- Liczba postów:
- 1,031
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
0
Ehh nie zgodze się... Przesłuchałem dokladnie MC i jak dla mnie jest solidną thrashową produkcją... ktora niestety ma z Katem malo wspólnego, z takim Katem jakiego znalem przez dziesieciolecia. Nikt mi nie powie że to odmiana na lepsze lub conajmniej równe w stylu zmiana Ozzy/Dio w Black Sabbath (Luczyk często używa tego porownania). Kat to dla mnie oprócz muzyki zajebiste i zakręcone texty spiewane PO POLSKU przez Kostrzewskiego. Nigdy nie odbierałem jego textow jako satanistycznej papki, ale jako swego rodzaju dziwną, mistyczną, tajemniczą i nieco obłąkaną poezję. Jego wokal był dla mnie znakiem rozpoznawczym i esencją Kata jak wokal Toma Arayi w Slayerze. Teraz tego nie ma i gówno mnie obchodzi że się nie mogli dogadać - teraz po prostu to nie jest Kat, tylko kapela stworzona przez instrumentalistow z Kata z nowym, bardzo dobrym, ale jakże obcym pod tą bandera wokalem. Zaczekam co pokaże "Kat z Romanem" i wtedy dokonam oceny i porównania obydwóch "projektów" z których żaden nie jest już, zastrzegam DLA MNIE, niestety Katem.
- Liczba postów:
- 212
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Faktem jest, że ten zespół to klasyka polskiego thrashu, i Roman też tę klasykę współtworzył.
- Liczba postów:
- 112
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
MaFFej napisał(a):de7th napisał(a):Faktem jest, że ten zespół to klasyka polskiego thrashu, i Roman też tę klasykę współtworzył.
Fakt, ale nie oznacza to, ze od razu mamy ubóstwiać ten twór. Ja szanuje Kata, niemniej nie lubie (jak np. Metallice).
a ja Kata lubie szanuje i podziwiam... i MC tez mi sie podoba (chociaz to juz nie jest dla mnie Kat)... ale rozumiem ze mozna nie lubic... ja np nigdy nie lubilem (i tu mnie pewnie wszyscy zjebja) Slayera, i to glownie przez wokaliste... no moze dwie pierwsze plytki byly fajnie
Ja jestem bóg i spójrzcie tam ...
Co to jest? - Człowiek!
Od dzisiaj będziesz żył, zabije żeby żyć
to znaczy musi jeść, zabije żeby zjeść.
Stworzyłem piękna rzecz.
- Liczba postów:
- 158
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
ja tam bylam na 2 koncertach kat&romek i byly zajebiste niema co narzekac
Ogień wolno gasł, wiatr w kominie mielił dym.
Czarodziejski dom mówi do mnie...