Forum Rockmetalshop
Stowarzyszenie umarłych poetów - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Film (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-film)
+--- Wątek: Stowarzyszenie umarłych poetów (/thread-stowarzyszenie-umar%C5%82ych-poet%C3%B3w)

Strony: 1 2

- Blood - 07-23-2005

Jest cos takiego jak biblioteka...
Tam sie idzie i wypozycza ksiazki jakie sie chce... Laughing

- Hjordis - 07-23-2005

wiem ^^
ale ja po polsku chce. czuje glod polskich ksiazek. a takich u mnie deficyt niestety...

- Surma - 07-31-2005

Film oglądałam już dosyć dawno, ale bardzo mi się podobał. Wzruszający, pemiętam łezka zakręciła się w oku. Co do książki to siostra pod wrażeniem filmu od razu kupiła. Jak do tej pory nie zechcieło mi się jej przeczytać, ale chyba się za nią wezmę, w końcu mamy wakacje i na brak wolnego czasu nie mogę narzekać.

- nowy - 08-03-2005

SUP mialem w szkole jako lekture
ksiazki nie przeczytalem beznadziej wogule nie oddaje tego co film
bo film swietny lapie za serducho

- Kamael - 08-04-2005

W takim razie to chyba kwestia tego, kto co bardziej lubi (książki czy filmy), bo przecież w przypadku "Stowarzyszenia Umarłych Poetów" w samej fabule nie ma chyba żadnej różnicy. Co nie dziwne skoro książka napisana została na podstawie scenariusza filmowego.
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że książka beznadziejna - spodobała mi się tak samo jak film.

- nowy - 08-04-2005

Ale nie chodzi o to ze ja ogolnie ksiazek czytac nie lubie
wprost przeciwnie bardzo lubie
ale poprostu ta ksiazk mi sie nie spodobala
nie umiem okreslic czemu
nie i juz Smile

- Arion - 08-10-2005

chociaż nie obejrzałam do końca z powodu wadliwego dvd -_-; [doszłam do momentu przedstawienia], to jednak film zdołał mnie oczarować. ileż w nim młodzieńczości, energii, działanie w konspiracji, wbrew regułom zawsze niezwykle mnie pociągało. sporo wrażliwości, wydobywania indywidualizmu, dojrzewania do samoświadomości, rewelacja... i ten motyw z telefonem od boga rozłożył mnie na łopatki XD

- Ymir - 08-10-2005

Bardzo dobry film i przedwszystkim jak, już to ktoś zdążył napisać cudowna kreacja Williamsa. No i oczywiście młodsi aktorzy też dobrze zagrali. Do tego dochodzi świtna fabuła.

- uzi - 08-14-2005

oooo!!! cudny film! tez plakalam! ale ogladalam bardzo dawnoSad ha! ale za to przeszlo zamilowanie do szekspira Tongue

- Asymii - 08-16-2005

Dobry film, jednak uwazam, ze ksiazka 534537857876 razy lepsza. Bardziej mi sie podobala i bardziej mnie wciagnela. Dobrze zagrana rola Williamsa, choc on chyba w kazdej roli sobie poradzil.

- uzi - 08-16-2005

tak, ale to chyba z tego co wiem pierwszy film, na podstawie ktorego zostala napisana ksiazka wiec film jest pierwowzorem. a pierwowzor jest zawsze lepszySmile wiec ja stawiam na film Tongue

- Ola :) - 07-13-2006

naprawdę super film,sto razy lepszy od książki Smile

- Pearl - 07-14-2006

Ola :) napisał(a):naprawdę super film,sto razy lepszy od książki Smile
Grzeszysz w tym momencie.

Wink

- Ola :) - 07-14-2006

chyba żartujesz?!książka powstała na podstawie filum i nie umywa się do niego! Tongue