04-02-2005, 02:47 PM
04-02-2005, 04:50 PM
Mówcie co chcecie, ale komiksu "Asterix i Obelix" nic nie przebije. Pół dzieciństwa spędziłem czytając opowieści o tych bohaterach, kolekcjonowałem wydawnictwa (miałem dużo starszych), ale gdzieś wyparowały, nie wiem gdzie, a z chęcią do nich bym wrócił. Autorzy dodali tutaj do historii czasów Juliusza Cezara dużo dobrego, moim zdaniem, humoru.
Parę razy zdarzyło mi się również przejrzeć "Jeża Jerzego" i mi się spodobał. Osobiście nigdy nie bawiły mnie te typu "Batman", "X-Men", "Spiderman" etc.
W sumie komiks, to ciekawa sztuka, ale nie wiele mam z nim styczności. W sumie dobrze byłoby się zainteresować tym, co obecnie w tej dziedzinie się dzieje.
Parę razy zdarzyło mi się również przejrzeć "Jeża Jerzego" i mi się spodobał. Osobiście nigdy nie bawiły mnie te typu "Batman", "X-Men", "Spiderman" etc.
W sumie komiks, to ciekawa sztuka, ale nie wiele mam z nim styczności. W sumie dobrze byłoby się zainteresować tym, co obecnie w tej dziedzinie się dzieje.
04-02-2005, 08:27 PM
Nio to moze narobię sobie wrogow, ale ja lubię japońską mangę.
Jeżlei chodzi zas o samo tworzenie, to znam osobę (że tak powiem mój brat
) która lubi rysować i chce to robić w przyszlosci... Ja sama bardzo podziwiam ten zapał i cierpliwość, bo ile to trzeba się nameczyć, by narysować cos takiego w małym okienku...
Jeżlei chodzi zas o samo tworzenie, to znam osobę (że tak powiem mój brat

04-07-2005, 04:54 PM
Ej ja tez lubie mange!!!Kiedys czytalem neon genesis evangelion i dirty pairs - calkiem spoko...Z "niemangi" Lobo,Alieny,Thorgal i Spawn kiedys czytywalem.
05-06-2005, 06:33 PM
Najpierw to się zaczynało od Tytusa, Romka i A'tomka. Potem był Asterix, nieco się poznało komixów od Marvela, ale nie przypadły mi one specjalnie do gustu, dopiero z czasem... Ostatnio kupiłem sobie Wolverine: Origin. Ciekawie się zapowiada 

05-06-2005, 07:03 PM
Dziś kupiłam sobie "Hitmana I Lobo".Szykuje się niezła lekturka.

05-13-2005, 09:38 AM
Kiedyś czytałem, dziś rysuję ;]
![[Obrazek: mruczny.jpg]](http://cronline.monoverse.net/img/mruczny.jpg)
![[Obrazek: mruczny.jpg]](http://cronline.monoverse.net/img/mruczny.jpg)
05-13-2005, 09:45 AM
Mruczny napisał(a):Kiedyś czytałem, dziś rysuję ;]hjehjehjehje... fajnie

komiksy czytam, jak znajde, lub pożyczę od kogoś.
05-22-2005, 07:48 PM
Garfield rządzi i tyle czytam od niedawna ale jest ekstra.
Pan Garfielda:
-Tę pizze przyniosła kobieta
Garfield po krótkim namyśle:
-Kobieta i pizza?
-Ożeń się z nią!
Pan Garfielda:
-Tę pizze przyniosła kobieta
Garfield po krótkim namyśle:
-Kobieta i pizza?
-Ożeń się z nią!
05-22-2005, 08:02 PM
Taa. Garfield wymiata. A jego pan nazywa się John Arbacle 

05-22-2005, 08:09 PM
jednej rzeczy nie kapuje bo poprawna forma to John chyba a we wszystkich komiksach, które czytałem też w kupionych jest Jon :?
05-22-2005, 08:19 PM
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Taa. Garfield wymiata. A jego pan nazywa się John Arbacle
Uwielbiam Garfielda.Kiedyś leciała krekówka w TV.Mogliby ją nadać jeszcze raz.
05-22-2005, 08:36 PM
Wojtasss... napisał(a):jednej rzeczy nie kapuje bo poprawna forma to John chyba a we wszystkich komiksach, które czytałem też w kupionych jest Jon :?Ja wszędzie widziaąlm tylko "John". Jon jest zresztą chyba niepoprawne ortograficznie ;p
05-22-2005, 08:52 PM
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Wojtasss... napisał(a):jednej rzeczy nie kapuje bo poprawna forma to John chyba a we wszystkich komiksach, które czytałem też w kupionych jest Jon :?Ja wszędzie widziaąlm tylko "John". Jon jest zresztą chyba niepoprawne ortograficznie ;p
Wejdź na http://swiat-garfielda.prv.pl tam wszędzie jest chyba Jon
05-22-2005, 09:11 PM
Wojtasss... napisał(a):No rzeczywiście, masz rację, ale ja Garfielda czytałam w gazetach na przykład i tam było John.. Dziwne;phier_kommt_die_sonne napisał(a):Wojtasss... napisał(a):jednej rzeczy nie kapuje bo poprawna forma to John chyba a we wszystkich komiksach, które czytałem też w kupionych jest Jon :?Ja wszędzie widziaąlm tylko "John". Jon jest zresztą chyba niepoprawne ortograficznie ;p
Wejdź na http://swiat-garfielda.prv.pl tam wszędzie jest chyba Jon