• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Agatha Christie

Uwielbiam książki Agathy Christie... są niesamowite, świetnie napisane,szalenie interesujące no i ten typowo angielski klimat. Czy wy też kochacie kryminały Agathy Christie?? ...a to pare słów o autorce,które znalazłam w intrnecie:

W życiu kochała gorąco, w książkach mordowała z zimną krwią. Była niezwykłą kobietą. Obdarzona niezwykłą wyobraźnią i żyłką awanturnika, nie przejmowała się konsekwencjami epoki. Obydwa jej śluby odbyły się w atmosferze skandalu. Potrafiła nagle zniknąć w okolicznościach, których nigdy nikomu nie chciała zdradzić. Nie znosiła brutalności, przemocy i rozlewu krwi. W jej książkach najważniejsza była tajemnica, którą krok po kroku rozwiązywał Herkules Poirot lub panna Marple. Kto zabił? - zachodzi w głowę czytelnik, ale nigdy nie udaje mu się rozwikłać zagadki. Kryminały Agaty Christie są pełne łamigłówek, nie starzeją się, fascynują do dziś. Napisała ich blisko 60 i większość stała się bestsellerami. Są to najczęściej czytane książki na świecie, po Biblii i dziełach Szekspira. Zostały przetłumaczone na 109 języków.
Odpowiedz

Czytałam tylko jedną jej książkę "Morderstwo W Orient Expresie".Była zajebista.
Smile
See You At The Bitter End...
Odpowiedz

Królowa kryminałów - nic dodać nic ująć
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):Królowa kryminałów - nic dodać nic ująć
Dokładnie. Chyba nie czytałam lepszych książek niż te jej.
jestem Polakiem... nie kradnę samochodów i nie jestem pijakiem...
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):"Królowa kryminałów - nic dodać nic ująć"

DOKŁADNIE!!!(dobrze to ujął chłopak Smile )
przeczytałem z 5 książek ale były swietne...
[Obrazek: newban7nm.gif]
Odpowiedz

Moja siostra ma wszystkie wydane w Polsce książki Agaty Christie...co jakiś czas coś "podczytuje" Smile Hercules Poirot wymiata Big Grin
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Przeczytalem juz kilkadziesia-t- cos niesamowitgeo. Niespotykane pomysly, swietna analiza luckiego charakteru, barwe postaci...
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Lepszych kryminałów nie ma! Mordercą okazuje się zawsze ostatnia osoba po jakiej można się tego spodziewać. POLECAM 8)
Nieoficjalne forum BEHEMOTH
http://www.behemoth666.fora.pl/index.php
Odpowiedz

lubie i czytam Surprised kryminaly sa najlepsze Wink
i chmielewska tez dobra Surprised
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Hercules Poirot wymiata Big Grin

nie inaczej! Smile w wersji filmowo/serialowej tez jest swietny...
Odpowiedz

Przeczytałem tylko jedną jej książkę - "I nie było już nikogo" (wydanie GW rzecz jasna). Coś wspaniałego, łyknąłem na raz.
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości