05-09-2006, 06:54 AM
![[Obrazek: darek.jpg]](http://www.vader.pl/gfx/darek.jpg)
VADER już 2 tydzień przebywa w studiu nagrywając najnowszy album zatytułowany "Impressions In Blood" (roboczy tytuł "Impressions in Red"). Oto kilka informacji, które do nas napłynęły ze studia Hertz:
14-ty dzień nagrań w Studio Hertz w Białymstoku. Ukończyliśmy właśnie rejestrację śladów perkusji. Cóż mogę powiedzieć? Darek w czasie nagrywania zużył 54 litry wody (tak, tak... - 6 zgrzewek po 6 półtoralitrowych butelek...). Zarejestrowaliśmy 11 kawałków plus - jak zawsze- bonus na azjatycką wersję płyty... Należy spodziewać się około 45 minut totalnej rzezi w tempie, jakiego nie było jeszcze na żadnej produkcji VADER, nawet na "Litany"!!! Rozpoczynamy gitary i żmudny - choć chyba najciekawszy - okres konstruowania "piosenek" i płyty jako całości. Impresje będą bardzo krwawe !!!!..." (Peter - wokal, gitary)
Swoją pracę podsumował również Daray (perkusja) - "Do studia weszliśmy 24 kwietnia. Pierwsze 2 dni poświęciliśmy na ustawianie brzmienia. Kolejne dni to nagrywanie śladów. W sumie całość nagrywania zajęła mi 10 dni. Jest to najszybszy album jaki nagrałem w życiu. Jest dużo "blastów" i szybkiego grania na stopach. Do nagrań użyłem sprzętu: pałki OSCA 5B, bębny TAMA Starclassic, werbel Ludwig "Black Beauty", blachy Alchemy Professional, naciągi Aquarian Response II na tomy i na werbel Hi-Energy, trigery Roland RT-7K, moduł D-DRUM i wreszcie moja ulubiona nowość od paru miesięcy na której mogę zagrać zawrotne prędkości - stopy AXIS X-Longboards".
Sesja nagraniowa potrwa do 24 maja, później zespół uda się na amerykańskie tournee z m.in. DESTRUCTION i KATAKLYSM. W tym czasie miksami, masteringiem i całą produkcją zajmą się bracia Sławek i Wojtek Wiesławscy ze studia Hertz. Gotowy materiał, wraz z grafiką wykonaną przez greckiego artystę Setha (m.in. ROTTING CHRIST, PARADISE LOST i wiele innych) gotowy będzie w drugim tygodniu czerwca. Premiera płyty w barwach Regain Records 4 września. Od 17 września zespół rozpocznie europejską trasę koncertową promującą nowy album, która potrwa do 20 grudnia.