-
Dżemik - 06-14-2006
No wlasnie niestety niekoniecznie. Ten jego polgrowl byl strasznie cieniutki, a czyste wokale wrecz mogly niektorych od IF odpychac. Nie wspominajac juz o tym co Anders wyprawial na koncertach. ;o Teraz jest juz duzo lepiej i nawet na zywo wyrabia sie zarowno z darciem ryja, jak i z prawdziwym spiewem.
-
Tuomasss - 06-14-2006
drwal666 napisał(a):On zawsze umiał śpiewać 
Śmiałbym polemizować. Może nie bolały od tego uszy, ale do poprawy miał dużo. A teraz zaczyna to brzmieć coraz lepiej.
-
desoletion - 06-16-2006
Friden dobrze śpiewa? Chyba raczej śpiewał
-
Dżemik - 06-16-2006
desoletion napisał(a):Friden dobrze śpiewa? Chyba raczej śpiewał 
Moze Ty mowisz o Mietku Stanne? Albo Forssie, lub Gothbergu? ;] Od TJR do STYE, wokale sa slabsze niz na CC.
Zreszta wystarczy posluchac troche bootlegow i sprawa jest jasna.
-
desoletion - 06-20-2006
Mówię o Fridenie. Wokale z "The Jester Race" i "Whoracle" najbardziej mi odpowiadają (zaletą właśnie jest brak zbytniej perfekcyjności). A te z "STYE" i "CC" to jakieś cholerne piski czy co

hock:
Co do bootlegów - może nie dawał rady, ale słucham przeważnie studyjnych płyt, więc nie są one dla mnie jakimś tam wielkim punktem odniesienia (może to głupio brzmi, ale tak jest).
-
fetus - 08-17-2006
podobały mi się 3 -4 LP, teraz to sie tego słuchać nie da qrwa nuda panowie obrzydliwa.
-
KISIEL - 08-17-2006
Nie ma PORZĄDNEGO Death Metalu bez, choć odrobiny blastów...
-
fetus - 08-19-2006
KISIEL napisał(a):Nie ma PORZĄDNEGO Death Metalu bez, choć odrobiny blastów... 
w zasadzie nigdy nie postrzegałem IF jako 100% death metal
-
KISIEL - 08-19-2006
I Twojemu światopoglądowi muzycznemu z całą pewnością wyszło na zdrowie.
-
XdkyX - 08-19-2006
srednie to IF, na dluzej byl w stanie zatrzymac mnie tylko "man made god". nie wiem czemu ale ta kapela mi sie kojarzy nieodparcie z Ill Nino
-
fetus - 08-19-2006
XdkyX napisał(a):srednie to IF, na dluzej byl w stanie zatrzymac mnie tylko "man made god". nie wiem czemu ale ta kapela mi sie kojarzy nieodparcie z Ill Nino
bo żeś się gównianych LP nasłuchał - zapodaj sobie
Lunar Strain, The Jester Race, Whoracle, Colony moim zdaniem najlepsze produkcje IF..
-
Pearl - 08-19-2006
Ja ostatnio obsesyjnie oglądam ich koncert na DVD

Od jakiegoś czasu (dłuższego w sumie) są jedną z moich najbardziej ulubionych kapel

Najbardziej ulubionych, dziwnie brzmi, ale nie wiem jak inaczej to wyjaśnić

Są po prostu genialni
-
MaFFej - 08-19-2006
Pearl napisał(a):Są po prostu genialni 
Nie "są" a "byli" i nie "genialni" ale "dobrzy". Kolejna nienajgorsza kapela (obiektywnie - szczerze to nigdy za nimi nie przepadałem), która się zdupasiła.
-
Pearl - 08-19-2006
MaFFej napisał(a):Kolejna nienajgorsza kapela (obiektywnie - szczerze to nigdy za nimi nie przepadałem), która się zdupasiła.
Dlaczego tak sądzisz? Że niby teraz chujowo grają?
-
KISIEL - 08-19-2006
Ja, dla przykładu po przesłuchaniu albumu TJR (który podobno jest niezły) stwierdzam, że nie ma wygaru