08-30-2007, 08:41 PM
Krzychun napisał(a):SLD tyle mówi o stworzeniu państwa "wolnego światopoglądowo" etc,czyli bez rządnej narzuconej przez jakąś grupę społeczną myślenia,wybitnie są uczuleni na kler. No ale pomyślmy. Żeby chociaż spróbować takie stworzyć trzeba zlikwidować państwowe szkolnictwo,państwową telewizję i ministerstwo kultury. Państwowe szkolnictwo oznacza,ze dzieci bez zgody rodziców i bez zwracania uwagi na ich wizję nauki muszą przymusowo siedzieć w państwowych szkołach,mają wpajane wartości wybrane przez ministra i uczą się tego co im minister każe. Państwa telewizja - są w niej emitowane programy publicystyczne,historyczne,popularno naukowe,zatwierdzone przez rząd. A ludzie muszą przymusowo na nie płacić abonament,reszta telewizji jest koncesjonowana. Ministerstwo kultury - obywatele muszą dopłacać do wydarzeń kulturalnych i rozwoju artystów wybranych zgodnie z gustem ministra kultury i jego resortu. SLD nie chce rozprawić się z żadną z tych patologii więc mówiąc o wolności słowa,wolności wyznania i "liberalizmie" stają się w oczach każdego normalnego człowieka śmiesznymi hipokrytami. Niech wypierdalają .
To, coś tu napisał, to mi bardziej anarchizm przypomina...
Dla mnie będzie duży postep, jak ludzie rządzący nie będą się publicznie w kościele pokazywać, wydawać 80 mln zł na budowle kościelne, NIE BEDĄ SŁUCHALI RYDZYKA, w przemówieniach nie będą powoływac się na opatrzność bożą, itd, itd... TYLE WYSTARCZY.
Nie denerwuje to Was? Bo mnie strasznie wkurwia...
Drifting
In the Air
Above a Cold Lake...
In the Air
Above a Cold Lake...