiedz

warsadal napisał(a):A moim zdaniem, jest OK. Wiadomo, że nie to co oryginał ale podoba mi się.

w ogole nie pasuje ziom. O sto razy lepiej wypada DuVall, jego glos ma lepsza barwe, bardziej pasuje do AiC.

Anselmo niech spada do Tygrysa czy tam innej Zebry ;P
Odpowiedz

Jak by Ci to powiedzieć... Oczywiście się nie znasz Angry
Odpowiedz

Patrzac na Twoj podpis, to raczej Ty sie nie znasz, ale skonczmy OT, moderator i tak ma racje.
Odpowiedz

Acrid napisał(a):Patrzac na Twoj podpis, to raczej Ty sie nie znasz, ale skonczmy OT, moderator i tak ma racje.
Tylko ktoś kto nie zna Annihilatora lub nie potrafi grac na wiośle, może takie pierdoły wypisywać.

btw: wkurza mnie: "skonczmy OT". Nie było OT dopóty, dopóki nie zacząłeś mówić o Watersie, bo przedtem dyskutowaliśmy o AiC. Teraz ja, ewentualnie, moge napisać: Koniec OT. ;]
Odpowiedz

Anselmo - wydawało sie ze moglby pasowac do AiC, wokalnie oczywiście, w Panterze dawał czadu, a Rooster spieprzył poprostu
DuVall - ten też szału nie zrobił, ale jeśli miałbym wybierać z tych dwóch to bym wybrał jego własnie.

Zaczynam mieć obawy co do tej reaktywacji. Staleya nikt godnie nie zastąpi, na miejscu Cantrella zrezygnowałbym z tych panów i sam wziął mikrofon (oczywiście gdybym był Cantrellem Big Grin ). Nieźle mu to wychodziło w AiC oraz solo (na Degradation Trip i Boggy Depot, więcej nie znam).
Odpowiedz

Dokładnie - zwłaszcza ze Cantrell spiewał w wielu kawałkach AIC i dobrze mu to sżło - po prostu klimat alisowy
Odpowiedz

Alice In Chains zapowiedzieli, że w przyszły poniedziałek na oficjalnej stronie grupy pojawi się "wielkie oświadczenie".

Informacja ma zostać podana 15 maja. Muzycy zapowiadają: "To jest tak duża rzecz, że nie możemy nawet zdradzić, o co chodzi. Możemy jedynie zapewnić, że jeżeli nie odwiedzicie naszej strony w poniedziałek, będziecie chcieli się później kopnąć".

Ciekawe czy nie chodzi przypadkiem o nowa plyte ;>
Odpowiedz