08-26-2004, 10:06 PM
08-27-2004, 09:20 PM
Nie znam dokldnie tej muzyki. Dopiero zaczynam, i tak piosenka po piosence.. i musze przyznac ze swietna muzyka
podoba mi sie
wprowadza mnie w cholernie dobry nastroj
a tak przy okazji to od 3 do 5 wrzesnia w Bedzinie odbedzie sie II Festiwal Muzyki Celtyckiej 

08-27-2004, 09:23 PM
Muzyka całkiem fajna. Przyjemnie się slucha. 
W dodatku świetnie się nadaje do puszczenia na imprezie tak nieco po północy i obserwowanie zdziwionych min gości
BTW... Może ktoś polecić jakieś ciekawe zespoły? Bo narazie to mam ze 4 mp3-ki na dysku tylko

W dodatku świetnie się nadaje do puszczenia na imprezie tak nieco po północy i obserwowanie zdziwionych min gości

BTW... Może ktoś polecić jakieś ciekawe zespoły? Bo narazie to mam ze 4 mp3-ki na dysku tylko

08-27-2004, 09:24 PM
Właśnie, przydałyby się nazwy zespołów i jakieś linki z mp3 do pobrania
08-27-2004, 10:08 PM
Ja słucham tej muzyki od niedawna i wprost mnie zauroczyła. Po prostu aż chce się tańczyć. Zrobić sobie taką balangę w lesie i zapuścić tą muze: klimat jak marzenie. Jeżeli chodzi o zespoły lub wykonawców to znam min.: Samhain, Hevia, Loreena Mckennitt, czy The Corrs. Świetny jest również folk irlandzki. Jak sobie przypomnę to jeszcze dopiszę
PozdraViam

PozdraViam
08-29-2004, 02:05 PM
Z nurtu muzyki celtyckiej słucham sporadycznie Clannad i Enyię.Bardzo mi się podoba.Pomijając fakt,że Clannad stworzył klimatyczny soundtrack do serialu o Robin Hoodzie,kapela ta wywarła na mnie wrażenie.Piękny wokal,można się normalnie rozkleić <chlip>.
Arion
08-30-2004, 07:58 AM
Muzyce celtyckiej musze przyznać jedno - jest niezwykle klimatyczna
I zo to właśnie ją sobie cenię. Nie słucham jej jednak za często na rzecz muzyki średniowiecznej (Stary Olsa, Gothart, Drolls), również folku irlandzkiego i różnych z nim eksperymentów i tutaj prym wiodą u mnie Rimead i Shannon 

08-30-2004, 03:47 PM
Evidriell napisał(a):Ja słucham tej muzyki od niedawna i wprost mnie zauroczyła. Po prostu aż chce się tańczyć. Zrobić sobie taką balangę w lesie i zapuścić tą muze: klimat jak marzenie. Jeżeli chodzi o zespoły lub wykonawców to znam min.: Samhain, Hevia, Loreena Mckennitt, czy The Corrs. Świetny jest również folk irlandzki. Jak sobie przypomnę to jeszcze dopiszę![]()
PozdraViam
Folk irlandzki - uwielbiam - dobre na uspokojnie.
A co do Celtyckiej to nie słuchałam, albo słucham i nie wiem że to jest muzyka celtycka. Aczkolwiek to 2 wykluczam.
08-31-2004, 10:06 AM
Hm... z takich okołoceltyckich zespołów (może się mylę ale co tam
) warto wymienić też kilka naszych polskich, np Open Folk (album Bretonstone), Shannon, Carrantuohill (niektóre płyty są smakowite, wiem że jedną nagrali z Jopkową, ale jakoś nie chciało mi się jej słuchac
)
Loreene też bardzo lubię, ale nie wiem czy jest stricte celtycka
Z folku nieco innego, bo nordyckiego ostatnio poznałam Fideliusa, na festiwalu Wikingów. Podobnie jak ze Starym Olsą, ale trochę przegapiłam i nie kupiłam żadnej płytki..

Loreene też bardzo lubię, ale nie wiem czy jest stricte celtycka

Z folku nieco innego, bo nordyckiego ostatnio poznałam Fideliusa, na festiwalu Wikingów. Podobnie jak ze Starym Olsą, ale trochę przegapiłam i nie kupiłam żadnej płytki..
09-05-2004, 07:22 PM
Wczoraj byłam na II Festiwalu Muzyki Celtyckiej w Będzinie
wiec troszke sie nasłuchałam
grali wymienie przez Vlkodlaka Carrantuohill =) trzeba przyznac ze bardzo fajnie graja
ale godny polecenia jest rowniez zespoł Beltine ktory wczoraj miał premiere swojej debiutanckiej płyty 

09-08-2004, 10:38 AM
ooo... ktoś z okolic
. Ja też byłam w Będzinie na festiwalu, ale tylko w drugi dzień. Na pierwszy miałam iść, ale inni nawalili a samej mi się nie chciało jechać. Co do Beltaine - to polecam
. Nawet ich płytkę kupiłam. A "połykacze ognia" występujący pod koniec też byli świetni.

09-12-2004, 04:59 PM
No ja slucham tego rodzaju muzyki od okolo 3 lat. Polecam "lord of the dance". Musze oczywiscie wspomniec o 2 innych kapelach ktore niegraja muzyki celtyckiej ale naprawde maja klimat i sa swietne.:
Blackmore`s night
Loreena McKennit
Blackmore`s night
Loreena McKennit
12-01-2004, 10:31 PM
a zna ktoś Tuatha De Danann? Ponoć całkiem fajne, nie wiem, czytałam tylko że to celtycki folk metal. Może być ciekawe 

12-03-2004, 10:10 PM
polsuchajcie Riverdance i Shannon'a
gdyby ktos chcial to moge przeslac troche muzyki celtyckiej ^^

12-08-2004, 11:05 AM
Kocham folk!!!
Jest świetny!!!
Jest świetny!!!