Forum Rockmetalshop
Agressiva - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Agressiva (/thread-agressiva)

Strony: 1 2 3 4

Agressiva - LCF - 12-13-2004

Czy metalowiec powinien byc agresywny? W koncu jakis poziom musi reprezentowac. Co o tym sadzicie? Czy nie denerwuje was tez postawa "grzeczny chlopczyk uczeszczajacy do kosciolka co niedziele" a sluchajacy BM czy brutalnego death? Moze to nie miejsce na ten temat ale na tym forum takowego sie nie doszukalem.

- Krolik - 12-13-2004

Agresja jest ponoć domeną ludzi inteligentnych....

Owszem denerwuje mnie takowa postawa...

Temat jak najbardziej na miejscu...

- aXe Rose - 12-13-2004

Bardzo wkurza mnie bycie ugrzecznionym na siłę, itd, gdyż zwykle jest to objaw hipokryzji. Przesadnie brutalnym też jednak być nie można Wink Trzeba być po prostu postacią "barwną" - taki złoty środek.

- Kalin - 12-13-2004

Sorry ale dla mnie ten temat jest beznadziejny :?
Cytat:Czy metalowiec powinien byc agresywny? W koncu jakis poziom musi reprezentowac.
A co to dla Ciebie jest poziom?
Chyba że chcesz być agresywny jak drechy, czy inne pały- jeżeli to wg. Ciebie jest poziom, to chyba coś Ci się pomyliło. Agresje i generalnie energje ja osobiście wyładowuje na koncertach itp.
A co do chodzenia do kościoła co niedziele, i słuchania Blacku itp. to ja akurat nieznam tak owych osób. A jeżeli takie są to znaczy że coś z nimi jest nie tak :/

- Emhyr - 12-13-2004

...agrsja to raczej nie...to moim zdaniem domena głupków...co innego gniew...przecież pod agresję podchodzi wandalizm , napady itp....to debilizm...pozytywny gniew dobrze rożłedowany jest bardzo twórczy...to powinna być cecha tzw. Metalowca... Wink

- Saul Hudson - 12-13-2004

Hehe , właśnie wyobraziłem sobie takowego jegomościa , który wchodzi do młyna i wszystkich ucisza , zeby tak nie ryczeli i uspakaja , żeby nie pogowali , bo to zbyt brutalne jest ... Wink

- LCF - 12-13-2004

Niekoniecznie chodzilo mi o agresje w stylu chuliganstwa, ale np. o agresje slowna. Czyli bezlitosne wysmiewanie, ciete riposty, wredne odzywki i inne takie.

- Kalin - 12-13-2004

Moim zdaniem to kwestja charakteru...
Amen

- Dżemik - 12-13-2004

Bezlitosne wysmiewanie i wredne odzywki to poprostu objawy chamstwa.. Ciete riposty zas to objawy 'wrednego' (lecz nie zawsze w znaczeniu negatywnym) nastroju..

Czy kazdy kto slucha death/grind musi byc agresywny? Nie.. muzyka (i emocje z nia zwiazane) nie powinna byc glowna trescia zycia a jedynie jego czescia..

NIe kazdy czlek sluchajacy ostrej muzy jest agresywny.. Nie kazdy agresywny 'metalowiec' chodzi non stop z zadza mordu w oczach..

- =Sat= - 12-14-2004

Krolik napisał(a):Agresja jest ponoć domeną ludzi inteligentnych....

- nie, agresja jest domeną ludzi słabych. Jestem agresywny gdy sytuacja tego wymaga. Jestem jak zwierze - nie atakuję, gdy nie muszę. Bardzo proste. Od zwierząt moglibysmy się wiele nauczyć.

3/4 metali to pizdy które nie umieją stanąć w obrnie swoich parchatych repet więc nie gadajmy tu o agresji.

- gannon - 12-14-2004

durny jestes panie Lcf...a może pani Evil or Very Mad

- LCF - 12-14-2004

Odpowiedz prosze uzasadnic.

- gannon - 12-14-2004

LCF napisał(a):Niekoniecznie chodzilo mi o agresje w stylu chuliganstwa, ale np. o agresje slowna. Czyli bezlitosne wysmiewanie, ciete riposty, wredne odzywki i inne takie.

według Ciebie "metal" powinien być niemiły i niegrzeczny?... wręcz wredny?

A bycie agresywnym, to reprezentowanie odpowiedniego poziomu? Rolleyes (patrz post 1)

- Isvind - 12-14-2004

Nie jestem metalowcem, bywam i agresywny i ładgodny. Po prostu nie tłumię swoich emocji jakimiś konwenansami czy utartymi normami bycia i życia w społeczeństwie, zwanymi szumnie "etyką". Zresztą to poniekąd łączy się z moim światopoglądem.

- Krolik - 12-14-2004

Cytat:3/4 metali to pizdy które nie umieją stanąć w obrnie swoich parchatych repet więc nie gadajmy tu o agresji.

99/100