Forum Rockmetalshop
Najlepsze albumy Gothic/Doom - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Gothic/Darkwave/Coldwave/Industrial (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-gothic-darkwave-coldwave-industrial)
+--- Wątek: Najlepsze albumy Gothic/Doom (/thread-najlepsze-albumy-gothic-doom)

Strony: 1 2 3 4

- The_hanged_man - 01-28-2005

Moonspell "Wolfheart"-Najlepsza płyta najlepszego zespołu Big Grin .Klimat, klimat, klimat. Przy tej płycie robiłem juz chyba wszystko. Wyzwala niesamowite emocje, uzależniajaca, uszczęsliwiająca, dołująca, budująca, druzgocząca, podniecająca, halucynogenna.
Do nabycia bez recepty.
Poza tym Katatonia "Discouraged One" i Type O Negative "World coming Down"- za najsmutniejsze płyty jakie słyszałem.

- Anonymous - 02-07-2005

Krakowskie In Coma, zwane do niedawna Defectorem.

- Ymir - 04-20-2005

Nie wiem, czy to już było czy to nie było, bo mi się nie chciało czytać posyów o pół roku wstecz Big Grin . No to do tematu:
KATATONIA - głównie "Viva Emptiness" i "Last Fair Deal Go Down".
PARADISE LOST - cokolwiek...
c. d. n.

- artem - 06-27-2005

moj ulubiony album to brave murder day KatatoniSmile az przypominaja mi sie czasy kiedy gralo sie jak nacpanym na koncertach ich kawalkiSmile Mad Crying or Very Sad Laughing

- Ymir - 07-04-2005

No to ja jeszcze dorzucę
"The Silent Enigma", Anathema
"How to Measure A Planet?", The Gathering
"World of Glass", Tristania
"Noia", Aion
"The Dradful Hours", My Dying Bridge
"Estragement", Dreadful Shadows
"And the Wings Embraced Us", LP
"Velvet Darkness They Fear", ToT
"Plaintive Scenes", Yearning
"To Welcome to Fade", Novembers Doom
"Orchid", Opeth
Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to napiszę.

- G - 07-05-2005

The_hanged_man napisał(a):Moonspell "Wolfheart"-Najlepsza płyta najlepszego zespołu Big Grin .Klimat, klimat, klimat. Przy tej płycie robiłem juz chyba wszystko. Wyzwala niesamowite emocje, uzależniajaca, uszczęsliwiająca, dołująca, budująca, druzgocząca, podniecająca, halucynogenna.
Do nabycia bez recepty.
Zgadzam się w stu procentach. Ja bardzo rzadko słucham gotyku czy doom ale ta płyta należy do moich ulubionych jeśli chodzi o muzykę metalową. Nic jej nie przebije. Szkoda ,że Moonspell zmienił styl na taki jaki grają obecnie a wokalista mimo ciekawego sposobu śpiewania stara się teraz naśladować Petera Steele'a.

- hegemon88 - 07-05-2005

Anonymous napisał(a):Krakowskie In Coma, zwane do niedawna Defectorem.

Powinni raczej zmienic nazwe na Defecator.

- The_hanged_man - 07-05-2005

Cytat: Szkoda ,że Moonspell zmienił styl na taki jaki grają obecnie a wokalista mimo ciekawego sposobu śpiewania stara się teraz naśladować Petera Steele'a.

Moonspell od czasu Sin/Pecado za każdym razem kiedy wydaje nową płyte ogłasza, że to powrót do korzeni i za każdym razem mija się z celem
Big Grin Chociaż w zapowiedziach nowej płyty ujawnili, że ma być bardziej "epicka"(ciekawe co przez to rozumieją).

Fernando stara się śpiewać jak Peter :? ... niewiem w którym miejscu. Smile

- Miriam - 07-07-2005

Zdecydowanie "Mandylion" The Gathering.

- Kamael - 07-07-2005

Miriam napisał(a):Zdecydowanie "Mandylion" The Gathering.
Jeśli można tą płytę rzeczywiście zaliczyć do doomu, to popieram jak najbardziej ;].
A poza tym dorzuciłbym oczywiście coś z mojej ulubionej Anathemy.

- G - 07-08-2005

The_hanged_man napisał(a):
Cytat: Szkoda ,że Moonspell zmienił styl na taki jaki grają obecnie a wokalista mimo ciekawego sposobu śpiewania stara się teraz naśladować Petera Steele'a.

Fernando stara się śpiewać jak Peter :? ... niewiem w którym miejscu. Smile
W każdym Big Grin

- The_hanged_man - 07-09-2005

Cytat:
Cytat:Fernando stara się śpiewać jak Peter ... niewiem w którym miejscu.

Cytat:W każdym

To powiedz mi gdzie Peter śpiewa np. Growlem ???
U Fernando jest to powszechne. (No może na Sin/Pecado tylko w jednym kawałku używa w pełni swego głosu Smile

PS. Dlaczego nikt nie chce dyskutować o Moonspel w topicu o Moonspell ???

- G - 07-09-2005

Nie widziałem topicu o Moonspell. A kiedy Fernando śpiewa jak Peter ? Właśnie wtedy ,kiedy nie śpiewa growlem. Zresztą nie nazywałbym growlem jego wokalu.

- The_hanged_man - 07-10-2005

Temat ten zmarł śmiercią naturalną, nikt nie chciał gadać o Moonspell i zakopał sie Smile

http://rockmetalshop.pl/forum/viewtopic.php?t=1004&postdays=0&postorder=asc&start=0

Zapraszam do dyskusji.

O Type o Negative też gdzieś tam jest...

- Miriam - 07-10-2005

Kamael napisał(a):
Miriam napisał(a):Zdecydowanie "Mandylion" The Gathering.
Jeśli można tą płytę rzeczywiście zaliczyć do doomu, to popieram jak najbardziej ;].
A poza tym dorzuciłbym oczywiście coś z mojej ulubionej Anathemy.

Myślę, że spokojnie można zaliczyć ten album do tego gatunku :] Dorzuciłabym jeszcze "Orchid" i "My Arms Your Hearse" Opeth, ale tutaj mam wątpliwości czy się zalicza do doom (zresztą, ich muzykę jest szalenie trudno zaszufladkować, ale wkońcu za to ją kocham ;])