- Liczba postów:
- 306
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
napewno brutalność gra wysoką rolę i sam przekaz tego ale to nieoznacza ze jak nikt niewidzi i tylko pigułke połknie to jest wszystko ok i tak mozna... w jednym jak i w drugim jak wspomniałem jest śmierć niewinnego niemowlaka... a dziewczyna w wieku np 16 lat która podjeła sie takiej operacji musi wiedziec o konsekwencjach takiego przedsiemwzięcia... czyli np juz nigdy niebedzie mogła zajść w ciążę... a wiekszość młodych dziewczyn zdaje sobie sprawę z tego co zrobiły gdy maja 30 lat... wtedy ich sumienie dopada i załują....
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
Hmm, a ja jestem ZA ale w uzasadnionych przypadkach, a nie ze traktowanie aborcji jako srodek antykoncepcyjny.
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Cytat:a wiekszość młodych dziewczyn zdaje sobie sprawę z tego co zrobiły gdy maja 30 lat... wtedy ich sumienie dopada i załują....
Proszę Cię nie uogólniaj. To że ktoś wysunął twierdzenie, że kobiety później żąłują, mają wyrzuty sumienia - nie tyczy się ogółu.
A i tak na marginesie, to co śmieszyło, bawiło mnie najbardziej to fakt, że gdy przypłynął do Gdańska czy Gdyni nie pamiętam - ten kuter z Holandii propagujący zabieg aborcji, w porcie strajkowali wszyscy [kler, kobiety po 60 i mężczyźni] tylko nie kobiety najbardziej zainteresowane. Hah zabawne, jak to Polacy kochają ingerować w życie innych ludzi, nieprawdaż?
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 306
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
widocznie starsze osoby umieją odrużnić zło od dobra...Ja tylko pisze ze wiekszość kobiet które poddały sie tej operaci w późniejszym życiu załują... Gdy dorośną i przybedzie im troche rozumu...
PS:Tak mozemy pisać bez konca... ja wiem swoje , Ty wiesz swoje i tak pozostanie niemam zamiaru nikogo nawracać jeśli jestes za aborcią to chwala Ci za to i krzyzyk na droge.. amen... dziękuje za uwage...
- Liczba postów:
- 987
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
nie wiem czy ankieta była by dobra - większość z nas ma jakieś "ale"
Ja jestem zdecydowanie przeciw aborcji. Używanie jej jako środka antykoncepcyjnego jest uciekaniem od odpowiedzialności i okrucieństwem, ale jeśli poród ma nieść za sobą poważne konsekwencje dla zdrowia dziecka lub matki to co wtedy? To bardzo trudny temat... dyskutowało już wielu i wiele razy i ciągle niewiele z tego wynika. Jeszcze długo(jeśli nie zawsze) aborcja będzie budzić kontrowersje. Mimo wszystko uważam ją za morderstwo i to chyba najgorsze jakie można sobie wyobrazić.
jestem PRZECIWNY
- Liczba postów:
- 306
- Liczba wątków:
- 10
- Reputacja:
-
0
ja tez niestudiuję ale słyszałem o tym na filmie..mówię o tym ze jako skutkiem ubocznym może być problem ze dziewczyna juz nigdy niebedzie mogła mieć dzieci spowodowane aborcią lecz zabiegiem niewiem jak sie nazywa "skrobaniem"??? czy cos podobnoego niepamietam juz... nieoznacza to ze kazda dziewczyna tego doświatczy... piszę ze jest taka opcja...
PS: zawszejest ten pierwszy raz... a ostatni to sie jeszcze okaże niewyprzedaj faktów co ma byc to bedzie...Nikt Ci niekaze sie ze mna zgadzać...
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
No i ładnie, są ludzie za i przeciw. Główne argumenty zostały podane.
Koniec.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli