warsadal napisał(a):No co Ty, Emi, z choinki sie urwałeś? Myślisz, że dla tego prymitywa, ludzkie uczucia, mają jakiekolwiek znaczenie?
Dla prymitywa jest ważna tylko jego własna dupa , a to czy swoimi wypowiedziami może kogoś urazić nie przechodzi przez jego pustą głowę.....to za trudne
Kelthuz napewno dobrze przemyślał to co napisał.... i się brecha teraz zapewne :? no cóż, ten typ tak ma :/
Radze zakonczyc temat
poczekamy, zobaczymy, a jak tak dalej pójdzie, to zamkniemy... :)
Mnie wkurzają te pseudo śniadania świąteczne.Słyszę: "Ania,śniadanie!" a wtedy np.siedzę na kompie i trzeba się ruszyć, a i tak każdy je tam gdzie chce i wogóle nie ma tej atmosfery świątecznej.
:?
KelThuz napisał(a):\\\ AlucarD /// napisał(a):Poza tym wkurzaja mnie te wszystkie kroliki, kurczaki, pisanki, jakies dzielenie sie jajkiem - kto to wogole wymyslil ??
skurwialy dyletancie, to nasza prawieczna pogańska tradycja, którą zajebało nam żydochrześcijaństwo! gnij!
Nagraj o tym jakiś kawałek np. "Ostatni królik":
"Zanim ostatni królik zniknął jak sen/(...)On nie umarł za cieeebieeeeeeeee"
A temat proponuje zamknąć jutro, żeby nie było że wstrętni modzi zamykają świąteczny temat w trakcie świąt

Ja nie lubię tych świąt... powody:
- wolnego jest bardzo mało a i tak przez jakieś 2 dni się sprząta (NIENAWIDZĘ

tzn nie samego sprzątania - tylko takiego wieeelkiego zorganizowanego. Wszyscy biegają po domu zdenerwowani i chaos panuje. Działa mi to na nerwy.

) więc ostatecznie zostaje tak z 1 dzień zysku
- niedobre żarcie (Jajka - bleee)
- A w poniedziałek nie można z domu wyjść bez broni
- i jeszcze w tym roku mam dodatkowo wolny tylko piątek, poniedziałek i wtorek - a w te dni mam same wykłady. No to takie wolne to sobie sam mogłem zrobić, nie potrzebuję do tego świąt.

Nie chce mi sie z KElThuzem dyskutowac, bo to ponizej poziomu wszelkiej debaty- jak moze kiedys dorosnie to pogadamy.
to do Kelthuza : to ma racje ze wielkanoc jest przerobionym poganskim swietem. stad wziela sie na cala symbolika :pisanki, kurczaki ,zajace bo bylo to niegdys swieto plodnosci.a te symbole maja z tym troche wspolnego. chrzescijanie ustanowili to swieto w tym samym czasie co poganskie orgie w lesie (wiemy cos na ten temat Valhalla nie ?

) by latwiej przyzwyczic spoleczenstwo do nowej wiary, ale i tak dawne zwyczje byly dlugo kultywowane i sa do tej pory.
co do wiary: ja jako ateista (zazwyczaj

) potrafie uszanowac wiare w cokolwiek bo to potezna moc i wlasciwie nie wazne w co sie wierzy... hehe takie moje male rozwazania dzisiajsze. za duzo ...kilku rzeczy...

KelThuz napisał(a):\\\ AlucarD /// napisał(a):Poza tym wkurzaja mnie te wszystkie kroliki, kurczaki, pisanki, jakies dzielenie sie jajkiem - kto to wogole wymyslil ??
skurwialy dyletancie, to nasza prawieczna pogańska tradycja, którą zajebało nam żydochrześcijaństwo! gnij!
Cytat:Alleluja Chrystus zmartwychwstal!!! O to chodzi w Swietach Wielkiej Nocy. Nie o wasze pieprzone kurczaczki i inne chujowe zajaczki!!! Ludzie- Chrystus wsaje sobie, jak gdyby nigdy nic z grobu, a wy sobie liczycie wady i zalety, jakby to mial byc temat do debaty!!! To jest wielkie wydarzenie, ktore na zawsze odmienilo bieg dziejow
ty to sie w ogole zajeb w mur, chrystus ta nedzna zydowska kurwa, zdechl na krzyzu i wstal z grobu TYLKO W MICIE, a nie naprawde, bo go NIGDY PRZENIGDY NIE BYŁO. zrozumiał? no. to wracaj do odrabiania lekcji.
moglbys sie troche pohamowac z tymi wyzwiskami...jak Ci ludzie beda chcieli posluchac troche wyzwisk w tym stylu to pojda sobie na jakis black'owy koncert. nie musisz wszystkim dookola udowadniac jaki to jestes "slowianski", bo to smieszne. idz lepiej porzucac takimi wyzwiskami po sumie w kosciele to wtedy uwierze w Twoje poganskie "mestwo"
aha, a Chrystus jako osoba, to postac historyczna. podkreslam ze nie chodzi mi o jego domniemane cuda i boska postac.
Zaraz się dowiesz od naszego guru, że to mit wymyślony przez Pliniusza młodszego za żydowskie pieniądze, ehhh...
Albo dowiesz się od guru, że nie znasz się na tym, co to znaczy być prawdziwym Aryjczykiem

aXe Rose napisał(a):Albo dowiesz się od guru, że nie znasz się na tym, co to znaczy być prawdziwym Aryjczykiem 
i wiecie gdzie to mam?- bardzo gleboko

po prostu postawy niektorych ludzi sa zenujace i nie zwracam na nie uwagi, ale ten post to bylo troche przegiecie w stosunku do niektorych osob, ktorych poglady szanuje wiec trzeba czasami zareagowac. a jesli chce mnie zbluzgac to prosze bardzo, i tak mi to powiewa.
aha, temat wlasciwie o Wielkanocy, wiec pare slow na jej temat

w sumie to jest mi kompletnie obojetna. liczy sie chyba jedynie to wolne, bo "swieta" jakos do mnie nie przemawiaja

warsadal napisał(a):No co Ty, Emi, z choinki sie urwałeś? Myślisz, że dla tego prymitywa, ludzkie uczucia, mają jakiekolwiek znaczenie?
W sumie racja, skoro ktos sie tak wypowiada publicznie to swiadczy tylko i wylącznie o nim! Jednak mimo wszystko to okropne....;/
hmm ale swieta,.. w sumie nie jest tak źle, jezeli juz patrzymy na korzysci to przeciez jest wolne, dla ludzi w moim wieku

mialam cale1,5 tygodnia, poza tym wiele ludzi <nie wszyscy jak widac> sa milsi, przymruzaja oko na niektore sprawy, dostaje sie smsy, zyczenia od ludzi o ktorych dawno zapomnielismy..

to w sumie jest miłe.. i nie wiem dlaczego kazdemu <chyba prawie> z was sie źle swieta kojarzą... może nie zastanawiacie nad nimi jakos bardziej..? jezeli chodzi o [sprzatanie to to jest bEZSEnsowna sprawa, bo sprzata sie z potem wyjezdza gdzies do rodzinki i co? dom posprzatany zostaje sobie sam..;/
Amysle ze o wypowiedzi kolesia K. nie musimy juz dyskutowac bo to bylo <zgadzam sie> zalosne...;/
aha i ja jestem ona...

To nie jest prowokacja tylko zdanie Kelthuza na ten temat IMO.A że wyrażone tak a nie inaczej cóż...