Śpiewać należy głośno, niekoniecznie ładnie, niekoniecznie czysto. Dobre jest śpiewanie chórem i po zażyciu wspomagacza (czyt. jakiegoś taniego siarkobola

)
Cytat:SHOX! napisał(a):co robic... jakie cwiczenia, treningi itp. 
jak chcesz śpiewać growlingiem to pal paczkę dziennie...
Albo pół lytra na śniadanie

Tak mówicie że znaleść kogoś kto dobrze umie drzeć morde

. to powiedzcie gdzie znajde w Poznaniu

Poprostu cwicz i spiewaj w zespole tak jak ja

Naucz sie oddychac i zapisz sie do jakiegos MDK'u lub cos takiego , nie chcac sie chwalic piszesz teraz z wicemistrzem Polski

tzn w spiewaniu

, ja poprostu cwiczylem i nic wiecej , ale ja glownie sluchalem bluesa i z tamtad bralem inspiracje . Wlasciwie to trzeba miec poprostu glos i sprawdzac sie chodzac na jakies konkursy , co badz co badz dalo mi troche punktow i pozwolilo mi odstac sie do licemu do ktorego chcialem sie dostac

pozdrawiam ,
Puchatek
KubusPuchatek napisał(a):Poprostu cwicz i spiewaj w zespole tak jak ja
Naucz sie oddychac i zapisz sie do jakiegos MDK'u lub cos takiego , nie chcac sie chwalic piszesz teraz z wicemistrzem Polski
tzn w spiewaniu
, ja poprostu cwiczylem i nic wiecej , ale ja glownie sluchalem bluesa i z tamtad bralem inspiracje . Wlasciwie to trzeba miec poprostu glos i sprawdzac sie chodzac na jakies konkursy , co badz co badz dalo mi troche punktow i pozwolilo mi odstac sie do licemu do ktorego chcialem sie dostac 
pozdrawiam ,
Puchatek
A są gdzieś wasze nagrania?
A propos co poniektórych wypowiedzi - nie umiem growlować, a próbuję, tylko wychodzi mi jakiś taki dziwny, bulgoczący głos. Tylko nie mówcie, że trzeba pi i palić, bo mam kumpla growlującego w zespole deathowym i on nie pali ani nie pije. To jak???
Do tego trzeba mieć odpowiedni głos i ogromną pompę zamiast płuc. Jesli tego nie masz to nawet nie probuj