10-16-2005, 08:17 PM
statekx napisał(a):Mnie zawsze robila muzyka z Warcrafta I i II, chvj ze to midi, ale klimat swoj mialy.w sumie to nawet juz nie pamiętam muzy z II... :? a w jedynke nigdy nie ciapałem, bardzo mi ją odradzano ;P
franek napisał(a):Polecam BATTLEFIELD VIETNAM !tak... ta muza daje giercy niezły klimat
Ścieżka dźwiękowa rządzi, twórcy gry wykorzystali 16 najbardziej popularnych kawałków wśród żołnierzy w Wietnamie. Muzyka z lat mniej więcej 1964-1968, przed ofensywą Tet i My Lai, gdy większość Amerykańców mogła siedzieć w bazach i nic nie robić i słuchać popularnego wówczas rock and rolla, od czasu do czasu zrzucić napalm na żołnierzy Vietcongu.
A konkretniej: m.in. utwory The Kinks, Guess Who oraz jeden z niewielu utworów Deep Purple, które lubię - "Hush" z ich pierwszego albumu.
Brakuje tylko "The End" The Doors, surf-rockowych kawałków Beach Boysów i może "Satisfaction" bądź "Paint it black" Stonesów. Ale i tak jest świetnie. Prócz tego "Cwałowanie Walkirii" Wagnera, utwór, który wykorzystano podczas nalotu na wioskę w filmie "Czas Apokalipsy". Zapewne kojarzycie tę kultową scenę

[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]