06-07-2004, 06:58 AM
Prisca napisał(a):hehe Wiedźminmój ulubiony cytat :
"- Kompania mi się trafiła - podjął Geralt, kręcąc głową.<br> - Towarzysze broni! Drużyna bohaterów! Nic, tylko ręce załamać. Wierszokleta z lutnią. Dzikie i pyskate pól driady, pół baby. Wampir, któremu idzie na pięćdziesiąty krzyżyk. I cholerny Nilfgaardczyk, który upiera się, że nie jest Nilfgaardczykiem.
- A na czele drużyny wiedźmin, chory na wyrzuty sumienia, bezsiłe i niemożność podjęcia decyzji - dokończył spokojnie Reigs. - Zaiste, proponuje podróżować incognito, by nie wzbudzać sensacji.
- I śmiechu - dodała Milva."
A tak pozatym to wielkie dzięki za założenie tego tematu
Sama mam zeszyt w którym zpisuje ciekawsze wg. mnie sentencje . Oto kilka moich ulubionych:
"Nie otrzymujemy krótkiego życia, ale czynimy je krótkim, i nie brakuje nam życia, ale trwonimy je." Seneka
"Żyjemy pospiesznie, niedbale, powierzchownie, partacko..." Janusz Korczak
"Ten kto cieszy się z samotności, musi być dziką bestią, albo Bogiem"
"Życie jest ani lepsze, ani gorsze od naszych marzeń. Jest po prostu zupełnie inne." W.Szekspir
oraz moja ulubiona:
"Dobieraj swoich towarzyszy z ostrożnością. Wybieraj, ponieważ ich widok ma Ci sprawiać przyjemność, ponieważ masz lubić dźwięk ich głosu. Innymi słowy - wybieraj ich dlatego, że będziesz ich kochał. W przeciwnym wypadku nie będziesz w stanie znieść ich towarzystwa przez dłuższy czas." Anne Rice ;]
ja tez mam zeszyt w ktorym zapisuje moje ulubione