01-25-2005, 10:33 AM
KelThuz napisał(a):poki Polska będzie katolicka, póki wpływy cywilizacji żydowskiej i bizantyjskiej będą nadal tak wysokieJaki wg Ciebie te trzy czynniki mają wpływ na politykę w Polsce?
Cytat:nawet UPR przy władzy ma marne szanse na sukcesOsobiście mam nadzieję, że nigdy do władzy UPR nie dojdzie.
Cytat:zwłaszcza, że lewactwo napiera z każdej strony, zwłaszcza sankcjonowane urzędowo przez unię europejsatą. Potrzeba nam rewolucji kulturowej, zmiany sposobu myślenia, przewartościowania wszystkich wartości, albo będziemy narodem martwym za życia.Zmiany sposobu myślenia w stylu "to mi się należy" lub "przecież wszyscy biorą łapówki, więc dlaczego ja też mam nie wziąść?" rzeczywiście nam potrzeba. I nie możemy tego oczekiwać tylko od polityków. Przecież to nie jest tak, że oni kradną, a wszyscy inni Polacy są czyści i święci.
Nie zgodzę się ze zdaniem, że to tylko lewica jest skorumpowana i zaplątana w afery (choć nie zaprzeczam, zapewne w większym stopniu), ale ogólnie cała klasa polityczna. Oni jako reprezentanci społeczeństwa dają dowód, jak ono tak naprawdę wygląda.