Patyk napisał(a):Hahaha to wg ciebie Rotting Christ jest nie znana kapela ??
Zespol ktory istnieje od 1986 roku, nagral 8 plyt, zagral niezliczona ilosc koncertow i jest najjasniejszym punktem na metalowej mapie Grecji.
Ten zespol zna kazdy kto choc troche interesuje sie death metalem.
Zwlaszcza ze Rotting to klimatyczny black..
kazdy podaje zespoly jak popadnie, a ten temat jest zalozony w dziale Heavy/Power/Thrash, wiec chyba na tych gatunkach powinnismy sie skupic...
LCF napisał(a):Patyk napisał(a):Hahaha to wg ciebie Rotting Christ jest nie znana kapela ??
Zespol ktory istnieje od 1986 roku, nagral 8 plyt, zagral niezliczona ilosc koncertow i jest najjasniejszym punktem na metalowej mapie Grecji.
Ten zespol zna kazdy kto choc troche interesuje sie death metalem.
Zwlaszcza ze Rotting to klimatyczny black..
Przejezyczylem sie ze zdenerwowania sytuacja

, nie lap mnie za slowka

.
Tu codziennie takie buraki przychodzą które nie słyszały o Rotting Christ?
Dorzucę coś od siebie - Mercyless, zespół z Francji, wydał kilka płyt, słyszałem jedynie "Abject Offerings", a było to chyba w '93 albo w '94 roku. Wydało to w polsce MetalMind na MC, później słuch o nich zaginął raczej a szkoda... Do dziś nie mogę tego zdobyć.
quote="varduum"]warte polecenia sa thrashowe zespoly takie jak:
Sacrifice, Slaughter, Aggression, Gammacide (CAN), Cyclone (BEL), Darkness, Assassin, Violent Force (GER), Sacred Reich (USA)
jezeli ktos lubi ten gatunek powinien sie zapoznac z tworczoscia ww kapel, a nie pozaluje[/quote]
Od wielu lat nie słucham tego gatunku ale Sacred Reich... Kiedyś to było w Polsce równie znane jak Iron Maiden! Powiedziałbym że co 3 małolat miał to na plecaku czy katanie. A teraz?

a ja dorzuce zapomnianego polskiego DRAGON ktory w 80 latach chyba jako jeden z nielicznych gral w naczym kraju to co dzis nazywaja death metalem...
Ciekawe ze zespol ten spiewal po angielsku i moze dlatego kAT mial w latach 80 w polsce monopol na dobre granie

wolny napisał(a):a ja dorzuce zapomnianego polskiego DRAGON ktory w 80 latach chyba jako jeden z nielicznych gral w naczym kraju to co dzis nazywaja death metalem...
Ciekawe ze zespol ten spiewal po angielsku i moze dlatego kAT mial w latach 80 w polsce monopol na dobre granie

Ale żeś wyciągnął dinozaura tutaj

. Ale raczej death metalem bym tego nie nazwał. Mimo wszystko był to raczej thrash. Swoją drogą mam winyla "Horda Goga" i jest po polsku. Ale faktycznie większość dyskografii dokonana jest w języku Szekspira.
Trzeba dodać że od takich zespołów zaczynał skurwiały Metal Mind.

Isvind napisał(a):Ale żeś wyciągnął dinozaura tutaj
. Ale raczej death metalem bym tego nie nazwał. Mimo wszystko był to raczej thrash. Swoją drogą mam winyla "Horda Goga" i jest po polsku. Ale faktycznie większość dyskografii dokonana jest w języku Szekspira.
Trzeba dodać że od takich zespołów zaczynał skurwiały Metal Mind. 
Czyz nasz miejsca w internecie z owa dyskografia czy czymkolwiek innym nt. DRAGON'a ?!
Jesli tak to podziel sie ! Po pare razy szukalem ale niestety be skutkow

