Forum Rockmetalshop
Bractwa Rycerskie - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Bractwa Rycerskie (/thread-bractwa-rycerskie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

- Valhalla - 04-23-2005

Morduj????????? Mad Mad Mad

- wilk_fenriz - 04-23-2005

no dobra, bractwo na pewno fajna sprawa Smile ale co sadzicie o pojedynkach wczesnych z poznymi ? oczywiscie walcza ludzie, nie epoki...ale na pewno wiele osob pokusiloby sie o przewidzenie wyniku takiego starcia Smile
panie i panowie, w lewym narozniku, wazacy 80 kilo (bez pancerza Smile ) rycerz w pelnej plytowej, z tarcza i mieczem (tudziez poltorakiem), w prawym wazacy 75 kilo slowianin/wiking/celt (niepotrzebne skreslic) w kolczudze tudziez lamelce, z mieczem romanskim tudziez toporem i helmem normandzkim tudziez helmie z siatka kolcza. dobiegaja do siebie, krzyzuja ostrza i .... ? Smile

- Arion - 04-23-2005

nie, takie pojedynki raczej nie wchodzą w grę... w ubiegłym roku na turnieju w Ostródzie obozowali ze sobą Wikingowie i zaciężne rycerstwo europejskie wieku XV. zabawa świetna, bo jakżeby inaczej, ale w momencie kiedy przyszło do inscenizacji zdobywania zamku, przygotowania skończyły się pożyczaniem Normanom sprzętu, bo byli dużo za lekko uzbrojeni ^^

po prostu strach, blachy robią swoje.

hm ja jednak szacowna Arion stane w obronie brodaczy Smile (ktos musi Smile ), sadze jednak ze wczesni nie sa pozbawieni szans- i to nie tylko ze wzgledu na plyty. szybkosc oraz wieksze pole widzenia (czesto)moze skutecznie przeciwstawic sie plytom.

- Neth - 04-23-2005

To jak pytanie: kto by wygral, samuraj czy rycerz europejski... bez sensu ;p
madry wojownik nie polega na wyposazeniu lecz na swych umiejetnosciach.
a szybkim i zwinnym mozna byc i w pelnej plytowce - patrz bialorusini ;d

i takiej odpowiedzi oczekiwalem Tongue jak juz doszlismy do umiejetnosci...- no wlasnie, co robicie by je poprawic ? do treningu taktycznego dolaczacie trening silowy, wytrzymalosciowy ? zadowalacie sie tym co bylo na spotkaniu czy jeszcze cos dlubiecie w wolnym czasie ? Smile

neth co do Twojego pytania, to mysle jednak ze wygralby rycerz Smile

- Arion - 04-23-2005

cóż, to też zależy czy rozmawiamy o jakiejś młócy czy o bojówce, bo przecież oczywistym jest, że w takim ywpadku większe szanse posiada przeciwnik bardziej mobilny i zwinny (:
wszystko jest możliwe, jeśli Uruk-haie byli pod Grunwaldem, to i wszystkiego spodziewać się można, ale jak Neth powiedział - trudno porównywać (:

ze swojej strony powiedzieć mogę, że i trening techniczny i siłowy czy też wytrzymałościowy swoje robią, więc raczej żadnego pomijać się nie powinno. bo przecież wszystkie te elementy składają się na osobę, nazywaną powszechnie "dobrym walczącym" :)

- Neth - 04-24-2005

sila sila sila i jeszcze raz sila (z wytrzymaloscia tak samo). szczegolnie miesnie brzucha i plecow sa wazne, bo jak wiadomo ciosow nie wyprowadzamy reka tylko cialem i co z tego ze wiemy jak i gdzie uderzyc kiedy nie jestesmy w stanie podniesc broni...(czy tez sie obronic tarcza bo za ciezka ;p)
ach zapomnialem o nadgarstkach (bez mocnych nadgarstkow mozna sobie isc na ryby co najwyzej)
technika - szalenie wazna, lecz precyzja juz nie jest tak potrzebna jak by sie zdawalo.
jesli chodzi o mnie to poza treningami biegam, biegam na silownie, biegam i biegam (ostatnio se kostke skrecilem wiec tymczasowo brak biegania), wieczorami macham poltorakiem jak mam czas (i nie ma nikogo w poblizu ;p)

- wilk_fenriz - 04-24-2005

zbaczam troche z tematu ale w slusznym celu Smile jesli cie to interesuje neth to mam bardzo dobry program na brzuch Big Grin

- Neth - 04-24-2005

wilk_fenriz napisał(a):zbaczam troche z tematu ale w slusznym celu Smile jesli cie to interesuje neth to mam bardzo dobry program na brzuch Big Grin
jasne mow, moj brzuch wymaga treningu, ze sie tak wyraze Big Grin

- Kalin - 04-24-2005

Ja też mam dobry program na brzuch :] ale zaznaczam że jest dość ciężki, ale bez problemów można go samemu wykonywać w domu Smile
1 miesiac
cwiczenia:
1. Brzuszki pelne 4*20
2. Wznosy kolan w gore 4*15-20
3. Skretosklony 4*20 (po 10 sklonow na strone)
4. Wznosy prostych nog w gore 4*15-20
2 miesiac
cwiczenia:
1. Brzuszki pelne 4*20 + kilka sekund odpoczynku i po 5 sklonow na kazda strone
2. Wznosy kolan w gore 4*20 (stopy skrzyzowane)
3. Skretosklony 4*20 (po 10 sklonow na strone)
4. Wznosy prostych nog w gore 4*20 + po 5 wznosow na kazda strone
3 miesiac
cwiczenia:
1. Skretosklony 4*20
2. Wznosy prostych nog w gore 4*20 + po 5 wznosow na kazda strone
3. Brzuszki pelne 4*20 + kilka sekund odpoczynku i po 5 sklonow na kazda strone
4. Wznosy kolan w gore 4*20 + po 10 wznosow na strone

Nalezy wykonywać 3 razy w tygodniu, ostatecznie może wystarczyć 2. Z tym że trzeba to robić bardzo powoli i technicznie :]

- Neth - 04-24-2005

za czasow karate brzuch mialem mocny, jednakowoz teraz nie zrobilbym tych wszystkich serii z pierwszego miesiaca... ale pracuje nad soba i pracowac bede

- Kalin - 04-24-2005

Zawsze można go przerobić na swoje potrzeby, i ukrócić o niektóre serie z poszczególnych ćwiczeńSmile

- wilk_fenriz - 04-24-2005

to zapodaj mi maila- wysle ci bo on jest w pdf- jest podzielony na 9 poziomow i osobiscie zauwazylem duza popraweSmile

- Laska - 04-29-2005

Ja tez bym sie chetnie gdzies zapisal. Akurat jutro w mojej kochanej Iłży jest turniej rycerski wpadajcie