Teraz Rock -
Przemek87 - 01-07-2007
Plusy i minusy najnowszego numeru TR:
+ wkładka o Deftones (PLUS jak stąd do Szczecina!!!)
+ artykuł o TV On The Radio w "niewinnych czarodziejach"
+ omówienie tekstu California Uber Alles DK
+ relacje z Laibacha i Twilight Singers
+ 4 gwiazdki dla nowej płyty Budgie
+ kilka ciekawych newsow na poczatku
- kolejna głupia okładka (Ramsztajn)
- 6 stron o ramsztajn
- 4 strony wywiadu z kolesiem ze slipknot (kurwa nigdy nie zajarze tego zespołu, jest ich tam chyba z 9, a gra może ze 4 a reszta robi z siebie downa na koncertach, po chuj im te bębny i skrecze)
- ogolnie za malo ciekawych zespołów
A ogólnie co można powiedzieć o gazecie:
Czasem wrednie czepiają się jakości technicznej lub niedociągnięć wykonawczych u debiutów plytowych nowych zespołów. Szczegolnie wielki gitarzysta koziczyński i drummer wszechczasów kirmuć.
Czasem wydaje mi się ze lepsze recenzje pisze ktoś kto nie gra na żadnym instrumencie. Wtedy opiera wrażenia na emocjach, a tak to wiecznie "źle dobrany riff "albo "perkusja wchodzi w złym miejscu". Typowy syndrom niespełnionego muzyka.
Kurde uczepiłem się koziczyńskiego jak rzep, ale koleś jest niemożliwy. Nikt nie kwesionuje jego muzycznej wiedzy, ale koleś ma się za jakiegoś półboga i superfana. Ciężko znaleźć recenzję koncertu gdzie chwaliłby publiczność. A to ludzie nie czają humoru, a to nie umieją angielskiego. Najlepiej jakby tylko ON chodził na koncerty i tylko JEGO zapraszali na scenę.
No i niektóre recenzje są baaardzo dziwne
Szczególnie dziwne są pani Gacek (co druga to 4), Chmielowca (dał 2.5 Kiss Of Death"!!!

) i Koziczynskiego-o nim juz napisałem sporo , ale np 4 gwiazdki dla emo-pop-zjebów z Panic! At The Disco ("Zespół jest w awangardzie amerykańskiego rocka.Nie przegapcie").
W sumie poza tym pismo OK, tylko ostatnimi miesiącami za dużo piszą o popowych zespołach, zresztą wystarczy luknąć na okładki.
listopad-evanescence (!!!)
grudzien - myslovitz
-
buubi - 01-07-2007
Jeden ze słabszych numerow Teraz Rocka odkad pamiętam. Do tego wkladka o Deftones - całkiem niezłej własciwie kapeli, ale wkładki powinni dawać o klasykach, a nie kapelach które jakby nie było, jeszcze nimi nie są (vide wkladki o Kornie, Slipknocie itp)
-
Tomash - 01-07-2007
od paru numerów nie kupuje. Ludzie dla których kupowałem tą gazetę albo juz nie piszą(Stefanowicz, Kaliszewski, Leśniewski, śp. Beksiński) albo piszą bardzo mało(Weiss). Wkurza mnie system oceniania - bluesowa czy punkowa płyta po prostu nie może dostać więcej niż 3,5, a
np każdy rejdjohed czy z innej beczki king crimson - ponizej czwórki nie schodza. Szkoda kasy i czasu na ta gazetę.
-
Przemek87 - 01-07-2007
A oto największy życiowy błąd redaktora Pawła Chmielowca

:
http://www.terazrock.pl/index.php?id_page=2&news=1&newsid=3501&PHPSESSID=0d718c78e9410cad5b521a9fc61ff8af
-
balzac - 01-07-2007
Aż strach pomyśleć jak wielkim błędem była by niska ocena płyty RHCP.
-
KISIEL - 01-07-2007
Przemek87 napisał(a):Plusy i minusy najnowszego numeru TR:
Jak mniemam, to Twoje prywatne plusy & minusy, right ?
-
RamzeS - 01-08-2007
Przemek87 napisał(a):A oto największy życiowy błąd redaktora Pawła Chmielowca
:
http://www.terazrock.pl/index.php?id_page=2&news=1&newsid=3501&PHPSESSID=0d718c78e9410cad5b521a9fc61ff8af
Ja pierdole....Kto to jest ten Chmielowiec? Jak mozna być az TAKIM DEBILEM??
