Forum Rockmetalshop
Nowości 2006 - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Dział Ogólnomuzyczny (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-dzia%C5%82-og%C3%B3lnomuzyczny)
+--- Wątek: Nowości 2006 (/thread-nowo%C5%9Bci-2006)

Strony: 1 2 3 4

- The Stig - 05-05-2006

Iron Maiden ze swoim nowym kopniakiem którego nazwy nie znam Big Grin

- ReTuRn - 05-05-2006

NA powermetal.pl coś na ten temat napisali. Niestety IM nie powinno się chyba traktować tak poważnie, bo wychodzi im to kiepsko Tongue

- Tomash - 05-05-2006

W tym roku jak na razie zaciekawiły mnie:

- nowy Venom
- nowy Sadus
- nowy Darkthrone

W najbliższym czasie mam zamiar przesłuchać Toola, Celtic Frost, Beyond Fear(nowa kapela Rippera Owensa), może ten Dismember.

- ReTuRn - 05-05-2006

Beyond Fear niewarty uwagi w sumie, niestety.

A właśnie- co powiecie na temat Sadusa? (nowego)

- statekx - 05-05-2006

ReTuRn napisał(a):A właśnie- co powiecie na temat Sadusa? (nowego)

Zapraszam do topicu Tongue

- Dżemik - 05-05-2006

Dark Lunacy - The Diarist
Schandmaul - Mit Leib Und Seele
Avatar - Thoughts Of No Tomorrow
Kalmah - The Black Waltz
Elvenking - The Winter Wake
UneXpect - In A Flesh Aquarium
DragonForce - Inhuman Rampage
Disarmonia Mundi - Mind Tricks
oraz oczywiscie

In Flames - Come Clarity

Na wakacje zapowiadana jest kupa wypasnych albumow. Smile

- Yogurt - 05-05-2006

Ale i tak to wszystko jest nieważne... za parę miesięcy nowe Pain Of Salvation (i Redemption) zmiecie wszystko z powierzchni ziemi... Nie inaczej!!

- MaFFej - 05-05-2006

No co Ty... Communic to już jest płyta 2oo6 roku i nawet żadne Slayery tu już nie pomogą (a Nevermore nowej płyty w tym roku nie wyda, Loudness zresztą też mało prawdopodobne).

Wink

- Yogurt - 05-05-2006

No co Ty... Communic mimo swej genialności do Pain of Salvation nie ma startu... nie ta liga... Wink

- buubi - 05-05-2006

MaFFej napisał(a):... i nawet żadne Slayery tu już nie pomogą...

Owe bluźnierstwo zrzucę na karb zmęczenia po ciężkim tygodniu Wink

- MaFFej - 05-05-2006

Yogurt napisał(a):No co Ty... Communic mimo swej genialności do Pain of Salvation nie ma startu... nie ta liga... Wink

No dokładnie... rozgrywanie meczu z drużyną z drugiej ligi nie ma sensu... Jak PoS się postara to będzie za jakiś czas benjaminkiem w prog-metalowej lidze Wink .

buubi napisał(a):Owe bluźnierstwo zrzucę na karb zmęczenia po ciężkim tygodniu Wink

Hehe... nowy Slayer nie ma szans właściwie żadnych - dostaniemy coś utrzymanego w klimatach "GHUA" (chociaż sam zespół się zarzeka, że nie), takie moje zdanie.

PS. Nie uwazam "GHUA" za złą płytę - jest "jedynie" dobrą...

- rafal - 05-05-2006

ja slyszlaem ze 6.06.06 ma wyjsc w cholere plyt Big Grin swoja droga tez chcialbym wydac plyte w takim dniu Big Grin fajna data Laughing

- Yogurt - 05-05-2006

MaFFej napisał(a):
Yogurt napisał(a):No co Ty... Communic mimo swej genialności do Pain of Salvation nie ma startu... nie ta liga... Wink

No dokładnie... rozgrywanie meczu z drużyną z drugiej ligi nie ma sensu... Jak PoS się postara to będzie za jakiś czas benjaminkiem w prog-metalowej lidze Wink .

nie czaisz kultu Wink

A mnie zinteresowała kolejna jeszcze nie wydana pozycja:
Sikth - "Death Of A Dead Day"<zciera_rece>

- MaFFej - 05-05-2006

Yog -> Tongue

skoro o niewydanych to ja jeszcze dodam:

• Cloudscape - "Crimson Skies": przyzwoity prog metal z bardziej rockowymi niż metalowymi wokalizami. Mistrzostwo świata to nie jest ale rokuje bardzo dobrze na przyszłość.

• Eidolon - "The Parallel Otherworld": wiem, że jak płyta wyjdzie to jej zwyczajnie nie kupię. Nie szłyszałem poprzedniejszych dokonań zespołu, ala ta płytka nie najlepiej go prezentuje. Nudny, schematyczny, bez wyraźnie zarysowanych riffów i melodii heavy/power delikatnie puszczający oko do progresu (ale delikatnie). Do wydawnictwa przyciągnął mnie pan Nils K. Rue - głos Pagan's Mind. Na "TPO" mam wrażenie, że obcuję wogole z innym człowiekiem - wokal kompletie odmienny i pozbawiony tej magicznej mocy z płyt P'sM. Nils wyraźnie odcina się tu od Pagansów i śpiewa inaczej. Niestety gorzej. Słaby album. Szkoda.
[jeszcze jedno: w grupie udziela się dwóch panów z Megadeth - to także niezbyt ratuje wydawnictwo]

Cholera... ale Was zanudzam tymi opisami Tongue . Pewno i tak nikt nie czyta Smile .

- balzac - 05-05-2006

Darkthrone - The Cult Is Alive
Jak dla mnie very good album. Świetne brzmienie i wokal.

Celtic Frost - Montheist. Zawiodłem się troche, oczekiwałem czegoś innego. Jednak ważne jest ze kapela się wskrzesiła, może koncerty z tym materiałem mnie przekonają do tego.

Broniewski - heh, składanka taka, ale urzekła mnie. Doceniam talent Broniewskiego, a także ludzi co robili muzyke pod jego wiersze. Dla mnie świetna rzecz ten album Smile

Z niecierpliwością czekam na nowego Slayera i nowe Myslovitz Smile