Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: American idiot
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Green day - jak dla mnie najlepszy zespół grający muzę punkrockową. kocham ich płytkę dooki. jest genialna. przy nich offspring wysiada Smile) jakie są wasze opinie?
Słuchałem tego jak byłem mały Smile
Teraz raczej nie mam zdania o ich muzie , bo mój gust muzyczny się zmienił.
Nie bawi mnie to, interesuje mnie raczej prawdziwy punk rock ;P
American Idiot to akurat jedna z lepszych plyt tego roku - mozna powiedziec ze w tym momencie zarowno Green Day jaki i sama plyta stanowia klase sami dla siebie.

nota bene zdziwilem sie ze po chu***** "Shenanigans" nagrali tak dobra plyte
XdkyX napisał(a):American Idiot to akurat jedna z lepszych plyt tego roku - mozna powiedziec ze w tym momencie zarowno Green Day jaki i sama plyta stanowia klase sami dla siebie.

nota bene zdziwilem sie ze po chu***** "Shenanigans" nagrali tak dobra plyte

Polemizował bym na ten temat ale niech wam będzie nie wpierdalam się do gustów innych...
Dookie to super plyta ale im dalej od niej tym gorzej. A ten american idiot to czysty koniunkturalizm. Modnie jest pluc na amerykanow to i oni pluja choc sami sa przeciez ze stanów. Ale plyta sie spodoba w Europie wiec luz kasa bedzie Wink
jak dla mnie green day lekko zajeżdza pop-punkiem, podobnie jak blink 182Smile ale nowa płyta być może będzie wielkim powrotem... ja tam z tej nowszej fali punka amerykańskiego lubię nofx i pennywise(właściwie te kapele liczą już sobie 15 lat, ale ciagle grają, no i wyglądają młodo:p)
green day kojarzy mi sie z latwo rozpoznawalnym stylem grania i spiewania; juz od samego poczatku zespolu, co nie za dobrze o nich dla mnie swiadczy. no, z singli, kawalek, the day of you life, czy jakos tak, sry nie pamietam juz, jeszcze byl jakis odmienny. american idiot pozostawie bez komentarza.
Ale Green Day jest w sumie jedynym zespołem, który lubię jeśli mowa o tym"pseudo" punku. Ich nowa płyta średnio mi się podoba, ale da się posłuchać Smile
nom niezla byl ten kawalek jak sie go uslyszy gore 5 razy,a nie jak ciagle leci w radiu,przesto przestalam sluchac radia...tylko tan piosenka moze sie podobac...widzialam ich nastepny klip...klip wyglada jak broken-seether
Eh, ja właśnie dlatego nie słucham radia, że tam ciągle puszczają jedne i te same piosenki. Do zrzygania. TV też żadko oglądam więc z najnowszymi teledyskami jestem do tyłu Smile
gabrysia napisał(a):Eh, ja właśnie dlatego nie słucham radia, że tam ciągle puszczają jedne i te same piosenki. Do zrzygania. TV też żadko oglądam więc z najnowszymi teledyskami jestem do tyłu Smile

ciesz cie,ja tez przestalam i jakos zyje,muzyki z cd slucham,albo w necie,i jest ok...nie zaluje,ze nie ogladam komercyjnych stacji,gdzie 69% to reklamy,i komercyjnych piosenek w radio... Tongue
A do którego gatunku to pasuje? Chyba do popu bardziej jak mniemam.
Cesarzyk napisał(a):A do którego gatunku to pasuje? Chyba do popu bardziej jak mniemam.

a czy to wazne?
Ważne. Bo dział nazywa się Punk/Hardcore a nie pop/disco/hiphopolo.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10