Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Silesia
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Axel napisał(a):Mówiłem to w kontekscie przynależności do Niemiec lub Polski. Pozostawiony sam sobie mógł by być zapadłą dziurą.
Uzasadnienia nadal nie widze. Czemu niby miałby być zapadłą dziurą?
To ty powiedz czemu nie miał być ? bo macie węgiel ? a to tyle wam pomogło ze zawsze byliście pod batem i tyle. A przemysł jako tako rozwinął sie dzięki Niemcom bo do bo do 45 roku to akurat oni eksploatowali wasze złoża.
Axel napisał(a):To ty powiedz czemu nie miał być
Nie,to ty powiedz czemu miałby być.
Axel napisał(a):bo macie węgiel ?
A co za tym idzie najwyższa liczbe mieszkanców na km2 w na ziemiach polskich.
Axel napisał(a):A przemysł jako tako rozwinął sie dzięki Niemcom bo do bo do 45 roku to akurat oni eksploatowali wasze złoża.
Bo akurat w tamtym czasie Śląsk znajdował sie na ziemiach pruskich,gdyby np.znajdował sie pod panowaniem czeskim to owe złoża eksploatowali by Czesi.
Faktem jest ze w latach miedzywojennych a i powojennych także Sląsk by sobie poradził jako samodzielny byt pod względem gospodarczym ,jednak takowy nie był możliwy ze względu na rywalizację niemiecko - polska o ten region. Faktem tez jest ze polska traktowała Śląsk jak dojną krowę...
R_amze_S napisał(a):
Axel napisał(a):To ty powiedz czemu nie miał być
Nie,to ty powiedz czemu miałby być.
Axel napisał(a):bo macie węgiel ?
A co za tym idzie najwyższa liczbe mieszkanców na km2 w na ziemiach polskich.
Axel napisał(a):A przemysł jako tako rozwinął sie dzięki Niemcom bo do bo do 45 roku to akurat oni eksploatowali wasze złoża.
Bo akurat w tamtym czasie Śląsk znajdował sie na ziemiach pruskich,gdyby np.znajdował sie pod panowaniem czeskim to owe złoża eksploatowali by Czesi.
Faktem jest ze w latach miedzywojennych a i powojennych także Sląsk by sobie poradził jako samodzielny byt pod względem gospodarczym ,jednak takowy nie był możliwy ze względu na rywalizację niemiecko - polska o ten region. Faktem tez jest ze polska traktowała Śląsk jak dojną krowę...

Największą liczbę mieszkańców n km2, infrastrukturę macie dzięki Prusom, Gdyby nie to... brak przypuszczalnych wpływów Polski i Czech w razie braku zainteresowania Prusów Śląskiem. Uważam ze sam z siebie Śląsk był by zapadłą dziurą, choć nie przeczę ze mogło by być inaczej.

Co do traktowania jako dojną krowę to sie zgodzę, ale to samo czynili Niemcy.
Axel napisał(a):Uważam ze sam z siebie Śląsk był by zapadłą dziurą,
Kurwa,bo na śląsku to chyba tylko w Sosnowcu byłeś.To,że tam same czarnuchy mieszkają to nas nie dotyczy.
Krzychun napisał(a):
Axel napisał(a):Uważam ze sam z siebie Śląsk był by zapadłą dziurą,
Kurwa,bo na śląsku to chyba tylko w Sosnowcu byłeś.To,że tam same czarnuchy mieszkają to nas nie dotyczy.

A czy ty rozumiesz ze to ze caly sląsk nie wyglada jak sosnowiec Tongue macie tylko dzieki Niemcom, po pewnie z Polską w owym czasie bylo by tylko gorzej.
Axel napisał(a):A czy ty rozumiesz ze to ze caly sląsk nie wyglada jak sosnowiec Razz macie tylko dzieki Niemcom,
W ogóle nie starałem sie ustosunkować do waszej dyskusji.
Krzychun napisał(a):
Axel napisał(a):A czy ty rozumiesz ze to ze caly sląsk nie wyglada jak sosnowiec Razz macie tylko dzieki Niemcom,
W ogóle nie starałem sie ustosunkować do waszej dyskusji.
]
To po co sie wtrącasz ?
Uspokojcie sie. Axel a Ty co się tak rzucasz, przeciez Ty jesteś z Rumii - nie wstyd Ci? Laughing
Axel napisał(a):A czy ty rozumiesz ze to ze caly sląsk nie wyglada jak sosnowiec Razz macie tylko dzieki Niemcom, po pewnie z Polską w owym czasie bylo by tylko gorzej.
nawet jeśli, to co w tym dziwnego/złego/strasznego?
Gosh, nie rzucam sie to raz.
A dwa
Cytat:nawet jeśli, to co w tym dziwnego/złego/strasznego?
no nic, ale chyba w takim razie źle zrozumiałem Ramzesa któremu chciałem wytłumaczyć ze to jaki teraz jest Śląsk to tylko dzięki przynależności do Prus. I nic wyjebane mam Wink tu jest gorzej niz w sosnowcu, pojedzcie do Wejherowa... tam to dopiero jest...
Axel napisał(a):no nic, ale chyba w takim razie źle zrozumiałem Ramzesa któremu chciałem wytłumaczyć ze to jaki teraz jest Śląsk to tylko dzięki przynależności do Prus
Nie pij tyle. W każdym razie ja z tego co pisałes odniosłem wrażenie ze chodzi ci o coś innego.
Chuj z tym ,ide pić.
R_amze_S napisał(a):
Axel napisał(a):no nic, ale chyba w takim razie źle zrozumiałem Ramzesa któremu chciałem wytłumaczyć ze to jaki teraz jest Śląsk to tylko dzięki przynależności do Prus
Nie pij tyle. W każdym razie ja z tego co pisałes odniosłem wrażenie ze chodzi ci o coś innego.
Chuj z tym ,ide pić.

A mi chodziło o to, dobra ja to zagmatwałem. ; )
Udanego picia Wink
Apropo nadania autonomii dla Śląska - czy to nie wymagałoby zmiany Konstytucji ?
Stron: 1 2 3 4 5 6