Forum Rockmetalshop
Soundtracki z gier komputerowych - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Soundtrack/Muzyka Filmowa (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-soundtrack-muzyka-filmowa)
+--- Wątek: Soundtracki z gier komputerowych (/thread-soundtracki-z-gier-komputerowych)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Soundtracki z gier komputerowych - \\\ AlucarD /// - 02-21-2005

Chcialbym tu dowiedziec sie jakie sciezki z gier komputerowych najbardziej sie wam podobaja. Wiem, ze trudno wybrac poniewaz dzisiejsze gry oferuja naprawde swietne rozwiazania jesli chodzi o muzyke. Ja wybralem nastepujace pozycje :

Baldur's Gate Soundtrack

Baldur's Gate II Soundtrack

Icewind Dale Soundtrack : moj ulubiony - muzyka w Kuldahar jest swietna ( pamietam jak wchodzilem do tej lokacji dawalem pauze i wsluchiwalem sie kilkanascie minut w muzyke )

Icewind Dale II Soundtrack

Tony Hawk Pro Skater II

- Dżemik - 02-21-2005

Messiah (Fear Factory ladnie pogrywa)
THPS 2 i 3
gierki z serii Star Wars
Age Of Empires 1

Numero uno jest jednak Europa Universalis 2.. cudo! cudo! Smile

- Arion - 02-21-2005

gram praktycznie tyle co nic, ale muzyka ze ścieżki do Diablo I świetnie nadaje się na tło do sesji Warhammerowskich :)

- madpuchatek - 02-21-2005

Mi najbardziej do gustu przpadła muzyka z:
-Diablo2
-Morrowind
Jak dla mnie poprostu mają klimat.

- Balthor - 02-21-2005

faust gra siedmiu dusz
torment
morrowind
baldury & icewind & neverwinter nights
fallouty ;d
thps chyba wszystkie czesci
painkiller
i jeszcze duzo, moze kiedys dopisze jak mi sie przypomna

Re: Soundtracki z gier komputerowych - Tuomasss - 02-21-2005

\\\ AlucarD /// napisał(a):Icewind Dale Soundtrack : moj ulubiony - muzyka w Kuldahar jest swietna ( pamietam jak wchodzilem do tej lokacji dawalem pauze i wsluchiwalem sie kilkanascie minut w muzyke )
Oj tak, zgadza się. Muzyka wprost magiczna. Odpalałem tę gierę tylko po to żeby posłuchać.

Poza tym fajne ścieżki są w THPS, w każdej części coś miłego dla ucha.
Muza z Diablo II też niczego sobie.
Dobry klimacik też w Toremncie i Baldurach. Czyli powtarzam to co prawie wszyscy, mało oryginalny jestem Big Grin
I podobała mi się muzyka w Syberii. Piękan gierka z bardzo klimatyczną muzyką.

- Aeroth - 02-21-2005

Baldur 2 z ta muzyczka w D`Arnise
Addams Family na pegazusa ;P
Morrowind, zawsze mi sie podobala ale tylko pare utworow z tej gry
[/list]

- SHOX! - 02-22-2005

Big Grin No stary muzyka robiona do gier jest zajebista, po prostu wymiata i jest klasą samą w sobie. Nie odkryje ameryki, że najlepsze gry i muze do nich robią japończycy Smile i większość RPG z kraju kwitnącej wiśni, i nie tylko RPG, ma niezapomniane motywy, oczywiście nie mówię tu o grach na PC bo te pomijam, kilka konwersji z konsol się ukazało na PC więc Final Fantasy powinno wam sporo powiedziec, muza Wyjebana w kosmos, po prostu cudo, jak będe miałchwile czasu to zapodam wam kilka ciekawych utworów na FTp to sobie pościagacie Smile mój ulubiony soundtract z gry "Xenogears" POLECAM.

- Arion - 02-22-2005

oja~~~ ...finalki zawsze opatrzają przyjemnymi trailerkami *^^*
a teraz do X2 "Real Emotion" wymiata ;]

- Katiria - 02-22-2005

SHOX! napisał(a):Nie odkryje ameryki, że najlepsze gry i muze do nich robią japończycy Smile i większość RPG z kraju kwitnącej wiśni i nie tylko RPG, ma niezapomniane motywy, oczywiście nie mówię tu o grach na PC bo te pomijam, kilka konwersji z konsol się ukazało na PC więc Final Fantasy powinno wam sporo powiedziec, muza Wyjebana w kosmos, po prostu cudo

Dobrze prawi DAĆ MU WÓDKI Big Grin

- Acrid - 02-22-2005

Tomash napisał(a):Piosenka z czołówki gry cannon fodder(pamięta to ktoś?) "WAR! never been so much fun..come to your brother kill him with your gun..."
Laughing Laughing Laughing to było to Big Grin

http://www.abandonia.com/main.php?nav=music&game=Cannon%20Fodder

((;

Stare gry amigowskie/PCtowskie naprawde mialy, jak na tamte lata porzadna muzyke, ach ten pinbale, przygowodwki (;

- White Rabbit - 02-22-2005

muzyka z american Mc' Gees Alice - cudo! Smile

- The_hanged_man - 02-27-2005

Soul Reaver
Neverhood

Atlantis:the lost tales

Ta ostatnia poza najlepszą ścieżką dzwiekową jaką słyszałem jest też najlepszą grą w jaką grałem.

Ktoś zna poza mną ??

- Neth - 02-27-2005

Bezkonkurencyjny jest i bedzie Hellmarch z C&C:RA (czesc pierwsz afkorz), nastepnie Final Fantasy - arcydzielo !!(VII; VIII;IX - no juz troche mniej; X)

- Dementor - 03-09-2005

homeworld,painkiller,morrowind,quake 2,i te midy z pierwszych czesci DooM-a Big Grin