Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Dziejowe myśli
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
huh...

Na historii to pełno było świetnych tekstów. np.
W Rzymie ludzie chodzili nago.
Stolicą Niemiec są Włochy.
Pokój - jest to pomieszczenie mieszkalne.
Hitler miał chorobę sierocą.
Ptolemeusz II był impotentem.
i tak dalej.

Arion

Hej, Juliusz Cezar był impotentem [skutek epilepsji], Leonidas gejem ;D To przez zdradę jego "przyjaciela", heloty, których nigdy na wyprawy nie brano, Spartanie przegrali pod Maratonem ;P Ale w Sparcie homoseksualizm był traktowany niemal na równi z heteroseksualizmem :>
A oto slowa, ktore wypowiedzial na jedym z wykladow pan mgr inż. Krzysztof Oset: "Za kilka lat zobaczycie jaki bedzie postep ( to o komputerach i technice jako takiej)...no, chyba ze przyjada chlopcy na wielbladach, to wtedy juz nie zobaczycie." Big Grin
Dodac nalezy, ze slowa te wypowiedzial po wejsciu wojsk USA do Afganistanu.
do Arion : A to , że w Grecji narodził się homoseksualizm , to powiedział nam ostatnio nasz praktykant na lekcji , dowiedziałem się też od niego , że slowo LIBACJA pochodzi z Greki 8) Lajcik ... Smile

Arion

Mhm, libacje, o ile mnie pamięć nie myli, były ucztami urządzanymi ku czci bogów Smile
Tiaaa... to nic nie przebije mojego wykładu. Na którym prowadzący postanowił omówić pewną technologię produkcji (przekręcając nazwę) i racząc nas zdaniami w stylu - "Nie słyszeliście o ciągnięciu drutu??" czy też "Jak byłem na praktyce to widziałem jak się ciągnie druta"... Heh... no comments Wink
homoseksualizm wcale nie narodził się w Grecji Wink W Grecji mógł co najwyżej zostać nagłośniony. Homoseksualizm zapewne istnieje tak długo jak heteroseksualizm. A gdzieś czytałam, że biseksualizm jest najbardziej naturalny ;D ( no tak... żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek Big Grin)

Poza tym w Grecji ludzie nie byli tak pruderyjni i zakłamani jak dziś, po prostu pewne rzeczy były na porządku dziennym i nikt nie udawał, że tego nie ma, albo że ci ludzie są jacyś INNI itp.
"Szczęśliwy ten, który nigdy nie zaznał miłości... Nieszczęśliwy ten, który kocha, lecz nie jest kochany" Sad I'm so unhappy Crying or Very Sad Laughing
Nie potraktujcie tego tak na serio, poprostu - to na myśl mi się nasuneło Tongue

Anonymous

Splash napisał(a):"Szczęśliwy ten, który nigdy nie zaznał miłości... Nieszczęśliwy ten, który kocha, lecz nie jest kochany" Sad I'm so unhappy Crying or Very Sad Laughing
dokładnie, też to miałem i nie wiem, chyba nadal to mam Crying or Very Sad
A propos miłości , to mam takie jedno ładne i zgrabne . Nie kieruje tego do nikoga , tak po prostu piszę - " Tylko w miłości kompletne zero moze być dla kogoś wszystkim" Big Grin
z zeszytu do historii
"W czasie bitwy pod Grunwaldem Krzyżacy i Polacy spotkali się by skrzyżować interesy. Polacy wygrali bo mięli większe" Big Grin Big Grin Big Grin

"Śmierdzę więc jestem" (Ed, Edd i Eddy)

Do Demona : też znam ten ból... Crying or Very Sad
Kilka moich znajomych zna ten ból Big Grin
genialne złote myśli są zawarte w Szewcach Witkacego, np. "pypciem purwy nie dobajcujesz do glątwy ostatecznej" (w wolnym tłumaczeniu -palcem dziury w niebie nie zatkasz) Big Grin
oo...dobrze wiedziec że nie tylko ja taki niepocieszony jestem... dołączam się do płaczących Crying or Very Sad Sad

żadnej dziejowej mysli na dzień dzisiejszy nie wymyslę Laughing ..ot nie chce mi się Big Grin
Hy , teraz mi się przypomniał cytat z jakiegoś tłumaczenia Romeo i Julii , gdzie jest jakaś akcja z Julką i nagle komentarz narratora - "Romeo spuszcza się z okna" Mr. Green
Stron: 1 2 3