.
Isvind napisał(a):Od wielu lat nie słucham tego gatunku ale Sacred Reich... Kiedyś to było w Polsce równie znane jak Iron Maiden! Powiedziałbym że co 3 małolat miał to na plecaku czy katanie. A teraz? 
a teraz prawie nikt nie zna tego zespolu, dlatego warto polecac, moze ktos sie zainteresuje
do wolnego:
choćby najpopularniejsza i najabrdziej obszerna "encyklopedia" muzyki metalowej:
www.metal-archives.com
do varduum: tak, choćby dlatego że mam już dość zalewu koszulek typu Iron Maiden na każdym rogu ulicy. Nie żebym pluł na Iron Maiden ale myślałem że ludzie młodzi mają szerokie horyzonty i poszukują nowego (bądź starego zapomnianego). Tymczasem okazuje się że przeciętnemu nastolatkowi wystarcza Iron Maiden na krzyż z Metallicą i Vaderem tudzież jakimś Slipknotem który nawet metalem nie jest. Wstyd. Tak zaciemniali nie byli nawet ludzie w średniowieczu.
Co do metal-archives.. zajrzalem.. Nie radzilbym zbytnio polegac na tej stronce.. Skoro Farmer Boys okreslany jest mianem zespolu gotyckiego metalu (o_O).. =/
Isvind napisał(a):do varduum: tak, choćby dlatego że mam już dość zalewu koszulek typu Iron Maiden na każdym rogu ulicy. Nie żebym pluł na Iron Maiden ale myślałem że ludzie młodzi mają szerokie horyzonty i poszukują nowego (bądź starego zapomnianego). Tymczasem okazuje się że przeciętnemu nastolatkowi wystarcza Iron Maiden na krzyż z Metallicą i Vaderem tudzież jakimś Slipknotem który nawet metalem nie jest. Wstyd. Tak zaciemniali nie byli nawet ludzie w średniowieczu.
Temat tych koszulek już raz był poruszany i wywołał wielką avanturę, więc ograniczę się do jednego pytania:
Czy jeśli uwielbiam i słucham nie tylko Metalliki i Ironów ale też Venoma, Motorhead, Osbourne'a, Black Sabbath i innych kapel ogólnie METALOWYCH, a mam na sobie akurat koszulkę Metalliki, bo miałem ochotę akurat w niej wyjść, to od razu znaczy, że jestem ograniczony?
Dżemik napisał(a):Co do metal-archives.. zajrzalem.. Nie radzilbym zbytnio polegac na tej stronce.. Skoro Farmer Boys okreslany jest mianem zespolu gotyckiego metalu (o_O).. =/
Ponieważ informacje zamieszczane są tam przez samych użytkowników a nie przez moderatorów. Skoro słuchasz jednak danego zespołu to chyba mało cię obchodzi tzw. "genre" podany na metal-archives. Zresztą takie przypadki to 5% natomiast są inne plusy tego portalu. Nie ma portali bez minusów.
aXe Rose napisał(a):Isvind napisał(a):do varduum: tak, choćby dlatego że mam już dość zalewu koszulek typu Iron Maiden na każdym rogu ulicy. Nie żebym pluł na Iron Maiden ale myślałem że ludzie młodzi mają szerokie horyzonty i poszukują nowego (bądź starego zapomnianego). Tymczasem okazuje się że przeciętnemu nastolatkowi wystarcza Iron Maiden na krzyż z Metallicą i Vaderem tudzież jakimś Slipknotem który nawet metalem nie jest. Wstyd. Tak zaciemniali nie byli nawet ludzie w średniowieczu.
Temat tych koszulek już raz był poruszany i wywołał wielką avanturę, więc ograniczę się do jednego pytania:
Czy jeśli uwielbiam i słucham nie tylko Metalliki i Ironów ale też Venoma, Motorhead, Osbourne'a, Black Sabbath i innych kapel ogólnie METALOWYCH, a mam na sobie akurat koszulkę Metalliki, bo miałem ochotę akurat w niej wyjść, to od razu znaczy, że jestem ograniczony?
Nie, bo to by oznaczało że jest to demagogia. Zresztą nie będę uogólniać że WSZYSCY z t-shirtami Iron Maiden i Metallici to dyletanci.
Pytanie - po co nosisz koszulkę z logo danego zespołu? Po to że dobrze się z tym czujesz, po to żeby inni widzieli czego słuchasz czy jeszcze w innym celu?
Jeśli założę t-shirta Abyssic Hate to i tak nikomu nic to nie mówi. Natomiast unikam zakładania czegoś takiego jak Satyricon bo wtedy będę tylko słuchał tekstów w stylu "uooo, słuchasz Satyricona, dobry zespół ze SZWECJI"

I tak dalej.
Myślę że trochę przesadzasz :?
To jak włoże np koszulkę Linki Park to stwierdzisz że nie mam gustu muzycznego albo że nie ma sensu ze mną gadać bo jestem ograniczona dlatego że ubrałam taką koszulkę z wizerunkiem takiego właśnie zespołu???
Straszny z ciebie hipokryta :?
wlasnie... powracajac do tematu to warto wumienic: Anthropia Red Sun - swietny zespol
Dżemik napisał(a):Co do metal-archives.. zajrzalem.. Nie radzilbym zbytnio polegac na tej stronce.. Skoro Farmer Boys okreslany jest mianem zespolu gotyckiego metalu (o_O).. =/
zadna lepsza witryna tego typu nie istnieje, dlatego nie ma wyjscia i metal-archives jest i pozostanie najwiekszym metalowym database'm
aXe Rose napisał(a):Czy jeśli uwielbiam i słucham nie tylko Metalliki i Ironów ale też Venoma, Motorhead, Osbourne'a, Black Sabbath i innych kapel ogólnie METALOWYCH, a mam na sobie akurat koszulkę Metalliki, bo miałem ochotę akurat w niej wyjść, to od razu znaczy, że jestem ograniczony?
Katiria napisał(a):To jak włoże np koszulkę Linki Park to stwierdzisz że nie mam gustu muzycznego albo że nie ma sensu ze mną gadać bo jestem ograniczona dlatego że ubrałam taką koszulkę z wizerunkiem takiego właśnie zespołu???
gdy widze podobne osoby na ulicy czy gdziekolwiek to po prostu olewam je, w 90% sa to ludzie, ktorzy dajmy na to wola wydac kapone na nowa koszulke, niz na plyte swojego "ukochanego" zespolu, jezeli jestescie wyjatkami od tej reguly to miescicie sie w pozostalych 10%