Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Pantera!!!!!!
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Jezeli ty uwazasz ze Pantera to hard core to ostry głab z ciebie. Pojawiaja sie tam takie elementy ale hc to to nie jest. Porownaj to z Biohazard to zrozumiesz o czym mowie. Bio to moze i hc ale graja zupelnie inaczej niz pantera 8)
Dziwne by było, żeby grali tak samo. No cóż, Biohazardu słuchałem na początku podstawówki i wyrosłem z tego, więc mogę nie pamiętać Confusedhock:
O boze z tym hardcorem to polegles na calej linii...
Co mnie tylko utwierdza w przekonaniu ze nie jestes zbyt zaznajomiony z ich tworczoscia. Poza tym masz racje, ze dziwne by bylo zeby grali tak samo, poniewaz nie graja ani troche podobnie...
Nie znam dobrze tworczosci pantery. Poprostu czasem sobie ich poslucham. Ale na pewno nadrobie to i blizej zapoznam sie z nimi, bo sa naprawde dobrzy. Wrecz bardzo dobrzy. Do ulubionych kawallklow naleza: 5 minute alone, Becoming, Cmentary gates, Cowboys from hell, Floods, Fucking hostile, Hollow, Immortally insane.
Szacunek dla Dime'a... na tym konczy się moje powiązanie z Panterą. Można sobie czasami posłuchać ale na "dłuzsza metę" troche mnie męczy - zwłaszcze te kawałki z ostatnich płyt...
bo ostatnie płyty nie mają startu do takiego chociażby "Power metal" :!:
Atreju napisał(a):bo ostatnie płyty nie mają startu do takiego chociażby "Power metal" :!:

Tzn. co - są słabsze czy mniej agresywne ? Hmm ?
są mniej ciekawe, są w pieprzonym, hard core'owym stylu, zespół po 4 pierwszych albumach, nagrał "Kombojów..." i skończył grać tym samym metal... zaorać :!:
Atreju napisał(a):są mniej ciekawe, są w pieprzonym, hard core'owym stylu, zespół po 4 pierwszych albumach, nagrał "Kombojów..." i skończył grać tym samym metal... zaorać :!:

Hehe dobre sobie

1. Pantera to jedna z podstawowych kapel Trashowych więc hasła typu hard-core równie dobrze mógłbyś zapodać np. pod adresem Sepultury

2. Skoro według ciebie Pantera grała przed "Kombojami" "prawdziwy metal" to ... hmmm... Boże czego Ty słuchasz jako fan metalu - Helloween, Scorpions ? Dla większości ludzi słuchających (i to bardzo różnego) metalu Pantera własnie zaczęła się od Cowboys...
buubi napisał(a):Dla większości ludzi słuchających (i to bardzo różnego) metalu Pantera własnie zaczęła się od Cowboys...

Nooo powiedzmy że od "Power metal" :]
buubi napisał(a):
Atreju napisał(a):są mniej ciekawe, są w pieprzonym, hard core'owym stylu, zespół po 4 pierwszych albumach, nagrał "Kombojów..." i skończył grać tym samym metal... zaorać :!:

Hehe dobre sobie

1. Pantera to jedna z podstawowych kapel Trashowych
i w tym momencie nie mamy o czym rozmawiać, skoro nawet nie znasz rodzajów metalu, trash może i rzeczywiście grali, ale do thrashu ich nigdy nie porównuj... :?

aha, jeszcze jedno, skoro Pantera to jedna z podstawowych kapel thrash metalowych (umówmy się, że w najgorszym wypadku popełniłeś/łaś tylko błąd w pisowni), to co powiesz o Testament, Annihilator, Exodus, Slayer, Metallica (stara), Kreator itd itd... znajdź elementy wspólne dla Pantery i wyżej wymienionych... jeśli oczywiście potrafisz i znasz... :?
Heh - Atreju: zazwyczaj ludzie którzy czepiają się literówek czy innych "czeskich błędów" to ludzie ktorym własnie zabrakło argumentów

Primo - dziesiątki osób z tego forum już piotwierdziło, czy też z pewnością może potwierdzić iż Panterze bliżej do muzyki Thrashowej niż hc (słyszałeś kiedyś własciwie jak grają kapele hc ?)

Secundo - każda z thrashowych kapel które wymieniłeś gra dużo odmienną muzykę w obrębie jednego gatunku i porównanie ich do Pantery to to samo jakby porównać je między sobą (Kreator - Metallica, Slayer - Exodus czy Pantera - Annihilator - ma to sens ?)

Tertio cytat ze strony oficjalnej/fanowskiej:

"Beginning with its 1990 album Cowboys From Hell, the post-thrash band put to rest any and all remnants of the '80s metal scene, almost single-handedly demolishing any notion that hair metal, speed metal, power metal, et al., were anything but passé"

I na koniec: nie mówię że Pantera nie ma w swojej muzyce elementów core'owych, ale na boga - toż to przede wszystkim Thrash (zwłaszcza na Cowboys i Vulgar)
Macias napisał(a):Swietny zespół szkoda ze juz nie graja.
Nie martwcie się ludzie! może się jeszcze reaktywują Laughing
PANTERA a jak to pierdolą meksyki najbardziej zajebani fani (PANTRA) heayyy rzadzili, VULGAR DISPLAY OF POWER wyjeb w tramkach no nie ma większej mocy w ich ciekawej twórczości, LIVE Pantera rządziła - widziałem ich w SAN JOSE CA który to był rok? moze 2001 dosłownie na REINVENTING THE STEEL TOUR porazali, scenicznie piękne show a muza wybałuszła flaki i miazdzyla głowy, w US oczywiscie silniejsza pozycja od SLAYER którzy grali prze nimi nie mowiac o MORBID ANGEL którzy grali nawet przed STATIC-X, kórna no zal wielki ze juz nie istnieje ta wielka PANTERA łza sie w oku kreci, dobrze ze ANSELMO jeszcze dze ryja w SUPEJOINT RITUAL czy DOWN, szkoda jak to było w ostatniej LP pierdolony GENERAL ELECTRIC czego sie nie dotkniesz czy to SLAYER czy jebani SABBACI to zawsze nabijas kase GNERAL ELECTRIC no nie??
Stron: 1 2 3 4 5