05-15-2005, 07:44 AM
Necroblood napisał(a):Nevermore napisał(a):Necroblood napisał(a):aXe Rose napisał(a):rotfl x2...
Lemmy by Cię zabił śmiechem, słysząc, że kiedykolwiek grał Thrash...
czy ja napisałem, że gra thrash? czosnek ludzie nauczcie się czytać. Po prostu pod ich dużym wpływem był Venom np. Pomijając, że są idolami metallici. Byli INSPIRACJĄ dla kapel thrashowych. Tak to jest jak się nie zna historii metalu i się rzuca rotflami na lewo i prawo
Znowu ROTFL, stary ich pierwsza "normalna" płyta, czyli Overkill wyszła z tego co pamiętam w 1979 r. a debiut Venom w 1981r., czy uważasz, że przez max. rok słuchania czyjejś JEDNEJ płyty można się nim inspirować, hmm?No i co z tego, że są idolami Metalliki, nie rozumiem, czy gdy np. Halford mówi, że lubi Death, to się nim inspiruje? Podejrzewam, że Motorhead nie był, lub był w malutkim stopniu insipracja dla kapel Thrashowych( może jeżeli chodzi o moc i kopanie dupska). Co innego Venom.
Ty popierdolony kretynie, a płyta Ace Of Spades w którym roku wyszła? W 1980 Ty ciulu, i co może mi teraz powiesz, że w muzyce Venom nie słychać ich wpływu? Nawet Ci się dupy nie chciało ruszyć i na necie sprawdzić dyskografii Motorhead. czosnek człowieku zamknij się lepiej bo nie mam zamiaru uświadamiać ludzi. Był małą inspiracją??? Weź sobie poczytaj artykuły a potem się wypowiadaj palancie. Ile Ty masz lat? Podejrzewam, że 10, bo żeby nie wiedzieć w którym roku wyszła "AOS" i nie wiedzieć jaki to był przełom.
Ok, przyznaję się do błędu. Przesadziłem, mówiąc, że Motorhead nie miał wpływu na muzkę metalowa. Przeciez wiekszość pozniejszych zespolow Thrashowych
to mieszanka- Motorhead+NWOBHM+vENOM+mERCYFUL fATE, TU MASZ RACJĘ, mój błąd

Ale nadal twierdzę, że nie miał ZADNEGO wpływu na Venom, bo to WtH było prawdziwym przełomem(radzę sobie poczytać prasę angielską po wyjściu tego materiału). Oczywiście, nie da się uniknąć rżnięcia patentów z innych w dodatku TAKICH zespołów jak Motorhead. Ale Venom biorąć do kotła NWOBHM i punk dodał sporą częśc swojej inwencji i z tego wylazł ich niepowtarzalny styl.Zespoły przełomowe nigdy nie mogą być czyimś rip-off em

Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?