-
Przemek87 - 01-08-2007
Były kiedyś zdjęcia redakcji. Taki raczej gówniarz troszkę. Ale co ciekawe "Inferno" było wg niego odjazdowe, ale "Kiss Of Death" już liche.
-
Ambivalent - 01-08-2007
Skoro Inferno bylo dla niego odjazdowe to czemu pisze "Od dobrych kilku lat Lemmy z kumplami nie potrafią utrzymać kompozytorskiej formy." ? Dziwne to troche.
A swoja droga juz ,ze Inferno jest lepsze od Kiss Of Death.
-
ReTuRn - 01-08-2007
Wahania nastroju, następnego dnia dałby im 6/10, a jeszcze innego 10/10 ; p
-
Przemek87 - 01-08-2007
Tam jest 5 gwiazdek max, czyli 5/5
Jeszcze co do TR, to bardzo mądrze pisze Grzesiek Kszczotek, szkoda tylko że mało, bo jest przede wszystkim fotoreporterem.
-
Przemek87 - 04-05-2007
Nie nie nie !!! Ja już nie mogę prosze niech go ktoś zabije !!! Dlaczego debil Koziczyński, który udaje jedynego TRU fana Red Hotów musi odpowiadać w TR za całą nową muzykę ze Stanów ?? Już nazwał Panic! At The Disco awangardą nowego rocka, podnieca się Fall Out Boy, dał cztery gwiazdki Good Charlotte a w najnowszym numerze dał maksimum 5 gwiazdek płycie unplugged Korna !!! Kurwa 5 gwiazdek to powinien być zaszczyt i wyróznienie dla genialnej płyty ktora choc troche przejdzie do historii, a nie tak rozdawać na lewo i prawo. Do tego jest pseudokatolem uduchowionym bo lubuje się w chrześćjanskiej scenie typu Litza i Budzyński , czego dowodem jest 5 gwiazdek dla płyty 2TM23.
Ale ogolnie kwietniowy numer jest w pyte, tylko martwi że TR znow zmniejszyl objetość. W kwietniu 2006 powiekszyli go ze 100 do 116 stron, a od lutego 2007 znów wrócił do 100, ale są tylko 2 strony Technicznej Ekstazy na szczęscie bo ona troche za dużo zajmowała..
-
mal - 04-05-2007
Cytat:Czasem wydaje mi się ze lepsze recenzje pisze ktoś kto nie gra na żadnym instrumencie. Wtedy opiera wrażenia na emocjach, a tak to wiecznie "źle dobrany riff "albo "perkusja wchodzi w złym miejscu". Typowy syndrom niespełnionego muzyka.
Zdecydowanie wolę analizatorskie podejście, a Koziczyńskiego i tak nie trawię.
Jest słabym pismem od czasów zmiany nazwy i roszady w kadrze. Pamiętam recenzję debiutu zespołu Ich Troje, ktoś tam pisał, że obiecujące to to i w ogóle. To by było na tyle.
-
Książę - 04-05-2007
Przemek87 napisał(a):TRU fana Red Hotów
-
XdkyX - 04-07-2007
Przemek87 napisał(a):Nie nie nie !!! Ja już nie mogę prosze niech go ktoś zabije !!! Dlaczego debil Koziczyński, który udaje jedynego TRU fana Red Hotów musi odpowiadać w TR za całą nową muzykę ze Stanów ?? Już nazwał Panic! At The Disco awangardą nowego rocka, podnieca się Fall Out Boy, dał cztery gwiazdki Good Charlotte a w najnowszym numerze dał maksimum 5 gwiazdek płycie unplugged Korna !!! Kurwa 5 gwiazdek to powinien być zaszczyt i wyróznienie dla genialnej płyty ktora choc troche przejdzie do historii, a nie tak rozdawać na lewo i prawo. Do tego jest pseudokatolem uduchowionym bo lubuje się w chrześćjanskiej scenie typu Litza i Budzyński , czego dowodem jest 5 gwiazdek dla płyty 2TM23.
Ale ogolnie kwietniowy numer jest w pyte, tylko martwi że TR znow zmniejszyl objetość. W kwietniu 2006 powiekszyli go ze 100 do 116 stron, a od lutego 2007 znów wrócił do 100, ale są tylko 2 strony Technicznej Ekstazy na szczęscie bo ona troche za dużo zajmowała..
jezeli jedynym sposobem zebys przestal pisac te glupoty jest zajebanie ciebie, to kurwa niech tak sie stanie