05-03-2005, 10:26 AM
Zanim zostaly udomowione to karmily tym mlekiem swoje male i nie wydzielaly go wiecej...
Ale szacunek, nic wiecej. Sam mam czesto ochote mocno zapierdolic komus dreczacemu zwierzeta, badz zle je traktuajcego. Lecz szacunek nie oznacza, ze mamy zrezygnowac z miesa... Z futra moze i, bo juz nie jest nam potrzebne, jak kiedys...
Nie znosze Nietzsche'go :>
Nazwy zespolow, nawet nielubianych pisze sie wielka litera :>
Patrzcie, jak latwo zle zrozumiec znaczenie slow "Tak dlugo jak nie nisczymy". Chodzi o to, ze nie mozemy przyrody niszczyc, zas tak dlugo, jak to czynimy; losy pewnych czesci populacji zwierzat nie sa wazne.
Nie wyczytalem tego z Biblii, ale na gruncie pewnej drobnej obserwacji moj skromny umysl wymyslil. Rzygac mi sie chce, jak ktos porownuje zwierze do czliwkea...
Annuaki napisał(a):o to to to!
ale nie zapominaj, iż
"Szacunek do zwierząt to charakterystyczna cecha ludów indo-germańskich"
wujek Heini
Ale szacunek, nic wiecej. Sam mam czesto ochote mocno zapierdolic komus dreczacemu zwierzeta, badz zle je traktuajcego. Lecz szacunek nie oznacza, ze mamy zrezygnowac z miesa... Z futra moze i, bo juz nie jest nam potrzebne, jak kiedys...
Cytat:Poczytałeś streszczenia Nietzsche'go z jakiejś "ściągi"??
Nie znosze Nietzsche'go :>
Cytat:Idź posłuchaj honoru lepiej...
Nazwy zespolow, nawet nielubianych pisze sie wielka litera :>
Cytat:kto ci to powiedzial? w biblii wyczytales? rzygac sie chce jak takie cos widze... jak myslisz co czyni Ciebie lepszym od zwierzat? to ,że "myslisz"? jakbys myslal to wiedzialbys co znaczy szacunek do natury, ktorej wg Ciebie ludzkosc JESZCZE nie niszczy...
Patrzcie, jak latwo zle zrozumiec znaczenie slow "Tak dlugo jak nie nisczymy". Chodzi o to, ze nie mozemy przyrody niszczyc, zas tak dlugo, jak to czynimy; losy pewnych czesci populacji zwierzat nie sa wazne.
Nie wyczytalem tego z Biblii, ale na gruncie pewnej drobnej obserwacji moj skromny umysl wymyslil. Rzygac mi sie chce, jak ktos porownuje zwierze do czliwkea...
"All that's left to say is: Farewell"