01-01-2006, 10:07 PM
⢠Plyta roku :
NEVERMORE - "This Godless Endeavor"
GAMMA RAY - "Majestic"
COMMUNIC - "Conspiracy in Mind"
LOUDNESS - "Racing" (premiera angielksiej wersji przypadła na 2005 r. choć album wprawdzie ukazał sie już w 2004
... no ale po japońsku śpiewany
)
...no dałbym jeszcze "Enigmatic : Calling" PAGAN's MIND - ostatnio co mi tak bardzo przypadło do gustu ale mimo wszystko chyba zbyt słabo znam ten album i chyba nie zasługuje on jednak na powyższe towarzystwo... choć przednia to płytka...
---------
⢠Debiut roku :
COMMUNIC
---------
⢠Piosenka roku :
Bezsensu... byłoby sporo... w takim razie pominę kawałki z wyżej wymienionych albumów bo inaczej musiałbym wypisać np. wszystkie pieśni z "TGE" wiadomo kogo
lub cały "Majestic"
.
PAGAN's MIND - "Enigmatic Mission"
KAMELOT - "March of Mephisto"
może jeszcze coś ale to mi akurat naszło pod palce...
---------
⢠Niespodzianka roku :
A bo ja wiem? wieść o tym, że NEVERMORE zagrają na zbliżającej się Metalmanii?
Dla mnie super iformacja... ale znając organizatrów chłopaki zaraz zdementują tę wieść jak zrobił to już Testament i CF - że coś tam umów nie ma podpisanych czy coś... 
---------
⢠Rozczarowanie roku :
Najnowsze albumy SOAD ze wskazaniem na badziewny "Hypnotize". "The Black Halo" KAMELOTa - singiel "March of Mephisto" wgniata w glebe ale pozostałe numery z albumu - przeciętne. Spodziewałem się czegoś równie miażdżącego a jest po prostu dobrze i bez większych emocji... :/
---------
⢠Twoje odkrycie roku :
No oprócz wspomnianego już dwukrotnie COMMUNIC to nawet LOUDNESS sie jeszcze mieści - przypada jakoś na początek roku
+ kilka innych bandów z Japonii (zwłaszcza SLY, EZO); dalej THE MARS VOLTA i PAGAN's MIND 8) ...
---------
⢠Festiwal/Koncert/Wydarzenie roku :
LOUDNESS powoli atakuje Europę - występ na Earthshaker Fest w Niemczech i wydanie ostatniej płyty na Starym Kontynecie. Wprawdzie jej oceny są różne...
Jednak średnia ogolnie wypada pozytywnie i przyzwoicie
.
NEVERMORE - "This Godless Endeavor"
GAMMA RAY - "Majestic"
COMMUNIC - "Conspiracy in Mind"
LOUDNESS - "Racing" (premiera angielksiej wersji przypadła na 2005 r. choć album wprawdzie ukazał sie już w 2004

...no dałbym jeszcze "Enigmatic : Calling" PAGAN's MIND - ostatnio co mi tak bardzo przypadło do gustu ale mimo wszystko chyba zbyt słabo znam ten album i chyba nie zasługuje on jednak na powyższe towarzystwo... choć przednia to płytka...
---------
⢠Debiut roku :
COMMUNIC
---------
⢠Piosenka roku :
Bezsensu... byłoby sporo... w takim razie pominę kawałki z wyżej wymienionych albumów bo inaczej musiałbym wypisać np. wszystkie pieśni z "TGE" wiadomo kogo

PAGAN's MIND - "Enigmatic Mission"
KAMELOT - "March of Mephisto"
może jeszcze coś ale to mi akurat naszło pod palce...
---------
⢠Niespodzianka roku :
A bo ja wiem? wieść o tym, że NEVERMORE zagrają na zbliżającej się Metalmanii?

---------
⢠Rozczarowanie roku :
Najnowsze albumy SOAD ze wskazaniem na badziewny "Hypnotize". "The Black Halo" KAMELOTa - singiel "March of Mephisto" wgniata w glebe ale pozostałe numery z albumu - przeciętne. Spodziewałem się czegoś równie miażdżącego a jest po prostu dobrze i bez większych emocji... :/
---------
⢠Twoje odkrycie roku :
No oprócz wspomnianego już dwukrotnie COMMUNIC to nawet LOUDNESS sie jeszcze mieści - przypada jakoś na początek roku

---------
⢠Festiwal/Koncert/Wydarzenie roku :
LOUDNESS powoli atakuje Europę - występ na Earthshaker Fest w Niemczech i wydanie ostatniej płyty na Starym Kontynecie. Wprawdzie jej oceny są różne...

![[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]](http://maffej.ew.w.interia.pl/loudness-akira-nevermore-jeff.gif)