02-24-2006, 10:23 PM
Dżemik napisał(a):Spoko, nie trafi.
Ale mimo wszystko został przeniesiony

Dżemik napisał(a):...z jednym malym wyjatkiem- modern metal ma jednak z nu metalem calkiem sporo wspolnego. W zasadzie, jest to punkt w polowie drogi miedzy gatunkiem z ktorego dana kapela sie wywodzi (np. melodeathem u IF), a nu metalem.
Czy ja wiem... uważasz w takim razie, że nu-metal jest celem tych zespołów? Jeszcze troszkę i sie nie obejrzymy a IF, Soilwork zacznie łupać nu? Eeee...
ReTuRn napisał(a):...taki IF to ma jednak naprawdę mało wspólnego z nu-metalem (...), acz wymieniony Disturbed juz tak jakby więcej.
Tu się zgodzę. Pisałem jednak o zerowych lub małych powiązaniach modernu z nu. Jednak taki Disturbed - zwłaszcza na ostatniej płycie - pokazuje, że oddala się od nu-metalu. Efekt całkiem znośny.
ReTuRn napisał(a):...możnaby przy odrobinie dobrych chęci dorzucić je do starych ';szufladek'- po prostu nowe podejście do gatunku, Slayera po wydaniu idm, czy ghal chyba nie zanzwano modern thrashem, a płyty jednak trochę odchodzą od standartu
Hmm... nowy Slayer - 'modern thrash'? Hmmm... w takim razie Machine Head także (ostatnia i pierwsza ich płyta). No ale wspominany już IF to "modern-co"? Tu akurat nic nie przyczepimy. Deathu już nie ma a o inncyh gatunkach nie ma co wspominać czyli... zwyczajnie 'modern'. Chyba może być.
Może takie nazewnictwo się przyjmie...

![[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]](http://maffej.ew.w.interia.pl/loudness-akira-nevermore-jeff.gif)