06-25-2005, 11:06 AM
seelenleib napisał(a):powiedzialem "lewakiem" w swietle tego co bylo tu napisane, czyli wszystko inne niz "mega true wypieta dumna aryjska piers" prawica.
"meta true wypieta aryjska piers" ma zwykle lewackie podejscie do gospodarki i roli panstwa, a my tu zidentyfikowaliśmy wyraźnie prawicę z wolnym rynkiem i państwem-minimum.
Cytat:mozna powiedziec ze jestem antyautorytarny i antypanstwowy... (moze ciut anarchista, ale tylko w wymiarze osobistym)
to dobrze, ale państwo ci butami wchodzi w życie i jeśli naprawdę wierzysz w swoje przekonania, to nie może być ci to obojętne
Cytat:nie czuje sie zwiazany z zadna tradycja, zadnym narodem, nie odczuwam dumy z powodu jakichs starozytnych przodkow (czytalem cos takiego na jakiejs stronie)
to skutek życia w postsocjaliźmie bez żadnych pozytywnych wzorców tradycyjnych
Cytat:dla mnie wazny jest tylko i wylacznie moj osobisty rozwoj, z uwaga na to by nie wyrzadzac szkody innym istotom.
na drodze tego rozwoju stoi socjalistyczne państwo
Cytat: pewnie, jak moge komus pomoc na jego drodze to to zrobie ale nie mam ambicji naprawiania swiata czy ustalania nowego porzadku - wole naprawic siebie...
ok, w porządku, tak się przecież narodził protestancki kapitalizm

Cytat:prawicowych klimatow nie lubie bo wydaje mi sie ze bardziej niz inne kierunki epatuja agresja i nienawiscia.
narodowcy-katole to raczej nie prawica (lewackie podejscie do gospodarki i roli panstwa), tak samo NSi. Tak wiec widzisz, ze to wlasnie lewica jest najbardziej agresywna i nienawistna, zarowno ta kosmopolityczna, jak i ksenofobiczna. Aktywisci gejow, feministek, mniejszosci - posluguja sie glownie przemocą, zastraszaniem i seansami nienawisci, w czym np. bryluje biedroń, wyzywając wszystkich, których nie lubi od faszystów.
Cytat:jesli juz poszukam w necie - napewno nie bede za to placil
tego nie ma w necie

a za wiedzę trzeba płacić, chyba że ignorancja jest ci droga

Cytat:rozumiem teksty ale nie popieram ich tresci.
moze za malo wiesz na temat filozofii stojacej u ich podstawy?
![[Obrazek: sbo3s4.jpg]](http://i38.tinypic.com/sbo3s4.jpg)