09-30-2004, 05:04 PM
Anonymous
09-30-2004, 05:40 PM
Cytat:Ale w tych utworach tego wokalu jest tyle, co kot napłakał w "To Live" jest chyba z 15 sekund...więc napisałem : jak uważasz, ja nie krytykuję...

10-02-2004, 12:25 AM
Miriam napisał(a):W takim razie dorzucę jeszcze "Echoes" Pink Floyd (geniusz)uuu, jak moglem zapomniec... :/
Anonymous
10-02-2004, 01:53 PM
a ja dorzucę jeszcze całą płytę Gamma Ray - The Karaoke Album
10-03-2004, 06:53 PM
MasterGrucha napisał(a):O sorx, bo to chodzi o tylko-instrumentalne-utworkiSplash napisał(a):Metallica - The Outlaw Thorn
yyy... Splash chyba ci się coś pomyliło, przecież w The Outlaw Thorn jest wokal.

10-12-2004, 09:34 AM
Finntroll - Under Varje Rot Och Sten
(Zajebista kapelka, ten utwór też jest zajebisty,choć odrobinę różni się od całej twórczości zespołu)
(Zajebista kapelka, ten utwór też jest zajebisty,choć odrobinę różni się od całej twórczości zespołu)
10-18-2004, 11:26 AM
Iron Maiden - Transylvania, The Ides Of March, Genghis Khan
Blind Guardian - At The Gates Of Moria
Rhapsody - Trolls In The Dark
Luca Turilli - Zaephyr Skies' Theme
Cradle Of Filth - At The Gates Of Midian
Nightwish - Crimson Tide And Deep Blue Sea
Apocalyptica - Prolouge, Epilouge
Jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę
Blind Guardian - At The Gates Of Moria
Rhapsody - Trolls In The Dark
Luca Turilli - Zaephyr Skies' Theme
Cradle Of Filth - At The Gates Of Midian
Nightwish - Crimson Tide And Deep Blue Sea
Apocalyptica - Prolouge, Epilouge
Jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę

10-18-2004, 02:32 PM
Metallica & Trans Siberian Orchestra - Carol Of The Bells (miodzio)
10-19-2004, 03:29 PM
Katiria napisał(a):Iron Maiden - The Ides Of March,
hmmm... Idy Marcowe to nie do końca kawałek Maiden... został najpierw zagrany przez zespół Samson... o ile dobrze pamietam... nie to, zebym sie czepiał... ale to taka lekko zmieniona kopia Samsona jest.
a ulubiony utwor instrumentalny?? kawalek kapeli HEBRON
10-20-2004, 12:10 PM
Wiesz, Ides Of March przerobił również Arch Enemy 

10-23-2004, 07:57 PM
tylko sa zespoly, ktore sie przyznaja do coverow, jak np.: Megadeth, czy Judas Priest, a sa takie, ktore kradna kawalki innym... tak postapili w przypadku Idów... i to grupa SAMSON jest tego kawalka autorem.
a swoja droga, to wiele jest kawalkow, ktore Maiden ukradlo... mam je gdzies na cd... a poza tym chyba jeszcze jakis kolo sie o tym wypowaidał.
takze Iron Maiden.... brzyyyyyyyyydal
a swoja droga, to wiele jest kawalkow, ktore Maiden ukradlo... mam je gdzies na cd... a poza tym chyba jeszcze jakis kolo sie o tym wypowaidał.
takze Iron Maiden.... brzyyyyyyyyydal
10-24-2004, 07:35 AM
The Call Of Ktulu-metallica
cała dyskografia apocalypticy(oprucz utworów z wokalem rzecz jasna)
immortal-kittie(tylko mi nie oceniac po nazwie zespołu-do tych co nie znaja
jesli cos mi sie przypomni to dopisze(skleroza w tym wieku :/)
cała dyskografia apocalypticy(oprucz utworów z wokalem rzecz jasna)
immortal-kittie(tylko mi nie oceniac po nazwie zespołu-do tych co nie znaja

jesli cos mi sie przypomni to dopisze(skleroza w tym wieku :/)
10-24-2004, 08:47 AM
aXe Rose napisał(a):Metallica: To Live Is To Die (tak, wiem, Jaymz recytuje tam wiersz Cliffa, niemniej jednak uważam to za utwór czysto instrumentalny)
Gary Moore: Parisienne Walkways; gdyby wyciąć przeciętną conajmniej partię wokalną w postaci 2 króciutkich zwrotek, otrzymałoby się sześciominutowe gitarowe szaleństwo, doskonałe technicznie i wykonane z oszałamiającą ekspresją.
tak samo mozna by "wyciac" wiekszosc zwrotek Dream Theater i wyszło by na to samo..
Anathema - Ascension
Iced Earth - Transylvania (cover IM)
Iced Earth - 1776
hm, jest jescze kilka ale jakos nie moge sobie przypomniec;/
10-24-2004, 10:59 AM
tix napisał(a):aXe Rose napisał(a):Metallica: To Live Is To Die (tak, wiem, Jaymz recytuje tam wiersz Cliffa, niemniej jednak uważam to za utwór czysto instrumentalny)
Gary Moore: Parisienne Walkways; gdyby wyciąć przeciętną conajmniej partię wokalną w postaci 2 króciutkich zwrotek, otrzymałoby się sześciominutowe gitarowe szaleństwo, doskonałe technicznie i wykonane z oszałamiającą ekspresją.
tak samo mozna by "wyciac" wiekszosc zwrotek Dream Theater i wyszło by na to samo..
Tylko że w TO LIVE IS TO DIE na 9:48 utworu są wypowiedziane raptem 3 zdania.
10-24-2004, 01:05 PM
Wszystko Apocalyptici( sorki jeżeli źle napisałam)