06-28-2006, 10:44 AM
Acrid napisał(a):No jasne, The Vanilla Tapes nawet mambalzac napisał(a):"London Calling"
slyszales cd2? The Vanilla Tapes?
a kapela klasyka, wiadomo, ze lubie. Pierwszy numer jaki slyszalem a raczej widzialem teledysk to London CallingNumer ktory mi sie spodobal to Train In Vain a pozniej to juz jakos poszlo. Obecnie i tak najczesciej slucham The Clash - From London To Jamaica (Bootleg).

Ten bootleg z Jamajki niezły jset, lecz trochę skopali "Rock The Casbah" (Swoją drogą bardzo fajny numer, teledysk ofkorz również

Słyszeli koncertówe "From here to eternity"? ; )
Tak powiem szczerze, 2 pierwsze albumy jakoś rzadko lecą z moich głośników. Wolę ofkorz LC oraz Sandiniste, szczególnie numer otwieracjący czyli "The Magnificent Seven", po za tym ten album tak jak LC jest zróżnicowany
Kamael napisał(a):Jest rockânâroll, rockabilly, reggae, ska. Klasyka nad klasykami, z której później czerpała masa kapel.o właśnie to

Co do "The Singles" - znam, mam i lubię ; ). W ogóle to wyszło troche tych dziwnych wydawnictw, np."Super Black Market Clash".
Ooo i bym zapomniał, 'Combat Rock' tyż fajna płytka, po za tym jeszcze bardzo lubie kawałek 'I Fought the Law', nawet Dead Kennedys covera zrobiło

Kamael napisał(a):Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie wyżej stawiają Sex Pistols.No ja też nie rozumiem