-
de7th - 04-23-2006
Tomash napisał(a):A tak jeszcze co do image Manowar: Jakoś tak ostatnio doszedłemdo tego, że całkiem sporo amerykańskich kapel przegina z wizerunkiem. Kiss, Slipknot czy nawet w pewnym sensie Danzig. Chyba inna mentalność po prostu.
Czy ja wiem? Fala thrashu z Bay Area czy deathu z Florydy jest generalnie pozbawiona przesady w wizerunku...
-
RamzeS - 05-05-2006
http://www.nuta.pl/plyty/plyta.html?id=908&strona=2
Nie mogłem się powstrzymać,zeby nie dac tu tego linka

Czytając tą recenzję zaplułem monitor...
Cytat:Na swojej nowej płycie panowie z Manowar, a ściślej komponujący prawie wszystkie piosenki Joey DeMaio, próbuje udowodnić światu, że metal nadal żyje i ma się dobrze. I bynajmniej nie robi tego wyłącznie przez wydanie nowej, nagranej w klasycznie metalowym brzmieniu, płyty. Pan DeMaio ma najwyraźniej jakiś uraz z dzieciństwa, ponieważ praktycznie każda piosenka traktuje o tym, że metal nie umarł i w cale nie ma zamiaru, a wszyscy tacy i owacy, którzy ten metal zabijać próbują, to ich z tej strony i z tamtej i jeszcze między oczami i, no, jeszcze tam gdzie indziej i że w ogóle są bu.
Polecam zwłaszcza lekture komentarzy
-
Axel - 05-05-2006
komentarze do recki, tez niczego sobie
-
Lech - 05-05-2006
Cytat:Czytając tą recenzję zaplułem monitor...
Nie ma w niej nic smiesznego. Jest zalosna, podobnie jak ta plytka, ktora najzwyczajniej nie wyszla:/ Nie wyszla ta, wyjdzie nastepna. A szacunek nalezy sie za same poprzednie wydawnictwa. Recenzent najwidoczniej o tym zapomnial(ale takie jego zadanie, recenzowac konkretna plyte- jest od tego jak dupa od srania), podobnie jak dyletanci(najwyrazniej zapoznali sie tylko z ta jedna plyta) piszacy komenty, bo Manowar nie zaczyna sie i nie konczy na tej iscie gownianej plycie. Zapomnieliscie o czasach Into Glory Ride, Sign Of The Hammer, Kings Of Metal czy Louder Than Hell, kiedy to Manowar swiecil triumfy? Takich plyt sie nie zapomina, a robia to jedynie niedouczone, ograniczone gamonie.
-
IstnyKurwaRomantyk - 05-05-2006
Pomysly na utwory skonczyly sie Joeyowi jakies 10 lat temu, jesli nie wczesniej. Teraz to tylko zjadanie wlasnego ogona. Nastepna plyta bedzie jeszcze gorsza od tej, tylko najpierw trzeba napisac utwory, ktore nie beda stuprocentowym, a jedynie 95% powieleniem poprzednich
-
Tomash - 05-05-2006
Lech napisał(a):A szacunek nalezy sie za same poprzednie wydawnictwa. Recenzent najwidoczniej o tym zapomnial(
Ciekawa opinia, ja się z nią kompletnie nie zgadzam - jeśli zespół wydał gówno, to należy się mu za to zjebka, niezależnie od dokonań z przeszłości. To tak jakby mówić, że Deep Purple z okresu "Slaves and masters" było dobrym zespołem, tylko dlatego że 20 lat wcześniej nagrali "In Rock"...
-
Lech - 05-05-2006
Tomash napisał(a):Lech napisał(a):A szacunek nalezy sie za same poprzednie wydawnictwa. Recenzent najwidoczniej o tym zapomnial(
Ciekawa opinia, ja się z nią kompletnie nie zgadzam - jeśli zespół wydał gówno, to należy się mu za to zjebka, niezależnie od dokonań z przeszłości. To tak jakby mówić, że Deep Purple z okresu "Slaves and masters" było dobrym zespołem, tylko dlatego że 20 lat wcześniej nagrali "In Rock"...
Cytat:(ale takie jego zadanie, recenzowac konkretna plyte- jest od tego jak dupa od srania)
-
MaFFej - 05-05-2006
Tomash napisał(a):...jeśli zespół wydał gówno, to należy się mu za to zjebka, niezależnie od dokonań z przeszłości.
Nothing to add. Dla niektórych płyta jest już dobra kiedy na okładce ma odpowiednie logo.
-
Ambivalent - 05-05-2006
Cytat:![[Obrazek: LetterheadHR3.jpg]](http://www.wildlifeandwildtimes.com/images/LetterheadHR3.jpg)
Manowar Vocalist Eric Adams and Outdoors Adventurer Chester Moore
Present Wild Life and Wild Times on DVD, Through Magic Circle Music.
![[Obrazek: WLWT_cover200-280.jpg]](http://www.wildlifeandwildtimes.com/images/WLWT_cover200-280.jpg)
Release dates
Germany : June 23, 2006
Rest of Europe : June 26, 2006
USA & Canada : June 27, 2006
Heavy metal and outdoor adventuring may seem to be disparate entities, but in fact, they have one distinct quality in common: They are both lifestyles. It isnââŹâ˘t an easy task to find a â⏜casualâ⏝ metal fan, just as it is an enviable venture to dredge up an outdoorsman who doesnââŹâ˘t live and breathe his craft. There is a distinct sense of passion, devotion and intense involvement to be found within each field making each more than a hobby, but a way of life. Now, Eric Adams ââŹâ vocalist of the inimitable heavy metal band Manowar ââŹâ and Chester Moore ââŹâ esteemed zoologist, outdoorsman, and wildlife journalist ââŹâ have joined forces to create a unique and exciting look into the adventurous world of outdoor life in Wild Life and Wild Times.
During the course of this visual excursion, Eric and Chester pursue such varied and exotic prey as emus, American bison, king salmon, elk, wild boar, and many more. They also investigate the unique phenomenon of rattlesnake roundups and venture into the night with television host Nathan Jones for a rousing bowfishing trip - which involves a unique bow and arrow rigged with a line and reel. â⏜In the process, we used 33 arrows, 39 shotgun shells, 16 tree stands, four skinning knives, three sets of binoculars, four video cameras, 48 digital video tapes, flew more than 50,000 miles, drove 3,000 miles and gave 100 percent of ourselves every minute in the field and in the editing studio.â⏝ All of this combined with a heart-pumping instrumental soundtrack composed and performed by Eric Adams results in an outdoor adventure experience unlike any other.
To view the Wild Life and Wild Times e-card ( including trailer, pictures and more .. ) please visit:
www.wildlifeandwildtimes.com
â⏜This DVD is a MUST HAVE! Here is just another example of Eric Adams at FULL THROTTLE!! The wild man that you see SLAMMIN' IT OUT on stage in front of thousands brings the same energy to the hunting arena! I have personally hunted with Eric on many occasions and take it from me: Eric is not your typical hunter and this is NOT your typical hunting DVD!â⏝
- â⏜Wild Extremesâ⏝ television host Nathan Jones
â⏜ Chester Moore and eric Adams have created a dynamic sonic jouney into and out of the precious wildness and wildgrounds of real conservationists everywhere. Wild Life and Wild Times puts you in the belly of the beast and the Good Mother Earth in harmony."
- Rock 'n' roller and renowned outdoorsman Ted Nugent
â⏜Chester and Eric are aggressive participants in the outdoors and they know what they are talking about. They are extremely knowledgeable and passionate about sharing their experiences with others no matter what kind of media they choose. In today's world it would be nice to have more folks like them."
- â⏜Fishing & Outdoors Adventures" and "Hunting & Outdoors Adventures" host Keith Warren
For more information, please visit:
www.magiccirclemusic.com
MUSZE TO MIEC !!!
-
ReTuRn - 05-05-2006
Wychodzi na to, ze jestem nienormalny, bo jak dla mnie ta płytka kładzie na łopatki nudnawy LtH (prawie ten sam riffing ciągle) i totalnie dziwaczny ToS. TAki "Call to Arms" to numer na miare HaK mniej więcej, do tego dorzuconych kilka dobrych kawałków (Hymnowy WotW, szybsze 3 na końcu, z których tylko "Fight..." nieciekawy) No i aria pucciniego mnie tam lezy.
A swoją drogą z faktem, że złe płyty trza piętnowac zgodzic się nalezy
A komentarze pod spodem dowodzą tego, co ND już zdążył napisac (dział -> post dnia

