• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Accept

co sadzicie o tworczosci o kapeli, ktora nagrala ow slynny kawalek (tzn. topic, jakby ktos nie wiedzial)??
dla mnie tworczosc zespolu to swietne albumy, ale baaaaardzo niedocenione przez ludzi...
dla mnie
Accept wymiataSmile

Dzem: Temat o Accept.. po kiego grzyba kombinowac z nazwa topicu?
Odpowiedz

"Metal heart" i "Balls to the wall" rządzą. Wporządku jest też "Russian roulette" inne albumy się nie liczą Smile
Odpowiedz

hmmm... widze, ze niewiele osob na tym forum mialo stycznosc z tworczoscia Accept.. ja ta kapela poznalem, gdy wzialem od ojca koncertowke "Staying alive", czy jakos tak... rozwalili mnie kolesieSmile
Odpowiedz

1979 Accept
1980 I´m A Rebel
1981 Breaker
1982 Restless And Wild
1983 Balls To The Wall
1985 Kaizoku-Ban live
1985 Metal Heart
1986 Russian Roulette
1989 Eat The Heat
1990 Staying A Life
1992 Objection Overruled
1984 Death Row
1996 Predator
1998 The Final Chapter live
wiem o tylu..i chyba Udo powrac aktualnie

mylisz się ..pamiętamy..to chyba pierwszy zespół z niemiec (obok Scorpions)który podziałał na umysły młodych rockmenów w PRL. Accept wprowadził w owych czasach nowy duch w rocku a utwór "Fast As A Shark" wydawał sie szczytem szybkości. Obok Iron maiden, ACDC, Judas Priest miał najwiecej fanów w Polsce(jak mnie pamieć nie zawodzi). "Metal Heart" z solo <fur Elise> nawet u nas znalazł sie w radiowej III na liscie przebojów. Cóz wiecej..bardzo solidny heavy
Odpowiedz

chociaż mam całą dyskografie to do serca przypadła mi płytka Restless And Wild naprawde można jej słuchac na okrągło no i koncert kaizoku ban jest wyjebisty Laughing
www.radioBOG.prv.pl - swojskie klimaty w jedynym takim radiu w necie
[Obrazek: adres0by.gif]
Odpowiedz

dobry jest, dobry metal heart, w zasadzie cały album utrzymany na jednym poziomie (też podebrany wujkowi Big Grin)
moja ulubiona solówka, zerżnięta z Beethovena
no i koszmarna przeróbka Burgerów Wink
Odpowiedz

Accept to bardzo dobry zespół Smile ,jednak nie doceniony przez innych Mad , u mnie jest na pierwszym miejscu razem z Judas Priest, jeśli chodzi o styl heavy, a ma ktoś może jakieś informacje na temat koncertów tejże kapeli ? Jeśli tak to gdzie możnaby je dostać/ściągnać ?
Pozdrawiam wszystkich fanów... 8)
Odpowiedz

Sar_Painkiller napisał(a):Accept to bardzo dobry zespół Smile ,jednak nie doceniony przez innych Mad , u mnie jest na pierwszym miejscu razem z Judas Priest, jeśli chodzi o styl heavy, a ma ktoś może jakieś informacje na temat koncertów tejże kapeli ? Jeśli tak to gdzie możnaby je dostać/ściągnać ?
Pozdrawiam wszystkich fanów... 8)

ja mam jeden , stary jak swiat, jeszcze na starej kasecie video... nie wiem, ciezko mi powiedziec... ale trzeba by sie tym zainteresowac troche szerzej, bo kapela naprawde zacna
Odpowiedz

Mało powiedziane,że zacna...jest świetna 8) chciałbym sobie obejrzeć koncert "Staying Alive" z 1990 w Japonii...eh tylko gdzie to można dostać... Sad
W necie nie ma nic...może przez to że Accept jest mało znany ?
"Balls to The Wall Man!" Angry
Nego Ante Mortem Quemquam † Beatum Esse Praedicandum †-
Nie można nikogo nazwać szczęśliwym przed śmiercią.
Odpowiedz

Az wstyd sie przyznac ze dopiero kilka tygodni temu zapoznalem sie z tworczoascia tej kapeli, a moje "poznanie" ograniczylo sie jedynie do krazka Metal Heart, dzieki ktoremu wiem ze warto szukac kolejnych plyt, bo toz to ma wygar zabojczy 8) Wczesniej o uszy obil mi sie jedynie cover DB, co sklonilo mnie do dorwania calej plytki. Co do wykonania DB- niezle, ale do oryginalu sie nie umywa pod zadnym wzgledem. Zabojczy, zadziorny wokal, przywodzacy na mysl AC/DC, swietna sekcja rytmiczna, miodne solowki- czego wiecej chciec? W pyte!
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

No ja znam tylko jeden ich album ("Restless and Wild") więc cięzko mi się wypowiadać na temat tej grupy, jednakże sam album nie powalił mnie na ziemię...
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Skołuj sobie album Balls To The Walls. Ta płyta to dzieło, jedna z najlepszych płyt heavy lat osiemdziesiątych. Jak załapiesz Balls to i załapiesz resztę płyt Accept.
http://myspace.com/khronosband

Profil mojej kapelki.
Odpowiedz

Corpseone napisał(a):Jak załapiesz Balls to i załapiesz resztę płyt Accept.
Przecież napisał, że go powaliło na ziemię Wink
Pozatym głupotą nie było by stwierdzenie, iż RAW jest jedą z ich najlepszych dzieł.
Odpowiedz

Breaker, Balls i RAW niszczą jednakowo Big Grin metal heart już troszkę mniej
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

ulala ale ktos odkopal temat ^^
Tomash Balls to the wall miazdza najbardziej ;P
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości