Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Zeitgeist - dokument
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
http://video.google.com/videoplay?docid=...2995115331

"Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane. Dokument podzielony jest na 3 części:

I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.

II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach.

III. Banki i plan zniewolenia świata - czyli kto stoi za kontrolą światowej gospodarki i polityki. Komu zależy na wywoływaniu wojen i komu się to opłaca, oraz kto dąży do wykreowania Jednego Ogólnoświatowego Rządu, Globalnego imperium: niewolników rządzonych przez garstkę Panów i kontrolowanych totalnie, rodem z Orwellowskiego "Roku 1984"...

Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane."

Niektóre fragmenty mnie z leksza wkuriwały (a koncowka z tymi idealistycznymi cytatami to już wogole, ale ogólnie mocne filmidło i daje do myślenia.

trwa 2 godziny ale moim zdaniem warto.

EDIT:

Link naprawiony, sorki za problem Tongue
A i rzeby nie było ,że jestem kelthuz nr 2 ;] i bezkrytycznie przyjmuje ten obraz Tongue,bo to raczej mija się z prawdą ,a znając życie zaraz by sie pojawily tego argumenty od co niektórych uzytkowników forum ;].
nie działa link
Sobota napisał(a):I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.

No to trza to kurwa dorwać, kurwa. No. Kurwa.
bardzo fajny filmik, wciagajacy i w ogole, ale gdyby zawieral cala prawde, to nigdy nie ujrzalby swiatla dziennego.
kolejny zwolennik spiskowej teorii dziejów, na dodatek z przedziałkiem
wez sobie chlopcze przeczytaj dokladnie to co napisalem wyzej
weź sobie chłopcze wypierdalaj na cyce. byle dokładnie.
mysle ze zle mnie oceniasz
myślę że będę miał w związku z tym mnóstwo zabawy
no, nie ma to jak popisac sobie na forum, ubaw po pachy
czyżby zblazowany_intelektualista_będący_ponad_to mode on? tak szybko? jestem rozczarowany
nie, pisze z wlasnego doswiadczenia, normalnie mnie stary napierdala kablem od prodiza
a prodziż jest na końcu kabla czy już nie?
od prodiza sa odczepiane takie
Stron: 1 2