)
-
KelThuz - 05-05-2006
Cytat:All of this combined with a heart-pumping instrumental soundtrack composed and performed by Eric Adams
o kuzia, to on potrafi komponowac?

chcialbym to uslyszec. DVD miazdzy pozerow w takim wypadku - prężący łuk potężny Eric, polujący na łosie i jelenie!!!
-
MaFFej - 05-05-2006
I bizony!
-
KelThuz napisał(a):prężący łuk potężny Eric, polujący na łosie i jelenie!!!
ReTuRn, ja bym spierdalal na Twoim miejscu
-
ReTuRn - 05-05-2006
Z nikełamaną satysfakcja muszę stwietdzić, ze ten 'dowcip' był załosny, akurat pasuje don twej osoby.
-
ReTuRn napisał(a):Z nikełamaną satysfakcja muszę stwietdzić, ze ten 'dowcip' był załosny, akurat pasuje don twej osoby.
To nie byl dowcip, tylko szczera prawda. Zapewne tobie moga imponowac jedynie teksty ludzi pokroju Kela albo ND (tak, oczywiscie, mam do nich kompleksy, jak kazdy zreszta

), ale na to juz nic nie poradze. Gdybym nawet przyjal twoj punkt widzenia i zgodzil sie co do "zalosnosci" mojej wypowiedzi to coz... jaki adresat, taka wypowiedz