Forum Rockmetalshop
Zielone Żabki i The Analogs - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: Zielone Żabki i The Analogs (/thread-zielone-%C5%BCabki-i-the-analogs)

Strony: 1 2 3

Zielone Żabki i The Analogs - gabrysia - 02-03-2005

Słucha ktoś tych kapel może? A może ktoś jest w posiadaniu płyty Zielonych Żabek "Lekcja Historii"? Jeśli tak to proszę o jakąś opinię, bo nie wiem czy opłaca się kasę wydawać. No i mógłby ktoś napisać dyskografie The Analogs, bo w necie nic nie umiem znaleźć Wink Z góry dzięki Tongue

Hmmm - \\\ AlucarD /// - 02-03-2005

Zainstaluj Sobie DC ++

- gabrysia - 02-06-2005

Tomash napisał(a):Płyte Żabek warto kupić bo to jedyne oficjalne nagrania tej kapeli, w dodatku CD ma znacznie lepszą jakość niż dostępne do tej pory kasety i mp3, szkoda tylko że na płycie nie ma SO2 Big Grin a Analogs? jak dla mnie świetny zespół, tylko ich "otoczka" nie wszystkim musi odpowiadać Smile acha, i żeby Ci nie przyszło do głowy iść na koncert Analogsów w metalowej koszulce lub z naszywkami metalowych kapel Big Grin a dyskografia powinna być na stronie wydawcy: http://www.jimmyjazz.inet.pl/
Dzięki piękne. O koszulkę się nie martw, bo nawet nie posiadam takowej. Właśnie...Wsłuchując się w teksty Analogsów dostałam jakiegoś przebłysku...Czy to są skin-headzi??? Czy to tylko moje wrażenie? No bo chyba punkowcy nie śpiewali by, że coś tam anarchia jest...Kurcze, nie pamiętam, ale anarchistamii na pewno nie są. A u nas pewnie nawet by koncertu nie zagrali Wink Na takim zadupiu? I chyba kupię jednak sobie tą płytę Zielonyvh Żabek Big Grin

- gabrysia - 02-06-2005

No to dlaczego nie lubią metali? Ależ to wszystko jest powalone Evil or Very Mad Tak jakby wszystkie subkultury zamiast się tępić, nie mogły się po prostu ignorować. Eh...

- Emma - 02-07-2005

hmm wlasnie punkowcy to nei zawsze anarchisci a anrachisci to nie zawsze punki..
rosnie liczba ludzi poobszywanych pacyfkami albo anarchiami a na dobra sprawe malo o tym wiedzacych ..
zalozenie naszyje sobie anarchie i bede super extra real pancur :/

Hmmm - \\\ AlucarD /// - 02-10-2005

Nio Zielone Zabki ... Fajny Zespol ... I Przyznaje Emmie Racje Co Do Jej Wczesniejszej Wypowiedzi ... Oraz Tomash'owi ... Nasz Kraj Smieszny Jest ... Mnostwo Ludzi Nosi Pacywki Albo Koszulki Ze Znakiem A A Nie MA Nawet Pojecia Co To Znaczy ... Ja Tak Kiedys Robilem ... Ale Mialem Wtedu Z 10 Lat ... Teraz Wiem Wiecej Co Mozna Zarzucic Rzadowi ... Ale Anarchista Nie Jestem ... Pacyfiasta Tez Nie Mad

- GACEK - 02-11-2005

Emma napisał(a):hmm wlasnie punkowcy to nei zawsze anarchisci a anrachisci to nie zawsze punki..
rosnie liczba ludzi poobszywanych pacyfkami albo anarchiami a na dobra sprawe malo o tym wiedzacych ..
zalozenie naszyje sobie anarchie i bede super extra real pancur :/

Emma moge się zapytać z jakiego miasta jesteś? hehe tylko się nie pytaj po co mi to Big Grin

- Emma - 02-11-2005

jak mi nie napiszesz po co to ci nie powiem :p

- kSIąŻę krzyŻtof - 02-13-2005

Tomash napisał(a):...zresztą w dużej mierze to jest tylko pieprzenie, bo ci sami ludzie którzy na Analogsach drą się "skuć morde hipisowi!" potem idą na KSU i bawią się razem z punkami i metalami... aha i jeszcze jedno - nie wszyscy punkowcy to anarchiści Smile

W czasAch chOĆby Sex Pistols, PunkoWcy NapierdalaLI sIę z hipisami, BO Nie LubIli TyCH ciOT, poZA tym FaJNa TO była zabawa.
Co dO Analogs, to rzeczyWiŚcie oi, ale JEślI chodzi o naStawienie i tzw pogląDy TO bLiŻsi są Punkowi z POczĄtkÓW styLu i ruchu, niZ więKszoŚć dziSIejszyCH Punkowych kapel. SwojĄ droGĄ wOkalistA Analogs połowĘ istnieNIA zEspoŁu ŚmIgaŁ z Irokezem, Ale co tam, nie WaRTO ZAGłĘbiaĆ siĘ w NIc znaczĄce szczegÓły.
CO DO aNarchIzmu I anaRChii w Punku, to tacY Sex Pistols na PrzyKład (wracaM Do niCH caŁy czaS, ALe z wiadoMyCH wzgLEDów przyJmiJmy Ich za WzorcowY zeSpóŁ) CHodziŁo raczej O anArchiĘ i CHaoS, a Nie O AnarCHizM POlItyCZnY wG Bakunina na przyKład. ByLi PrzeciW rzĄdoWi, krÓloWEj i jakiEjkOLwiek władzy, Ale nie PO to by buDowaĆ nowY, LEpszy Społeczny POrzĄdek, tyLKo po to, BY buRzYĆ istNiejĄcy.
To Tyle, chOĆ w połowiE nIE na TEMat.

- Emma - 02-13-2005

hmm czyli anarchizm byle by sie pod czyms podpisac?
bezsens

- Karaluch internetowy - 02-14-2005

Gabrysiu! Daj mi maila lub adres a na Tyle Cię lubię ze Ci całą dyskograię The Analogs wyślę pocztą lub przez cały wieczór przez maila (: A co do Zielonych Żabek to opłaca się, opłaca sie, opłaca sie i jeszcze raz opłaca się :] zajebiście grają na tym krążku (:

Oi!

-----------------------------------------------------------

To nasze ciężki buty,
to uśmiechnięte gęby,
to wybryki chuligańskie,
to wybite zęby,
czasem radośni,
a czasem wredni,
to My Oi!Młodziez idziemy tędy!!

- Karaluch internetowy - 02-14-2005

Jakbyście mieli kiedyś załamkę lub też uważacie za komercyjne święto walentynki zwane waleriankami, jak gniecie was ucisk tych "świąt" i też uważacie ze macie przejebane w życiorysie a i uważacie ze miłość zawsze podąża z szaleństwem jako para wejdźcie na

http://hateisaspeciallove.blog.onet.pl/

i przeczytajcie bajkę 8)

Oi!

- gabrysia - 02-14-2005

pearl_no_jam@op.pl Z góry piękne dzięki Big Grin

- Karaluch internetowy - 02-15-2005

i tak wysyłam tych Analogsów, i wysyłam a to się śle i się śle i zarz pierdolne bo jeszcze nic dzisiaj nie konsumowałem Big Grin

- Dechri - 03-03-2005

ja subkultury (i wogóle wszystkich ludzi) traktuję raczej tak - jestem miły dla tych którzy są dla mnie mili, a wyzywam i leję tych którzy są dla mnie niemili

proste, a jakie przyjemne Smile