Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Joe Satriani
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jest bardzo dobrym muzykiem o oryginalnym stylu. Niestety słychać że najlepsze lata ma już za sobą. Niemniej jednak bardzo go lubię, to on zainteresował mnie (i na pewno wielu innych) gitarą elektryczną.
Joe Satriani,Steve Fister Band - T-Mobile Arena Praha 03.06.08

Jako,że legenda gitary - Joe Satrini podczas tegorocznej,promujące nowy album trasy koncertowej ominął Polskę,postanowiłem udać się do Stolicy Czech - Pragi by zobaczyć Mistrza na żywo.

Jak wrażenia? Bardzo mi się podobało,zobaczyć gwiazdę takiego formatu to jednak jest przeżycie. Oczywiście koncert nie był dokonały,dopiero w połowie zespół zabrzmiał jak należy,wcześniej brzmienie pozostawiało wiele do życzenia. T-mobile Arena jest obiektem o podobnym profilu jak nasz Torwar,ale nie ulega wątpliwości,że hala w Warszawie jest o wiele "przyjemniejszym obiektem". Ponad to brakowało mi pożądanej oprawy choreograficznej,ta którą mieliśmy okazję oglądać była raczej przeciętna. Co do frekwencji - szacuje liczbę uczestników na 6 tysięcy. Myślę,ze to całkiem niezły wynik.

Wieczór zaczął się od występu Steve Fister Band - kapela wcześniej mi nieznana. Zagrali rewelacyjne,ich muzyka to kawał żywiołowego Fusion z elementami bluesa. Przez 40 minut obserwowaliśmy popisy doskonałych instrumentalistów,mnie zaimponował szczególnie basista,doskonała technika i funkowe melodie dawały piorunujący efekt,naprawdę warto zapoznać się z tym bandem.
Kiedy panowie zeszli ze sceny przyszedł czas na gwiazdę wieczoru.

Joe zaczął występ od pochodzącego z nowej płyty I Just Wanna Rock - świetnie dobrany otwieracz. Później Satriani zaprezentował nam kolejny utwór z Professor Satchafunkilus,mianowicie Overdriver. Następnie wsłuchiwaliśmy się w porcję klasycznych kawałków takich jak legendarne Satch Boogie czy Time Machine.Pojawił się również oczekiwany przeze mnie Ice 9 - jeden z moich faworytów podczas gigu.Wielkimi owacjami zostały przyjęte dwa uwielbiane hity - Crying (pierwszy naprawdę dobrze brzmiący utwór) i Always With You, Always With Me .Bardzo ciekawym akcentem podczas koncertu było solo basisty - moim zdaniem żaden z utworów Satcha nie dostał tak gorących braw jak ten kilkuminutowy występ - nie dziwie się,to było naprawdę rewelacyjne. Ostatnimi zagranymi utworami były - Surfing With The Alien i Crystal Planet - moje dwa ulubione utwory Satcha i chyba nie tylko moje - publiczność bawiła się przy nich najlepiej podczas całego występu. Warto wspomnieć o bardzo miłym geście jaki wykonali w stronę gwiazdy Polacy będący na koncercie - rzucili na scenę flagę z napisem " Poland is Waiting for You". Ciekawe czy coś z tego będzie?:>

Moim zdaniem najlepiej wykonane utwory wieczoru:
Ice 9
Crying
Surfing With The Alien
Ghosts
Summer Song
Revelation
Krzychun napisał(a):Steve Fister Band
krzychun ty świntuszku, nie wiedziałem że jestes taki
Krzychun napisał(a):Poland Waiting at You
ee? A to po jakiemu? Myślę, że nic z tego nie wyniknie, Satriani raczej nie rozszyfruje, co ów poliglota miał na myśli.
Łoł,faktycznie trochę niegramatycznie,dzieki Big Grin
Stron: 1 2