Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Jak śpiewać
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Śpiewać należy głośno, niekoniecznie ładnie, niekoniecznie czysto. Dobre jest śpiewanie chórem i po zażyciu wspomagacza (czyt. jakiegoś taniego siarkobola Big Grin )
Cytat:
SHOX! napisał(a):co robic... jakie cwiczenia, treningi itp. Angry
jak chcesz śpiewać growlingiem to pal paczkę dziennie...
Albo pół lytra na śniadanie Big Grin
Tak mówicie że znaleść kogoś kto dobrze umie drzeć morde Tongue . to powiedzcie gdzie znajde w Poznaniu Smile
Poprostu cwicz i spiewaj w zespole tak jak ja Smile Naucz sie oddychac i zapisz sie do jakiegos MDK'u lub cos takiego , nie chcac sie chwalic piszesz teraz z wicemistrzem Polski Smile tzn w spiewaniu Big Grin , ja poprostu cwiczylem i nic wiecej , ale ja glownie sluchalem bluesa i z tamtad bralem inspiracje . Wlasciwie to trzeba miec poprostu glos i sprawdzac sie chodzac na jakies konkursy , co badz co badz dalo mi troche punktow i pozwolilo mi odstac sie do licemu do ktorego chcialem sie dostac Big Grin
pozdrawiam ,
Puchatek
KubusPuchatek napisał(a):Poprostu cwicz i spiewaj w zespole tak jak ja Smile Naucz sie oddychac i zapisz sie do jakiegos MDK'u lub cos takiego , nie chcac sie chwalic piszesz teraz z wicemistrzem Polski Smile tzn w spiewaniu Big Grin , ja poprostu cwiczylem i nic wiecej , ale ja glownie sluchalem bluesa i z tamtad bralem inspiracje . Wlasciwie to trzeba miec poprostu glos i sprawdzac sie chodzac na jakies konkursy , co badz co badz dalo mi troche punktow i pozwolilo mi odstac sie do licemu do ktorego chcialem sie dostac Big Grin
pozdrawiam ,
Puchatek

A są gdzieś wasze nagrania?

A propos co poniektórych wypowiedzi - nie umiem growlować, a próbuję, tylko wychodzi mi jakiś taki dziwny, bulgoczący głos. Tylko nie mówcie, że trzeba pi i palić, bo mam kumpla growlującego w zespole deathowym i on nie pali ani nie pije. To jak???
Do tego trzeba mieć odpowiedni głos i ogromną pompę zamiast płuc. Jesli tego nie masz to nawet nie probuj
Jak śpiewać?
Stron: 1 2 3