niee poprostu moonspell mi sie przezarl i zaczolem sluchać coraz ostrzej muzyki i gdy pewnego dnia wlonczylem moonspella to stwierdzilem ze to nie jest tak fajne jak inne zespoly które józ odpewnego czasu sluchalem np.death

(

alma mater wciaz mi sie podoba

) Ale utwory takie jak:"a poisonet gift","mephisto", "herr spiegelmann" dla mnie sa poprostu beznadziejne
Po swojej rocznej nieobecnosci stwierdzam nastepujacy fakty:
pan Tomash mówiąc o Moonspell "gówno na łace" nie był zapewnie na metalmani w 2004 roku. Dali oni wtedy majlepszy koncert, ztwierdzili to nawet fani Morbid Angel (szacunek dla ludzi).
Jeśli chodzi o pana o wdzięcznej ksywie Pentagram: muzyki trzeba UMIEC słuchac, szczególnie Monnspell.
Przepraszam z góry za błedy stylistyczne o i ortograficzne(niemam czasu sprawdzić
Do zobaczenia na Metalmani.
... troszkę mi się pokomplikowało...
ale mimo wszystko postaram się przybyć

The_hanged_man napisał(a):Po swojej rocznej nieobecnosci stwierdzam nastepujacy fakty:
pan Tomash mówiąc o Moonspell "gówno na łace" nie był zapewnie na metalmani w 2004 roku. Dali oni wtedy majlepszy koncert, ztwierdzili to nawet fani Morbid Angel (szacunek dla ludzi).
Spierdalaj,widzialem ten koncert i była to jedna wielka kupa.Specjalnie zostałem na plycie zeby ich obejrzeć i spróbować się do nich przekonać.Nic z tego,zraziłem się do nich na dobre...
I nie znam zadnego fana Morbid Angel,który by był tym występem zachwycony,wiec nie chrzań.
Umyj uszy chłopcze.Nie ściemniałem, nie potwierdze ci tego bo nie jestem w stanie.
Co do tegorocznego koncertu to był średni.
Nowa płyta co najmniej dobra, przypomniała mi demo Moonspell

ale to moje osbiste zdanie.
Cytat:Umyj uszy chłopcze
Misiaczku,moze ty masz problemy z zachowaniem higieny osobistej,ja nie,więc nie mierz mnie swoja miarą.
Cytat:Nie ściemniałem, nie potwierdze ci tego bo nie jestem w stanie
Więc zamilcz po prostu.
Cytat:Co do tegorocznego koncertu to był średni.
Jak juz ty to piszesz,to znaczy ze była straszna kupa.
Łaaa! Moonspell! Mua! Uwielbiam utwory VAPIRIA, RVEN CLAWS i OPUS DIABOLICUM! Inne utwory też są wspaniałe ale te trzy są dla mnie wyjątkowe, specyficzne...
MaFFej napisał(a):Słabo ich znam ale wydają się soldnym bandem...
Minęło troszke czasu... myliłem się

. W ilości większej niż jeden utwór na miesiąc zaczynają grać mi na nerwach. Niby wsyzstko wporządku, ale grupie brakuje sztańskiej iskry i polotu.
MaFFej napisał(a):MaFFej napisał(a):Słabo ich znam ale wydają się soldnym bandem...
Minęło troszke czasu... myliłem się
. W ilości większej niż jeden utwór na miesiąc zaczynają grać mi na nerwach. Niby wsyzstko wporządku, ale grupie brakuje sztańskiej iskry i polotu.
Mi sie podoba pierwszy mini lp, poza tym jak wyżej

Dziubowy zespolik dla mrocznych dzieci
Tak, zespol czyms sie tam wybija, ale ogolnie nic ciekawego.
Dawno mnie tu nie było ,ponad 30000 nowych postów napisaliście od ostatniej mojej wizyty!
Co myślicie o "Memorial" jakoś przez 8 miesięcy nikt się na ten temat nie wypowiadał. W kwietniu 4 koncerty Moonspel w Polsce.
Napiszcie też coś o teledysku do kawałka "Luna". Jak dla mnie jest śmieszny (mam nadzieje ze o to im chodziło).
nimdraug napisał(a):Moonspell, Trebraruna rrr jak nazwa zespołu w którym tańczyłam
A co wy tańczyliście? Jakieś ludowe tańce Portugalskie?
Trebraruna jest pogańską boginią rodem z Portugali
Boginia Wojny i milości zarazem...ciekawe połączenie
"Trebraruna filha da Dor
Guerreira sagrada, Deusa do Amor"
"Trebraruna daughter of Pain
Godess of love, Holy warrior"
Celtycki, i Irlandziki... Myśle, że z Porto prócz nazwy to nie ma nic wspólnego
Szkoda. Ale nazwa super.
Fajnie sie patrzy na ladne podskakujące panie
Sam jestem zbyt niezgrabny aby takie figle uprawiać
Do tematu to widzieliście nowe Klipy Do Luna i Finisterra ?
Ktoś slyszał nową płyte ?