Forum Rockmetalshop
==Manowar== - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: ==Manowar== (/thread-manowar--1922)

- Necro Desecrator - 05-05-2006

Cytat: Kela albo ND (tak, oczywiscie, mam do nich kompleksy

Truizmy nic nowego do dyskusji nie wnoszą...

Cytat:heart-pumping instrumental soundtrack composed and performed by Eric Adams

Wow! Szykuje się Transcendentny Barbarzyńsko - Wędkarski kult! Na kolana!

Cytat:Na swojej nowej płycie panowie z Manowar, a ściślej komponujący prawie wszystkie piosenki Joey DeMaio, próbuje udowodnić światu, że metal nadal żyje i ma się dobrze. I bynajmniej nie robi tego wyłącznie przez wydanie nowej, nagranej w klasycznie metalowym brzmieniu, płyty. Pan DeMaio ma najwyraźniej jakiś uraz z dzieciństwa, ponieważ praktycznie każda piosenka traktuje o tym, że metal nie umarł i w cale nie ma zamiaru, a wszyscy tacy i owacy, którzy ten metal zabijać próbują, to ich z tej strony i z tamtej i jeszcze między oczami i, no, jeszcze tam gdzie indziej i że w ogóle są bu

Pff! Podludzie i ryby głosu nie mają...Zresztą takie recki są nawet krzepiące.Wszak rzeczy nie istaniałyby bez swych przeciwieństw ,wiec skoro jest rasa Niezwyciężonych Aryjskich Hetero Wojów, to bzdury wysmarkane przez tego recenzenta przypominaja równiez o istnieniu ludów poślednich.Wszystko gra

- balzac - 05-05-2006

Cytat:Pff! Podludzie i ryby głosu nie mają...Zresztą takie recki są nawet krzepiące.Wszak rzeczy nie istaniałyby bez swych przeciwieństw ,wiec skoro jest rasa Niezwyciężonych Aryjskich Hetero Wojów, to bzdury wysmarkane przez tego recenzenta przypominaja równiez o istnieniu ludów poślednich.Wszystko gra
Nic do Ciebie nie mam, gdyż jestem tolerancyjny, ale ty tak zawsze...?? Confusedhock:

- Necro Desecrator - 05-05-2006

balzac napisał(a):
Cytat:Pff! Podludzie i ryby głosu nie mają...Zresztą takie recki są nawet krzepiące.Wszak rzeczy nie istaniałyby bez swych przeciwieństw ,wiec skoro jest rasa Niezwyciężonych Aryjskich Hetero Wojów, to bzdury wysmarkane przez tego recenzenta przypominaja równiez o istnieniu ludów poślednich.Wszystko gra
Nic do Ciebie nie mam, gdyż jestem tolerancyjny, ale ty tak zawsze...?? Confusedhock:

No ba! I w dzien, i w nocy! Nie inaczej!

- ReTuRn - 05-06-2006

Rzekłbym raczej, ze jaki nadawdca, taka wypowiedx, w tym przypadku się zgadza Smile

- Axel - 05-07-2006

http://muzyka.onet.pl/mr,1317687,wiadomosci.html

Ot juz nawet na onecie pisza o filmie przyrodniczym ;] Erica.
Ciekawe czy bedzie leciał na animalplanet Big Grin pomiedzy "najzabawniejszymi zwierzetami" Big Grin

- Nevermore - 05-07-2006

Tak sobie zapuściłem wczoraj Kings of Metal-top 5 Heavy Metalu murowane :!:

- Tomash - 05-07-2006

"Panie, daj pan spokój"

- Ambivalent - 05-07-2006

Nevermore napisał(a):Tak sobie zapuściłem wczoraj Kings of Metal-top 5 Heavy Metalu murowane :!:

nie inaczej !

Jak wyjdzie nowy album to juz cale Top 10 heavy metalu bedzie nalezecz do ManOwaR !

HAIL !

- MaFFej - 05-07-2006

No nie przesadzajmy panowie Wink . Obiektywnie, z czystego szacunku, wrzuciłbym naszego kochanego Manowarka do heavy metalowego TOP10, ale zapewne nie byłoby to pierwsze miejsce i zapewne w takowym zestawieniu byłaby max. jedna Ich płytka Smile .

PS. A ten cały film wydaje mi się jakimś dziwnym żartem. No, ale przynajmniej dowiemy się z niego jak ginie bizon, który następnie - ku chwale metalu - zostaje przerobiony na znane wszsytkim tu gacie... Big Grin

- ReTuRn - 05-07-2006

Hmmm... HAil to England ma w top 10 HM miejsce murowane. Na którym miejscu to sprawa otwarta.

- Necro Desecrator - 05-07-2006

1.Cała dyskografia Manowar
2.Oba LH
<lata świetlne>
3.Judasz albo co lepszy Running
4.?
5.?
6.???
...........

No i to chyba wszystko jesli chodzi o dobry heavy metal<;

- RamzeS - 05-07-2006

Necro Desecrator napisał(a):1.Cała dyskografia Manowar
2.Oba LH
<lata świetlne>
3.Judasz albo co lepszy Running
4.?
5.?
6.???
...........

No i to chyba wszystko jesli chodzi o dobry heavy metal<;
Owszem.Dobry i moze.Ale nie BARDZO DOBRY.Za wyjątkiem JP ,oczywiscie i co lepszych raningów.To są bardzo dobre pozycje.

- ReTuRn - 05-08-2006

Uwielbiam rW, ale to jest zupełnie inna półeczka, niż Manowar Wink Oczywiście mam na myśli niższą półeczkę, nawet taki UJR, który swoją drogą zaśługuje na najwyższe noty Smile

- RamzeS - 05-08-2006

Kwestia gustu oczywiscie.
UJR jakos mi się przejadł.Ostatnio chyba wolę BAE.

- ReTuRn - 05-08-2006

Ostatni kawałek na tej płytce (Chains & Lather) jest przegenialny, zwłaszcza tekstowo [even Satan wears leather Laughing ]