• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ślady języka znanego polityka

W tym temacie możecie wpisywać co ciekawsze wypowiedzi, hasła tych zacnych ludzi Wink Pomysł nie jest mój- autorski, pojawił się w audycji "Powtórka z rozrywki" w radiowej trójce i słuchacze przysyłali tam kwestie doprawdy niesamowite! Big Grin
Np.:
"Zawrzyjmy taką kompromitację"- Renata Beger Laughing
"Doskonale znam problemy mojego miasta i potrafię je wprowadzić w życie"-kandydat na prezydenta Rzeszowa Laughing
"Urealnijmy rozkład autobusów, aby te nie odlatywały stadami z niektórych przystanków"-eurodeputowany Samoobrony Smile
I wprawdzie to nie polityk, ale:
"Jestem dumna z męża i ,mimo iż, nie przeszedł I tury wyborów i nie wygra drugiej, to napewno wygra trzecią"- małżonka przewodniczącego Andrzeja Laughing
Wpisujcie! Smile
Odpowiedz

Kiedyś miałem manie nagrywania wszystkich takich rzeczy z trojki, mam kilka kaset Big Grin jak mi sie bedize chcialo to sprobuje pozgrywać to na mp3 Big Grin
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

^ No to czekamy Big Grin Przynajmniej ja czekam Smile
Odpowiedz

V-ce marszałek Sejmu ubiegłej kadencji, Józef Zych chce coś powiedziec na mównicy i zaczyna...

"Wysoka Izbo. Nie pierwszy raz staje mi... (śmiech na sali, zakłopotanie na twarzy marszałka Zycha), znaczy... nie pierwszy raz przychodzi mi stawac przed Wysoką Izbą(...)"
Odpowiedz

Marek Borowski rozwija skrót PIS - "Przerażenie i strach" Smile
Odpowiedz

Józef Oleksy pytany, czy uważa ZUS za organizację przestępczą: "Tak, ZUS to jest organizacja przestępcza, ale napewno niezorganizowana" Big Grin
Poseł Chlebowski z PiS: "Nie będzie trzeba się KŁOPOCIĆ w rozliczeniu naszego PIT-A" Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Odpowiedz

Mnie powaliła Beger, kiedy mówiła coś z tymi kurwikami. Początkowo nie wiedziałem o co chodzi, więc spytałem qmpla co to jest. A on na to, że filozofowie jeszcze na to nie wpadli.
Odpowiedz

warsadal napisał(a):Poseł Chlebowski z PiS: "Nie będzie trzeba się KŁOPOCIĆ w rozliczeniu naszego PIT-A" Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Tak! Wczoraj to było genialne ;D, ale lepszy był wspaniały komisarz Warszawy (mój ulubieniec ;D), który wykładał historię odśnieżania mówiąc, że najpierw robiono to rękami (i tu odpowiednia gestykulacja), później wynaleziono łopatę (też odpowiednia gestykulacja), a na końcu pług (jak poprzednio). Nie wiem tylko co chciał w ten sposób przekazać, chyba jedynie, że znów mamy wrócić do pierwszego sposobu, skoro służby średnio wywiązują się ze swojego zadania.

A posła Cymańskiego z PiSu nikt nie przebije, ktoś słyszał jego cudne wypowiedzi? ;>
Odpowiedz

warsadal napisał(a):Józef Oleksy pytany, czy uważa ZUS za organizację przestępczą: "Tak, ZUS to jest organizacja przestępcza, ale napewno niezorganizowana" Big Grin
a mnie się ten cytat kojarzy wybitnie z JKM :>
Odpowiedz

Mój idol Tadeusz Cymański, poseł Pis - wypowiedź na temat walki Giertycha i Leppera o stanowiska po podpisaniu "paktu stabilizacyjnego":
"najpierw się handluje, a potem kupuje, czy najpierw kupuje, a potem handluje? hola, hola!"
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Mój idol Tadeusz Cymański, poseł Pis - wypowiedź na temat walki Giertycha i Leppera o stanowiska po podpisaniu "paktu stabilizacyjnego":
"najpierw się handluje, a potem kupuje, czy najpierw kupuje, a potem handluje? hola, hola!"

Cymański rozpierdala chwaląc i broniąc Radio Maryja Big Grin
Odpowiedz

A.Lepper w sprawie paktu stabilizacyjnego :
'Nie jestem panienką która umawia się na randki z panem prezesem' Wink
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

"Lech Kaczyński po powrocie z Wilna powiedział w jednym z wywiadów o gruzińskim przywódcy Michaile Saakaszwilim – Dżugaszwili" - donosi RMF FM - "Pomyłka jest dość znacząca, ponieważ takie było prawdziwe nazwisko Józefa Stalina."

;D
Odpowiedz

ej to już nawet smieszne nie jest... Mad
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Cytat:Józef Oleksy pytany, czy uważa ZUS za organizację przestępczą: "Tak, ZUS to jest organizacja przestępcza, ale napewno niezorganizowana"

To powiedział Korwin ;>
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości