Forum Rockmetalshop
Corrosion Of Conformity - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Corrosion Of Conformity (/thread-corrosion-of-conformity)

Strony: 1 2

Corrosion Of Conformity - Przemek87 - 10-24-2006

Corrosion of Conformity (C.O.C.) – amerykański zespół założony w Releigh (Północna Karolina) w 1982 roku. Jest uznawany za pierwszą grupę, która grała fuzję punk rocka i heavy metalu. Zespół powstał z inicjatywy gitarzysty Woodiego Weathermana, do którego dołączyli Reed Mullin i Eric Eycke.

- balzac - 10-24-2006

Znam tylko 'Wiseblood'. Jak dla mnie nuda, w ogóle do mnie to nie trafia.
Co do wokalu: słyszałem takich mnóstwo, przejadło się. Wink

- RamzeS - 10-24-2006

Nic ciekawego.Nie warto sie rozwodzić.

- MaFFej - 10-24-2006

No niby taki fajny sludgeowo-stonerowo-doomowo-sabbathowy duch sie unosi ale ogólnie jakoś... nudno?

- Nevermore - 10-25-2006

Mnie tam się podoba ten zespół, szczególnie płyty "Wiseblood" i najnowsza "In the arms...".Proponuje zapoznac sie właśnie z ich ostatnią płyta, najbardziej przystępna, dużo stonera.

- Przemek87 - 03-05-2008

Jeszcze Deliverance jest fajna

- Hogdog - 03-05-2008

Deliverance rewelacyjna. I kompozycyjnie i brzmieniowo (choć old schoolem pachną gitary, to jednak pozytywnie).
Keenan z resztą bardzo charakterystycznie tworzy riffy i ciężko je pomylić z innymi, co słychać świetnie w Downie. Ładnie potrafi dobrać harmonie, które nie brzmią wieśniacko weselnie, jak w niektórych speedmetalowych kapelach.
Poza tym Deliverance to chyba najbardziej 'hiciarski' album COC, przebojowo jest na nim Wink

- Przemek87 - 03-05-2008

Przebojowo, ale na tyle trve że nikt sie nie doczepi że wieś Big Grin

- XdkyX - 03-05-2008

slabe

- Hogdog - 03-05-2008

Przemek87 napisał(a):Przebojowo, ale na tyle trve że nikt sie nie doczepi że wieś Big Grin

Oczywiście. Poza tym, czy to, że coś jest przebojem oznacza, że to wieś?
Czy wykładnikiem 'kozackości' kawałka jest ilość pierdolnięć w werbel na minutę lub niskość stroju wioseł? Ewentualnie częstotliwość bluzgów pomiędzy innymi słowami w tekstach? Najłatwiej jest powiedzieć "Pierdol się", ale trudniej go do tego zmusić.

To mniej więcej tak jak w łucznictwie - bierze kozak 90 funtówkę, myśliwski, bloczkowy sprzęt i wie, że zabije za jednym strzałem. Tyle, że nie udaje mu się naciągnąć cięciwy. Przychodzi pacjent z 50 tką i ładuje same maksy. Ale on podobno jest słaby.

Jest taki bot, co chodzi po tematach i wkleja tylko jedno słowo. Tylko jedno, bo pisali go w basicu.

10 cls
20 echo 'słabe'
30 chdir
40 go to 10

- XdkyX - 03-05-2008

by wyrazic swoje zdanie nie potrzebuje standardowego eseju na 500 slow + porownan na poczekaniu. po przesluchaniu 2 plyt stwierdzam ze sa slabi_.

- Przemek87 - 03-05-2008

Przynajmniej temat jakoś sie kręci Laughing

- Hogdog - 03-06-2008

Kręci się temat, jak albatros nad okrętem u Coleridge'a (porównanie na poczekaniu).

Ja zawsze piszę tylko tyle ile wydaje mi się, że powinienem, żeby się wyrazić.

Tym razem krótko:
"Są słabi" <jest różne od> "Nie podoba mi się"

Wartościowanie z a w s z e powinno być poparte uzasadnieniem, opinia, co do własnych odczuć - nie musi. Logiczne. Ojciec Tadeusz tego na przykład nie wie (kolejne porównanie na poczekaniu)

- Książę - 03-06-2008

Pierdolisz farmazony. Nie uwłaczając

- Hogdog - 03-07-2008

Przyznaję się, wrzuciłem ci pety do piaskownicy.
A ty nie podkopuj tak autorytetu -Rene-, bo gotowa następną świnię posłać.