06-29-2007, 11:10 PM
Axel napisał(a):Mówiłem to w kontekscie przynależności do Niemiec lub Polski. Pozostawiony sam sobie mógł by być zapadłą dziurą.Uzasadnienia nadal nie widze. Czemu niby miałby być zapadłą dziurą?
Axel napisał(a):Mówiłem to w kontekscie przynależności do Niemiec lub Polski. Pozostawiony sam sobie mógł by być zapadłą dziurą.Uzasadnienia nadal nie widze. Czemu niby miałby być zapadłą dziurą?
Axel napisał(a):To ty powiedz czemu nie miał byćNie,to ty powiedz czemu miałby być.
Axel napisał(a):bo macie węgiel ?A co za tym idzie najwyższa liczbe mieszkanców na km2 w na ziemiach polskich.
Axel napisał(a):A przemysł jako tako rozwinął sie dzięki Niemcom bo do bo do 45 roku to akurat oni eksploatowali wasze złoża.Bo akurat w tamtym czasie Śląsk znajdował sie na ziemiach pruskich,gdyby np.znajdował sie pod panowaniem czeskim to owe złoża eksploatowali by Czesi.
R_amze_S napisał(a):Axel napisał(a):To ty powiedz czemu nie miał byćNie,to ty powiedz czemu miałby być.
Axel napisał(a):bo macie węgiel ?A co za tym idzie najwyższa liczbe mieszkanców na km2 w na ziemiach polskich.
Axel napisał(a):A przemysł jako tako rozwinął sie dzięki Niemcom bo do bo do 45 roku to akurat oni eksploatowali wasze złoża.Bo akurat w tamtym czasie Śląsk znajdował sie na ziemiach pruskich,gdyby np.znajdował sie pod panowaniem czeskim to owe złoża eksploatowali by Czesi.
Faktem jest ze w latach miedzywojennych a i powojennych także Sląsk by sobie poradził jako samodzielny byt pod względem gospodarczym ,jednak takowy nie był możliwy ze względu na rywalizację niemiecko - polska o ten region. Faktem tez jest ze polska traktowała Śląsk jak dojną krowę...
Axel napisał(a):Uważam ze sam z siebie Śląsk był by zapadłą dziurą,Kurwa,bo na śląsku to chyba tylko w Sosnowcu byłeś.To,że tam same czarnuchy mieszkają to nas nie dotyczy.
Krzychun napisał(a):Axel napisał(a):Uważam ze sam z siebie Śląsk był by zapadłą dziurą,Kurwa,bo na śląsku to chyba tylko w Sosnowcu byłeś.To,że tam same czarnuchy mieszkają to nas nie dotyczy.
Axel napisał(a):A czy ty rozumiesz ze to ze caly sląsk nie wyglada jak sosnowiec Razz macie tylko dzieki Niemcom,W ogóle nie starałem sie ustosunkować do waszej dyskusji.
Krzychun napisał(a):]Axel napisał(a):A czy ty rozumiesz ze to ze caly sląsk nie wyglada jak sosnowiec Razz macie tylko dzieki Niemcom,W ogóle nie starałem sie ustosunkować do waszej dyskusji.
Axel napisał(a):A czy ty rozumiesz ze to ze caly sląsk nie wyglada jak sosnowiec Razz macie tylko dzieki Niemcom, po pewnie z Polską w owym czasie bylo by tylko gorzej.nawet jeśli, to co w tym dziwnego/złego/strasznego?
Cytat:nawet jeśli, to co w tym dziwnego/złego/strasznego?no nic, ale chyba w takim razie źle zrozumiałem Ramzesa któremu chciałem wytłumaczyć ze to jaki teraz jest Śląsk to tylko dzięki przynależności do Prus. I nic wyjebane mam
Axel napisał(a):no nic, ale chyba w takim razie źle zrozumiałem Ramzesa któremu chciałem wytłumaczyć ze to jaki teraz jest Śląsk to tylko dzięki przynależności do PrusNie pij tyle. W każdym razie ja z tego co pisałes odniosłem wrażenie ze chodzi ci o coś innego.
R_amze_S napisał(a):Axel napisał(a):no nic, ale chyba w takim razie źle zrozumiałem Ramzesa któremu chciałem wytłumaczyć ze to jaki teraz jest Śląsk to tylko dzięki przynależności do PrusNie pij tyle. W każdym razie ja z tego co pisałes odniosłem wrażenie ze chodzi ci o coś innego.
Chuj z tym ,ide pić.