huh...
Na historii to pełno było świetnych tekstów. np.
W Rzymie ludzie chodzili nago.
Stolicą Niemiec są Włochy.
Pokój - jest to pomieszczenie mieszkalne.
Hitler miał chorobę sierocą.
Ptolemeusz II był impotentem.
i tak dalej.
Hej, Juliusz Cezar był impotentem [skutek epilepsji], Leonidas gejem ;D To przez zdradę jego "przyjaciela", heloty, których nigdy na wyprawy nie brano, Spartanie przegrali pod Maratonem ;P Ale w Sparcie homoseksualizm był traktowany niemal na równi z heteroseksualizmem :>
A oto slowa, ktore wypowiedzial na jedym z wykladow pan mgr inż. Krzysztof Oset: "Za kilka lat zobaczycie jaki bedzie postep ( to o komputerach i technice jako takiej)...no, chyba ze przyjada chlopcy na wielbladach, to wtedy juz nie zobaczycie."

Dodac nalezy, ze slowa te wypowiedzial po wejsciu wojsk USA do Afganistanu.
do Arion : A to , że w Grecji narodził się homoseksualizm , to powiedział nam ostatnio nasz praktykant na lekcji , dowiedziałem się też od niego , że slowo LIBACJA pochodzi z Greki 8) Lajcik ...

Mhm, libacje, o ile mnie pamięć nie myli, były ucztami urządzanymi ku czci bogów

Tiaaa... to nic nie przebije mojego wykładu. Na którym prowadzący postanowił omówić pewną technologię produkcji (przekręcając nazwę) i racząc nas zdaniami w stylu - "Nie słyszeliście o ciągnięciu drutu??" czy też "Jak byłem na praktyce to widziałem jak się ciągnie druta"... Heh... no comments

homoseksualizm wcale nie narodził się w Grecji

W Grecji mógł co najwyżej zostać nagłośniony. Homoseksualizm zapewne istnieje tak długo jak heteroseksualizm. A gdzieś czytałam, że biseksualizm jest najbardziej naturalny ;D ( no tak... żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek

)
Poza tym w Grecji ludzie nie byli tak pruderyjni i zakłamani jak dziś, po prostu pewne rzeczy były na porządku dziennym i nikt nie udawał, że tego nie ma, albo że ci ludzie są jacyś INNI itp.
A propos miłości , to mam takie jedno ładne i zgrabne . Nie kieruje tego do nikoga , tak po prostu piszę - " Tylko w miłości kompletne zero moze być dla kogoś wszystkim"

z zeszytu do historii
"W czasie bitwy pod Grunwaldem Krzyżacy i Polacy spotkali się by skrzyżować interesy. Polacy wygrali bo mięli większe"
"Śmierdzę więc jestem" (Ed, Edd i Eddy)
Do Demona : też znam ten ból...

Kilka moich znajomych zna ten ból

genialne złote myśli są zawarte w Szewcach Witkacego, np. "pypciem purwy nie dobajcujesz do glątwy ostatecznej" (w wolnym tłumaczeniu -palcem dziury w niebie nie zatkasz)

oo...dobrze wiedziec że nie tylko ja taki niepocieszony jestem... dołączam się do płaczących
żadnej dziejowej mysli na dzień dzisiejszy nie wymyslę

..ot nie chce mi się

Hy , teraz mi się przypomniał cytat z jakiegoś tłumaczenia Romeo i Julii , gdzie jest jakaś akcja z Julką i nagle komentarz narratora - "Romeo spuszcza się z okna"