Stowarzyszenie umarłych poetów -
Prisca - 04-14-2005
Film ma już trochę lat, jednakże ja oglądnełam go stosunkowo niedawno.
I wgniotło mnie w fotel.
I poryczałam się.
I dawno nic tak mnie nie poruszyło wewnętrznie...
"Do lasu idę,
bo przytomnie pragnę żyć,
smakować życia sok,
wysysać z kości szpik.
Co nie jest życiem wykorzeniam,
by kiedyś martwym nie umierać."
I czy w ogóle wspominałam, że Robin Williams to wspaniały aktor???
-
Pandora - 04-14-2005
Krótko mówiąc: film jest genialny, szczególnie końcowa scena.
-
nowy - 04-14-2005
ooo ja musze obejzec ten film bo mam taka lekture w szkole.
a o co chodzi w ty filmie moze jakies takie zarysy fabuly moze... ?
-
Frustra - 04-14-2005
grr... nie wierzę, że filmu można jeszcze nie znać... :? szczególnie że te "parę lat" już ma. O fabule radzę nie opowiadać, tylko usiąść wieczorem i obejrzeć.
-
Tomash - 04-14-2005
nowy napisał(a):a o co chodzi w ty filmie moze jakies takie zarysy fabuly moze... ?
Ach ta dzisiejsza młodzież...już nawet do filmów by chcieli streszczenia...
-
nowy - 04-14-2005
oj obejze obejze

skoro chwalicie ze takie fajenm
a co bylo pierwsze film czy ksiazka...
bo ja slyszalem ze film
ale dla mnie to bezsensu pisac ksiazke na podstawie filmu powinno byc chyba odwrotnie?
-
gabrysia - 04-15-2005
Film jest piękny, po prostu genialny. Jeden z moich ulubionych. Ale bądźmy szczerzy... Książka jest o wiele lepsza. Przynajmniej jak dla mnie
-
01DeX - 04-15-2005
moja babcia była poetką, wykopie ją dla was
-
Frustra - 04-15-2005
gabrysia napisał(a):Film jest piękny, po prostu genialny. Jeden z moich ulubionych. Ale bądźmy szczerzy... Książka jest o wiele lepsza. Przynajmniej jak dla mnie 
żadko się zdarza - według mnie - żeby książka była gorsza od filmu. Po prostu jak się cokolwiek czyta, to z każdą stroną sama sobie to wyorażasz. A na filmie narucą Ci obraz i koniec. Reguła sprawdza sie i w tym przypadku.
-
_____ - 05-10-2005
Film chciałam zobaczyć od dawien, daaaawna, ale niestety nie mam go skąd wytrzasnąć. Książkę przeczytałam i oczywiście się zachwyciłam jak głupia i trwam po dziś dzień w twardym postanowieniu obejrzenia filmu
-
Beast King - 05-10-2005
Książki nie czytałem, film obejrzałem już cholernie dawno temu, więc mało co pamiętam, ale podobał mi się.
-
_____ - 05-10-2005
Beast King napisał(a):Książki nie czytałem, film obejrzałem już cholernie dawno temu, więc mało co pamiętam, ale podobał mi się. 
to teraz na odwrót - przeczytaj książkę, a ja spełnie swoją misję i zobaczę film
-
Kamael - 05-10-2005
Jeden z moich ulubionych filmów. Oglądłem go już wiele razy. Genialny! Świetna rola Williamsa, bo też jaką może grać tak wspaniały aktor. Książkę znalazłem dopiero niedawno (jakieś pół roku temu) na półce z książkami, pod którą codziennie siedziełam/leżałem/słuchałem muzyki i przeglądająć nigdy jej tam nie znalazłem. Kiedy wreszcie się to udało wchłonąłem całość za jednym razem i mam zamiar znów to powtórzyć.
-
rathnait - 05-11-2005
kiedyś podobał mi sie ten film,... ifakt, książka jrst o wiele, wiele lepsza...
obejrzyjcie sobie "podziemny krąg"...
-
Hjordis - 07-23-2005
widzialam ten [cudowny] film wiele razy wiele lat temu, naprawde swietny. ale mnie na wspomnienia wzielo. musze go niedlugo zobaczyc znowu ;D a ksiazki nie czytalam... ma ktos moze ta ksiazke na komputerze?