Mój ulubiony horror to oczywiście Obcy: Ósmy pasażer Nostromo/Alien, dlatego że uwielbiam "klimat" obcego. A zaraz za tym jednym filmem jest u mnie cała masa innych pozycji.
Piatek 13-go ze starych klasyk z lat 80-tych

a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary albo Wstret - daja do myslenia i nie sa tak jednoznaczne. A no i jeszcze Nie ogladaj sie teraz (moglam cos pokrecic w tytule) jest swietny
Blai Witch Porect - na swój sposób przerażajacy w swej prostocie
Ring, Grudge itp - zarówno amerykańskie jak i japońskie - po prostu ten nurt bardzo, ale to bardzo mi siada swym klimatem, co jak co, ale żółtki ze swoją pokręconą, a jednoczesnie prostą mentalnością potrafią przestraszyć
Lsnienie (Jasność) z Nicholsonem - klasyka
Lsnienie lepsze w ksiazkowej wersji a i o blair witch zapomnialam - pierwsza czesc bardzo dobra, oryginalna, a druga przesiaknieta na wskros hollywoodzkim kiczem. na stos z dwojka!

uzi napisał(a):a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary
Mnie ten film znudził jak nie wiem co. Wolę Omena

uzi napisał(a):a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary albo
..popieram,żałuję ale dopiero (jak zwykle

) po obejżeniu wzięłam się za książkę.... przyznam - film b.zbliżony do książki......
Ja uwielbiam wszystkie klasyki te teraźniejsze to w większości kicz(choć mówi się że kicz to tez sztuka

).Uwilbiam wszytkie filmy Kinga nie ma wyjątku,do tego Omen,Koszmar,Dziecko R.,Amitywille(ale tylko te klasyczne),Ptaki,Psychoza słowem wszystko co klasyczne lub po prostu dobrze zrobione

A mi się Wywiad z Wampirem i Dracula podobały

Nie wiem czy to pierwsze to horror, ale i tak fajne. Lubię filmy o wampirach. Tak poza tym kilka filmów wyminiocych wyżej. Trochę jestem wkurzona, bo widzę, że zachwalacie Siedem, miałam okazję oglądać (co prawda po angielsku, no ale miałam

), ale w końcu stwierdziłam, że wygląda na nudne i sobie odpuściłam. A tak poza tym to Frankenstein. Blair Witch i The Ring nie widziałam

Właściwie to rzadko oglądam telewizję...
Aaa i jeszcze The Shining fajne było (chociaż to też chyba nie horror?

)
Beast King napisał(a):uzi napisał(a):a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary
Mnie ten film znudził jak nie wiem co. Wolę Omena 
Omena tez uwielbiam

ale Dziecko jest lepsze

Polanski zna sie na rzeczy poza tym z tego co doczytalam przy kreceniu tego filmu pomagal sam LaVey

Sabelle napisał(a):uzi napisał(a):a ogolnie chyba bede obstawiac Dziecko Rosemary albo
..popieram,żałuję ale dopiero (jak zwykle
) po obejżeniu wzięłam się za książkę.... przyznam - film b.zbliżony do książki......
ja za ksiazke jeszcze nie siegnelam a film widzialam dwa razy

[quote="-lilith-"]A mi się Wywiad z Wampirem i Dracula podobały

Nie wiem czy to pierwsze to horror, ale i tak fajne. Lubię filmy o wampirach. Tak poza tym kilka filmów wyminiocych wyżej. Trochę jestem wkurzona, bo widzę, że zachwalacie Siedem, miałam okazję oglądać (co prawda po angielsku, no ale miałam

), ale w końcu stwierdziłam, że wygląda na nudne i sobie odpuściłam.
A tak poza tym to Frankenstein. Blair Witch i The Ring nie widziałam
quote]
...popieram... też lubię takie klimaty....
Pozaty "Siedem" - mimo wszystko lubię ten film. Dopiero jak zobaczyłam Kevina Spacey'ego w roli Lestera w 'American Beauty', i poraz n-ty obejżałam Siedem zauw., zorientowałam się że to on grał John'a (seryjnego mord.)

.
Osobiście wolę B.W.P. I (II- jakoś mi zbytnio nie podpasowała...) . "Ring" dane mi było ujżeć tylko w wersji japońskiej (może nawet i lepiej..

- słyszałam że wersja ameryk. jest słabsza, i to o wiele...) - obydwie części - po prostu warto...
A co się tyczy "Frankenstein" (widziałam tylko wersję Kennetha Branagh'a...) - aż głupio pisać, ale nawet nie zorientowałam się ,że to De Niro grał ów monstrum

... fenomenalny... (mimo że nie przepadam za tym aktorem przyjnaję że był świetny..)
Film przy którym zajebiście się bałam był
"The Blair Witch Project" 
Moim ulubionym horrorem jest
Halloween - cała seria
The Ring
Klatwa