Jezus Marian! Tego jest multum Mógłbym tu wpisać prawie wszystkie wyżej wymienione i dodać do tego:
Iron Maiden - Prodigal Son
Metallica - One
Ozzy Osbourne - Mr. Crowley (o ile to jest ballada)
Judas Priest - Dream Deceiber
Jeszcze by się pewnie coś ciekawego znalazło ale nie chce mi się wysilać pamięci.
Saul Hudson napisał(a):Omega - Dziewczyna o perłowych włosach
A to nie jest przypadkiem numer zespołu Scorpio (nie mylić z The Scorpions)?
Dosiek napisał(a):Saul Hudson napisał(a):Omega - Dziewczyna o perłowych włosach
Nie to jest przypadkiem utwór Omegi

Wszystkie ballady Dire Straits, Scorpions, Queen, Iron Maiden, Metallica oraz

Rammstein - Ohne Dich, Pink Floyd - Wish You Were Here i Accept - No Time To Loose.
JAkby co , to macie oryginalny tytuł piosenki Omegi

Omega - Gyöngyhajú lány
Black Sabbath-Solitude
Black Sabbath-Planet Caravan
Evanescence(tak!ten zespol

) -Solitude
Perfect-kazda ich ballada

hock:
aXe Rose napisał(a):Dosiek napisał(a):Saul Hudson napisał(a):Omega - Dziewczyna o perłowych włosach
Nie to jest przypadkiem utwór Omegi 
Tak dla pewności się spytałem. Wstyd, ale średnio się orientuje w klasyce węgierskiego rocka

hock: Kurcze ale gafa :?
Coma - Spadam
Wlochaty - Pani A
nie chce powtarzac po innych.. wiec tylko dodam ze na uwage zasluguje tez cos polskiego np. HEY- Moja i twoja nadzieja - KLASYK

co myslicie?
Jeśli chodzi o rockowe ballady, to dla mnie bezkonkurencyjni są Pink Floyd... Hey you, Wish you were here i On the turning away w szczególności. Inne, które wysoko sobie cenię, należą bezsprzecznie do Guns'n'Roses z, nie będę tu oryginalna, November rain i Don't cry.
Zawsze jakoś tak ckliwie i wzdychająco mi się wtedy robi ^^; echu

Najbardziej lubię ballady Metallicy: Unforgiven I i II, NEM, One i Mama Said
A poza tym to podoba mi się kawałek Audioslave "Like a stone" (tylko nie wiem czy to można zaliczyć jako balladę :? )
A co powiecie na temat: Iced Earth: "Melancholy" i
"When the eagles cries" hmmm?
Meat Loaf " I'd do anything for love " - Bezkonkurencyjna kompozycja. 8)
SHOX! napisał(a):Meat Loaf " I'd do anything for love " - Bezkonkurencyjna kompozycja. 8)
IMHO ten utwór nie jest bezkonkurencyjny; po prostu dobry kawałek. A wracając do ballad - dorzucę jeszcze "Wind Of Change" Scorpionsów i "Brothers In Arms" Dire Straits.
Coldplay "Cloks"
U2 "One"
Placebo "Peeping Tom"
Metallica "Unforgiven"
I podoba mi się jeszcze piosenka "Wish you were here", nie wiem kto ją śpiewa w oryginale. Ja słyszałam ją w wykonaniu Artura Gadowskiego. Ładna bardzo...