09-02-2006, 11:53 PM
ma ktos moze "Stars Die" Porcupinow? walnijcie na pm jakby cos

mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
ja mam miekkie skory.
XdkyX napisał(a):ma ktos moze "Stars Die" Porcupinow? walnijcie na pm jakby cos
Cytat:In Absentia wpadła mi ostatnio w łapy i muszę przyznać wywarła spore wrażenieTrochę przywiodła na myśl dokonania Opeth (oczywiście w nieco łagodniejszym wydaniu)-muzyka przemyślana,z duszą,potrafiąca oczarować.
Kamael napisał(a):Wiedziałeś, że Wilson współpracuje z Opeth, czy to takie przypadkowe skojarzenie? ; ) Nie pamiętam, jak było w przypadku "Ghost Reveries", ale współpracował z Opeth przy "Blackwater Park", "Deliverence", "Damnation" - był producentem tych płyt, grał na klawiszach, chyba trochę też na gitarze. "In Absentia" jest więc po części efektem tej współpracy - słychać różnicę w stosunku do poprzednich płyt.
Cytat:Heh, z tym że ta współpraca nie wyszła PT na zdrowie[...]
artrock.pl napisał(a):Zakończono wreszcie prace nad pierwszym oficjalnym wydawnictwem koncertowym zespołu Porcupine Tree. Składać się ono będzie z dwóch płyt DVD. Na pierwszej znajdować się będzie zapis z koncertu jaki odbył się w Park West w Chicago w październiku 2005 roku. Reżyseria: Lasse Hoile; Mix: Steven Wilson, Dźwięk w formatach Stereo i 5.1; Mastering: Darcy Proper. Na drugiej znajdziemy dodatkowe nagrania wideo, teledysk promocyjny Lazarus oraz ponad setkę zdjęć.
Yogurt napisał(a):artrock.pl napisał(a):Zakończono wreszcie prace nad pierwszym oficjalnym wydawnictwem koncertowym zespołu Porcupine Tree. Składać się ono będzie z dwóch płyt DVD. Na pierwszej znajdować się będzie zapis z koncertu jaki odbył się w Park West w Chicago w październiku 2005 roku. Reżyseria: Lasse Hoile; Mix: Steven Wilson, Dźwięk w formatach Stereo i 5.1; Mastering: Darcy Proper. Na drugiej znajdziemy dodatkowe nagrania wideo, teledysk promocyjny Lazarus oraz ponad setkę zdjęć.
Kamael napisał(a):Nie, tylko nie "Deadwing"! "Signify", "Up The Downstair", "Lightbulb Sun", " The Sky Moves Sideways" - o, te płyty trzeba znać i uwielbiać ; ).
Osobny topic o Blackfield bez sensu, tutaj zbyt mało osób ich słucha - lepiej pisać o nich w temacie o Porkach. Mówiąc szczerze ja na ich nowy krążek czekam z o wiele większą ciekawością i niecieprliwością, niż na następnych Porków. Jakoś po słabych "IA" i "D" nie spodziewam się na kolejnym krążku muzycznych rewelacji.
HeavyMusic.pl napisał(a):no słabiej, ale, no własnie to ale, ale to nadal PT, którego JA słucham z nieukrywaną przyjemnością.Na początku też wydawało mi się, że nie jest źle, ale im dalej, tym mniej mnie ta płyta ruszała. Teraz już w ogóle do niej nie wracam. Lepiej po raz n-ty włączyć sobie "Lightbulb Sun" ; ).
Cytat:Ciekawe co pokażą teraz.Też mnie to ciekawi, oczekiwania mam wielkie. Nie słuchałem jeszcze żadnych nowych kawałków, nie znam żadnych przecieków, więc z tym większą niecierpliwością czekam na premierę.
Cytat:W 6 numerze Carbon Nation, fanzinu Porcupine Tree, znalazło się kilka szczegółów dotyczących najnowszej płyty popularnych jeżozwierzy. Krążek ma ukazać się w kwietniu 2007 roku pod szyldem Atlantic Records. Zarówno Robert Fripp (King Crimson) jak i Alex Lifeson (Rush) biorą gościnny udział w nagraniach.